Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (449)

fmash 

všechny recenze uživatele

Až nás budou miilioony! S mohutným Urá! a s budovatelskými písněmi v zombičtině na ohnilých rtech táhne armáda nemrtvých přes spáleniště a přes krvavé řeky, aby smetla prohnilý kapitál i s jeho buržoasními přisluhovači v oblecích a s trapnými aktovkami. Romero tak rozvádí svůj předchozí motiv pracující s možností, že zombie si drží jakýsi intelekt a (dokonce) emoce. Možná by měl míň číst Gramsciho a Leninovy spisy. Jak ale potom naložit s informací z úvodu filmu, že nemrtvé drží při „životě“ jen maso živých lidí? Co to bude za světlé zítřky, až všechno sežerou? Že by tedy bylo všechno jinak? Tak jako tak se Romero nedovede pořádně rozhodnout, jestli fandí komunistům v podobě zombií, nebo socialistům z tábora lidu. Možná je nechá nějakou dobu vegetovat vedle sebe, než začnou čistky a nějaký postapo Fierlinger zjistí, co je správné a převede své ovečky na stranu silnějšího. A potom by mohl následovat další díl s motivy sametové revoluce...                     Buď jak buď, Země mrtvých je pro mě krajně nečitelná, halabala naházené fórky mě v ději spíš otravovaly než bavily (byla to vůbec komedie?), napínavé momenty by se nechaly spočítat na jedné ruce, všude nelogicky jednající postavy a mně z toho všeho vychází leda pomyšlení na promrhaný potenciál. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......snáď najzaujímavejšie z filmu ......bola postava stvárnená Mentalistom (Simon Baker)......inak štandartné zombie s "pomalým prevodom "  :) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Romerovy série se asi nejvíc blíží k dokonalosti (pokud vám tedy jednička přijde technicky příliš stará s mizernou hudbou). Dostačující rozpočet, solidní výprava, hudba, lepší herci a zápletka tvoří potenciální akčně-hororový hit. Docela by mě zajímalo i přímé pokračování. Jediná škoda je, že už od trojky je zjevné, že Romera zajímají víc samotní mrtvoláci než lidi. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Mezi zombie horory 3 hvězdy, celkově by to klidně mohlo být jen za dvě. Zajímavý nápad v podobě toho, že zombie umí alespoň částečně "myslet" a nejsou zcela tupé, stejně jako že civilizace částečně funguje jako dřív. Jinak ale ne víc jak průměrné herecké výkony, táhne se to, lecky nudí a samotný konec je nicneříkající. Nemůžu si pomoci, ale dalo se z toho určitě vytřískat mnohem více... ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Tak souhlasím s většinou, že Snyderův "Ůsvit mrtvých" převálcoval tenhle Romerův počin. Já věřím a pevně doufám, že až se dostanu ke starším filmům pana Romera, tak budu potěšen, ale tohle se mu vážně nepovedlo. Snůška pěkně "vostrých" a zároveň pitomých keců to podělalo nejvíc. Takže chyba byla především ve scénáři. Ani nemluvit o té nelogice a podivnému chování, jak zombíí, tak i lidí. Rejža Romeo to natočil, jak, co scéna to jinej film. Například - v jedné scéně, jdou zombie opravdu pomalu a ve druhé lidem nestačí ani běžet a už jsou v zajetí nemrtvých. Další, co pro mě bylo nepochopitelné, že ten hlavní boss zombíků byla až moc chytrej. A to vypadal na nějakýho automechanika. Chytrák, co má asi pár doktorátů a určitě byl někde ve válce, protože ty jeho válečný taktiky byly hodně chytrý. Kam se na něj hrabe Hannibal. Ale zpátky k filmu. I přesto, že to kritizuji, tak hlavní dvě postavy - Baker, Leguizamo se tam hodili. Mentalista s velkým charisma a kolumbijská mafie se zajímavou pistolí vytvořili skvělou atmošku v boji proti nemrtvým. Děkuji mistře Romééro, ale já se radši kouknu na "Dawn of the dead". 40% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Oproti Snyderovmu Dawn of the Dead z 2004 je toto celkom slusne pokracovanie uspesnej zombie tematiky. Reziroval to sice George A. Romero, a rezisersky samozrejme na urovni /sak ved Romero, no/ a hoci strasidelna atmosfera nevelmi funguje, je tu kvalitne gore. . A samotni zombici - ludia ich strielaju, kantria ... proste masaker. Zombies posobia dojmom, ze este nezabudli cim boli a akej praci sa venovali pred nakazou ...... LOL. To na mna rozhodne nefunguje, ja chcem v prvom rade poriadnu strasidelnu atmosferu a nie pozerat sa na to, ako akysi "velitel" zombie rozmysla, ako sa dostat do mesta ....... LOL. Su tu vsak extremne nasilne sceny, co je u hororu plus, a naviac, tieto sceny neposobia samoucelne : 79 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Krvelačné kruté zombie béčko, které slouží především k tomu, schovat se pod deku, dát si smaženej brambor, pivko a nechat se unášet upadlými částmi hlav, těl a končetin. Nic víc, nic míň. Na tuto jednohoubu si myslím, že byl filmek i solidně obsazen, i když ani MENTÁLlista to za mě ke čtyřem hvězdám nevytáhne. 55% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dobrá polovina filmu je dost utahaná a upovídaná. Navíc myšlenka jakéhosi povstání a vývoje nové společnosti zombií se mi nelíbila. Ostatně, přišla mi opsaná z planety opic, jen dost zkrácená. Byl snad někdo ze zombií polomrtvý, aby se rychle učil novotám? Nemyslím si také, že by se zombíci se svými sousedy spřátelili. Oni lidé vůbec zanedbali, co mohli, nejvíce ovšem ochranu před krvelačnými novými "lidmi". Viděl jsem mnoho lepších horrorů s touto tématikou a jestli jsem tam měl najít jinotaj o naší současné společnosti, tak o to jsem se v horroru opravdu nesnažil. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Po rychlých zombíkách z nového Úsvitu mrtvých, opět přicházejí ti pomalí, ploužící se nemtrví. Rozhodně se vedou spory o tom jestli je dobře, že zombie běhají a nebo ne, u mě teda jasně vítězí G.A.Romero, který v Land of the Dead dokázal dobře vykreslit Zemi obývanou z větší části zombíky. Což o to, že scénář je trošičku tupý, pan Romero si stál za svým a v této době mě opět dokázál přikovat k obrazovce a hltal jsem šoupájící se, rozpadávající se zombie. Jen tak dál - doufám že se nový seriál o zombie Romerovi vydaří, přeju mu to. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokračování zombi serie od Romera, tentokrát to není o vzniku nákazy, ale o jejím soužití po několika letech pravděpodobně po 3. Lidi si vybudovali vlastní město ve městě kolem řeky, kde, ale jak je u podobných filmů známé vzniká tu bariíra mezi těma co žijou v přepychu a těch druhých co živoří někde na okraji a jsou na obtíž. Vše řídí jeden z bohatlík. Který za peníze a podle všelijakých kriterií uděluje možnost bydlení v jeho mrakodrapu a jeho luxusní části. Jinde bují bezpráví chudoba , prostituce a pod. Všude okolo je spousta hladových zombi, kteří se ,ale po letech tápání pomalu začínají učit to co kdysi uměli a to používat předměty a primitivně myslet. Což je další zkáza pro zbytky přeživších lidí. Jsou tu vojáci či žoldáci onoho zbohatlíka, kteří jezdí za hradby města a vozí zásoby a likvidují zombíky. Samozřejmě zanedlouho zjištují, že pro svého pána jsou jen pouhou levnou pracovní sílou a v jeho sídle není pro ně místo. A tak se chtějí pomstít. Jiný se zase chce dostat z města pryč kamsi do Kanady (asi si naivně myslí, že tam to bude lepší). I když mají vzbouřenci chut zničit město, když nedostanou zaplaceno (poněkud se divím, že mají ještě peníze nákou cenu vůbec), tak zombíci ho zničí vlastně sami , aspoń jeho velkou část. Vzniká tu řada otázek. jak je možný , že lidi ani po 3 letech ještě zombí nezničili.( vždyt kdyby je zabíjeli, tak by je museli přinejmenším zlikvikdovat na minimum.) Nehledě na to, že ty lidi by neměli zanedlouho co jíst, vždyt tam neměli žádný pole či zvířata, aby si mohli vyrábět či pěstovat jídlo něco určitě měli, ale to jim nemohlo stačit. pořád si říkám, proč se místo do Kanady nevrhnou někam na ostrov ano tam budou nejspíš zombi taky, ale bude jich tam jen pár a ty se dají zabít a mají bezpečný místo se vším k přežití.( aspoň to je můj názor co bych dělal já). Další nerozum je proč jezdili ven v noci a né za dne kdy je dobře vidět a mají víc šancí na úspěch. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Primitivne, klisove a moderne zombie.Paradoxne, toto su kvality, preto ktore je tento film lepsi romero, nez aktualna kvazi experiemntalna novinka diary od dead. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Tak táto záležitosť mnou už trochu pocuchala, hlavne tým že sa snažila netváriť ako B-čko. V tom prípade to budem hodnotiŤ ako seriózny film. Čo sa týka hercov jediný kto ma presvedčil že je herec a mie komparz bol Hopper a Argento, inak sama amaterina. Zakaždým ked ten mamľas olizol mušku so mnou cuklo, zakaždým ked sa leader zombikov prejavil so mnou cuklo. Vlastne zo mnou šilo na stoličke celý čas, jediné čo ma potešilo bolo ked sa mihol na plátne Savini, ako inak ako zombie biker. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Průměrný zombie horor s víc než dobrou atmosférou i scénářem. Herci, jak se vidělo brali role vážně, protože jejich výkony byli slušně. Krve bylo taky dost, takže fanoušci zombíků mohou být s tímto filmem spokojeni. Zdá se mi ale, že soudobé zombie horory spadají do jednoho pytle a konec není vždy přívětivý. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zvláštne je, že hoci je Krajina mŕtvych múdrejšia a veľkolepejšia než Romerove rané klasiky, nie je taká strašidelná. 6/10 ()

fars 

všechny recenze uživatele

Zombie ktery zapojil svuj mrtvy mozek do akce a zacne pouzivat kulomet jako zbran.. trochu pretazene za vlasy - duvod proc jsem pekelne vahal mezi 3 a 4 *... ale prece jen za tu peknou atmosferu, postapokalipticke mestecko, za Asii Argento pro kterou jsem mel vzdycky slabost, za pekne krvave efekty (vlatsne hlavne za ty efekty, pobavil jsem se) a za Romerovu krasnou snahu jsem to hodnoceni zvedl :-) ()

emo 

všechny recenze uživatele

K tomuto najnovšiemu počinu duchovného guru zombie - žánru som sa dostal až po dvoch rokoch a musím povedať, že to nebolo najhoršie. Celý film pôsobí krásne B-čkovo, zombies sú dostatočne "šťavnatí", splatter efekty sú krásne gory a herecké výkony zodpovedajúce žánru. Hercami v pravom slova zmysle sú z obsadenia asi fakt len Johnny Leguizamo a Dennis Hopper, aj tí však predvádzajú nevyhnutné minimum "říznuté" typicky B-čkovským overactingom. Kto sa chce na 90 minút pobaviť a je fanúšikom žánru, nemá nad čím dlho rozmýšľať. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama