Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (449)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Opětovné parafrázování společnosti to nijak nezachraňuje, stále je to jen dobrá béčková zábava, nic víc, nic míň. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo!!!!!! Staří dobří zombíci, tak jak jsem si je zamiloval, jsou zpátky a nepřivedl je nikdo jiný a povolanější, než Romero. Země mrtvých je parádní zombie oddechovka s výbornými maskami, krvavými hody nemrtvých, slušným humorem a nádhernou Asiou Argento. Tohle jsem opravdu nečekal. Po Noci oživlých mrtvol druhý nejlepší díl série... ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Film byl pro mě do určité míry zklamáním, protože jsem asi čekal něco jako Úsvit mrtvých, ale v topmto filmu jsem nenašel nic z toho kouzla. Spíše se podobal některým slabým béčkovým zombie hororům, co se týče scénářa a vůbec takové "jalovosti" příběhu:( ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Je vidět,proč se Romero řadí mezi nejlepší hororové režiséry.Parádní snímek,hodně vybočující od ostatních zombie filmů.Každopádně stojí za to!baví mě Romerova vize inteligentních zombí(je tomu tak téměř v každém jeho snímku). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pohledný a zajímavý Romerův zombiefilm s trochu alernativním scénářem - situace ve světě, kde mrtví ožívají, se už zklidnila a stabilizovala; navrch mají zdánlivě (a proti zvyklostem žánru) živí, kteří žijí v dobře chráněném a zabezpečeném městě, ze kterého vyjíždějí čas od času do okolí pro nejrůznější věci denní potřeby. A hloupé a pomalé chudáky zombíky pro zábavu a s chutí masakrují (lest s ohňostrojem je zvrhle poetický nápad!) - připomnělo mi to skoro týrání bezbranných zvířat, nebo vytloukání ubohých Indiánů po zuby ozbrojenými bělochy. Jednoho dne se ovšem na scéně objeví mrtvý pumpař Big Daddy, který pomalu nabývá schopnosti myslet; ten spisovnou hrdelní zombieštinou zorganizuje ostatní mrtvé a všichni se vydají na dlabanec do města živých, ve kterém navíc tiká časovaná bomba sociálních nepokojů... Na pět to není, na to je scénář místy moc pitomý a napěchovaný uvědomělými kecy s marxistickým ocasem. A taky mě už ke konci nehorázně sral Simon "Mirek Dušín" Baker se svým osobním retardem a ušlechtilou kurvou. A ta téměř poslední věta celého filmu "Ne, nestřílej, vždyť oni jen hledají kam jít, stejně jako my...", tak ta je přímo k záchvatu blití. Ale na druhou stranu je tam velká spousta hezkých a zábavných momentů, které tyhle senilní a debilní momenty převáží. A dáma v červeném má krásný úsměv přes celou tvář... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Tu vidieť rozdiel medzi režisérom a REŽISÉROM. Chtiac nechtiac skrátka nemôžem neporovnávať a Romero (napriek debilným kydom v tlači) iba dokázal Snyderov talent. Nebe a dudy! Pritom je v Land Of The Dead hneď niekoľko chutných záberov a sviežich režijných nápadov, ako celok ale tento film absolútne nefunguje. Béčko, béčko, béčko, naviac riadne trucovité, do seba zahľadené a diváka podceňujúce. Tak mu treba! ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově mnohem zajímavější než Snyderův Úsvit mrtvých,s lepšími postavami a propracovanou sociální kritikou.Formálně naopak,jak je u Romera zvykem,utlumenější,méně atraktivní a velmi staromódní.Což nemusí být nutně výtka,režisér se drží stylu svých předchozích filmů,moc dobře ví,co chce říci a jak žánr obohatit.Geniální zůstává především ve vykreslování zdevastované lidské společnosti a charakterů,které v ní žijí.Hlavní hrdina je přeci jen až moc dokonalý klaďas,ovšem má dokonalou opozici ve skvěle napsané i zahrané postavě Johna Leguizama,která perfektně reflektuje celou Romerovu tvorbu.Filmu paradoxně tak trochu podráží nohy příliš krátká stopáž.Slabá hodina a půl prostě nestačí na komplexní pohled do světa,kde je lidské pokolení defenitivně v menšině,takže Země mrtvých občas působí zbytečně zkratkovitě.Chtělo to přidat několik scén,které by více představily sociální rozdělení ve Městě,Dennis Hopper jako záporák měl taky málo prostoru.Ale jako celek je to velmi kvalitní zombie horor,kterým se,nebýt Romerovy touhy po experimentování s žánrem,který sám vytvořil,klidně mohla celá mrtvolná série krásně uzavřít.Už to není taková kvalita,jako v minulkém tisíciletí,ale jako vzpomínka na něj (a taky připomínka působivosti pomalu se plížících mrtvol) funguje krásně. 80 % ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si pořád na většině filmů se zombíkama nedokázal najít "to svoje"... Land of the dead se sice snaží o jakýsi děj a zápletku, ale onu jedinou hvězdičku dávám za vkusně vyvedené pojídací a vraždící scény. Jo a mimochodem ten konec, kdy jsou krvelačné zombie nechány na pokoji, protože "jenom hledají kam jít", to mě fakt rozesmálo - opravdu závěr pro akční zombie horor "jak se patří"... Trapas. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film postráda poetiku predchádzajúcich snímkov a je to béčko ako vyšité. Každopádne Romero opäť natočil pôsobivý film, ktorý kazí len to že sa priveľmi opakuje čo sa týka spoločnosti a snaží sa o akčnosť. Na jednej strane tu máme posledné mesto obohnané vodou a elektrickým plotom a na druhej strane zombiekov s ktorých jeden začal rozmýšlať. To sa mi páčilo leboto malo evolučný vývoj. Tiež je tu kráska Asia Argento a už aj nejaký ten hrdina a na jednej strane je to nové a zaujímavé ale na druhej to podkopáva predchádzajúce tri filmy ktoré boli o prežitý a na hrdinov tam nebolo miesto aj keď je teda pravda že hlavný hrdinovia tohoto snímku už žijú nejaký ten čas v tomto posapokalyptickom svete. Lenže ako vravím romero sa opakuje. Opäť sa za pomoci rozmýšlajúceho vodcu dostanú zombieci do mesta a začnú jesť a vraždiť, a pochybujem že aj keď rozmýšla tak na takej úrovni aby prečural ľudí. No a potom tu samozrejme máme Leguizama v úlohe veľkého bojovníka a Bakera v úlohe hrdinu a plus ľudské zlo Hoppera. Mierne chaotické a aj trocha kŕčovité ale atmosféra bohovksá a ja som sa výborne bavil. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

začátek slibný ale pak? nuda, nuda, nuda !!! každou chvíli sice nějaká ta vyhřezlá střeva či vysřelené mozky, ale to samo o sobě prostě na dobrý zombie horor nestačí.. ani se mi nechce věřit, že to točil stejný režisér jako novější Diary of the Dead, protože Land of the Dead mi zkrátka kvalitou přijde úplně někde jinde - mizerný scénář, mizerní herci, nulová atmosféra a trapná závěrečná scéna.. vlastně ani nevím, za co dávám ty 2* ..ale zůstanu u nich.. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Horory pozerám rád ale filmy ako je tento nepovažujem za horor. Toto je komédia. Zombíci a tak. Ludia čo ich zabíjajú. Takých filmov je nespočetne veľa. Ale nie všetky sa vydaria. Tento sa celkom podaril. Nenudil som sa. No proste bola to dobrá oddychovka. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Romero je v rámci žánru pojem. No ja som sa nikdy nezaradil medzi jeho fanúšikov. Tento pokus by som zaradil medzi nenáročné hororové akčné jazdy ktoré síce nič neprinášajú, ale čas zabíjajú poctivo. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Výborný zombie film. Fanúšikovia hororu budú asi sklamaní, kedže zombie scény sú skôr komické než strašidelné a ako horor to nevyzerá, ale za to dej a prostredie stoja za pozornosť. Herecké obsadenie kvalitné a taktiež herecké výkony. Pochvala predovšetkým pre Simona Bakera a Roberta Shawna. Ďalší veľmi dobrý zombie film do zbierky. 95% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romero sa po dlhsej dobe vratil ku svojej volnej zombie serii. Vývoj zombiekov pokracuje a uz zacinaju pouzivat aj rôzne nastroje a konat organizovane. Dokonca tu maju hlavneho bossa. Za par dalsich filmov snad uz zacnu aj hovorit a velky rozdiel medzi nimi a ludmi nebude. Ale takeho pokroku sa od Romera asi uz nedockame. Co sa tyka linie s ludmi, tak konecne nam Romero serviruje pohlad na väcsiu spolocnost, ktora sa celej zombie situacii prispôsobila a vytvorila si svoj system, ktory akotak funguje. Tak nejak logicky sa ma dobre skupinka tych hore, ktori vladnu a ti dole zivoria. Proste jak v normalnom zivote bez zombiekov. Skoda, ze je film tak strasne kratky a nevenuje sa detailnejsie fungovaniu tej spolocnosti. Pribeh hlavnych hrdinov mi na druhej strane pripada taky tuctovy, rovnako ako postavy. Z postav ma najviac bavil chamtivy John Leguizamo a sexica Asia Argento. Ale aspon tu nie je nejaky neznesitelny debil, ktoremu by som prial smrt. Prekvapenim u Romera je len to, ze tu nie je nejaky rozumny neger, ale najrozumnejsou postavou je hlavny hrdina - beloch a blondak k tomu. To je tak rasisticke. Ts, ts. Akcne sceny su oldschool. Prehladne a krvave. Ale vo vysledku tiez len taky solidny standard. Takze celkovo to je taky mierne nadpriemerny zombie film, ktory nakusne viacero zaujimavych linii, ale ani jednu poriadne nerozvinie. Skoro to vyzera ako solidny pilot k nejakemu serialu 6/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Potíže ??" - "Potíže ?? Ve světě, kde mrtví ožívají, slovo potíže ztratilo svůj význam.." Legendární Romero přišel s dalším skvostným zombie bijákem, formálně příjemně starosvětským, tematicky nesmírně aktuálním.. George aktualizuje a rozšiřuje své vlastní motivy, ví dobře, co chce říct a jak.. Zombie žánr neumírá ani zdaleka.. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Romero je zpět. A my se můžeme těšit na nové přívaly zombies. Hurá. Zack Snyder svým Úsvitem probudil spícího velikána. 70% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"Potíže pane?" - "Ve světě kde mrtví ožívají, ztrácí slovo "potíže" svůj pravý význam." Postapokalyptická, temná zombie párty! Romero dokazuje, že je v zombie žánru jednička a z Land of the Dead toho dokázal dostat dosti. Divák je vržen rovnou do děje, což mi velice sympatizuje, musí se rychle zorientovat a pak již mu nic nebrání ve vychutnání si filmu a celkově zombie párty, které si zde užije opravdu dosyta! Masky zombie někdy sice jsou malinko přehnané, ale opravdu jen trochu. Jinak jsou parádní, mrtvolně děsivé a šouravý pohyb zombie, a počet, to ještě umocňuje. Sice jich zde nejsou miliony jako ve World War Z, ale to vůbec nevadí, jelikož film pracuje aktivně se shruba stovkou zombie, v čele se zombie černochem, který projevuje známky myšlení a podporuje k němu i ostatní, což je silná stránka filmu a špatná zpráva pro zbylé živé lidi. Ostatní zombie jsou do počtu a jen pro porážku a té si divák užije dosyta, stejně jako ataku zombie, drsného prostředí a krvavých scén. Nutno podotknout, že nepůsobí nijak lacině či až trapně, což jen pocit z filmu umocňuje. Co mě ale trochu zklamalo, tak to je děj filmu. A neberu linku bránění města před zombie a boj s nimi, s tím člověk již počítá, ale ta výprava za znovu získání bojového kamionu apod. byla prostě nudná a nezáživná. Také herecké obsazení mne nijak extra nezaujalo a bral jsem ho jako takovou nutnost filmu. I tak ale jsem se díky mnoha podařeným momentům bavil, děkuji Romerovi za parádní a temnou zombie párty u které jsem byl rád za její vážnost a ne tak odlehčenou zombiárnu jakou je třeba Dawn of the Dead (2004) (i když je ten film o třídu lepší) a rád se k této žánrové lahůdce budu vracet. A to třeba pro scénu zombie v řece, která byla parádní a hned jsem si vzpomněl na snímek Carnival of Souls (1962). ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama