Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (449)

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Nebýt, podle mě, hloupého konce, resp. posledních 3 vět, bylo by to za plný počet, protože se mi to opravdu líbilo.. Ale pokud mám zbraně a možnost, tak prostě ty zombie sejmu, protože si nemyslím, že by se s nima dalo vycházet v míru.. :D ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Průměrný filmeček, který nenaplnil má očekávání a s remakem Úsvitu mrtvých prohrál na téměř celé čáře. Dnes už asi líně pochodující zombie nemají takovou sílu jako před lety. Každopádně bych se rád podíval na nepřístupnou verzi jak se v ní Romero vyřádil. 60% ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být pokus o vtip? čekal jsem úplně něco jiného. Skoro celý film jsem se nudil! Příběh je jedna velká prdel, bohužel tak nějak bez vtipnosti. Akční scény se mi zdají jaksi bez akce, tu a tam se někde vystřelí, někam to dopadne. Drsňácké pasáže, jako např. ta část před mostem, kdy si frajerská řidička "dead náklaďáku" nejprve couvne atd., postrádají jakoukoli jiskru, spíš jsem jen kroutil hlavou, nebo jsem se smál jak je to stupidní. Postapokalyptický svět působí taky tak nějak lacině ve srovnání například s ohodně let starším Mad Maxem. Uvažující zombie, to je dobrý nápad, ale i to bylo tak mizerně využité. Co je ale nejlepší, je konec filmu, z náklaďáku vystřelí pár raket na mikro-kousek města a zachrání tím veškeré obyvatele, hmmmm.....Jak se tohle komu líbilo = jeho věc, já to vidim takhle. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být dobrý , ale trpělo to aspon pro mě významnými nedostatky a to třeba těmito nemělo to začátek a v podstatě ani konec a všechno to bylo tak něják zbytečně natáhnuté kdyby do scénáře připsali nějáký ten začátek tak by se mi to celé nezdálo tak trochu divné . Jinak to jako nebyl rozhodně žádný podprůměrný zombie film . ( 22.10.13/MAC ) ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Po delší odmlce režisér George A. Romero, opět usedl na režisérskou židli a vrátil se k žánru, který ho proslavil – k zombie horroru. Země mrtvých je další díl ze sérii filmů o zombiech, kteří zužují náš svět. V novém kabátu a s novými triky, Romero ukazuje, že ještě nepatří do žádného starého železa. Dějově je stejný jako většina podobných zombie horroru a vlastně se ani moc neliší od jeho předchozích zombie filmů, ale je to vskutku krvavá zábava. Fanoušci Romera ať si přidají 1* navíc. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv čtvrtý film legendární Romerovi série možná něco málo na své starší sourezence ztrácí tak je rukopis filmařského mistra patrný na každém rohu. Geniální atmosféra je standardem, stejně tak jako občasné prvky černočerného humoru a několik naprosto dokonalých a originálních záběrů. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Čisté béčko. Scenár je dávno obohrata pesnička čo z postáv robí stereotypných komparzistov a post-apo pocit nefunguje najlepšie. Je tu aspoň ako taká atmosféra a pár štýlových scén. Masky boli tiež fajn, niekedy na smiech, inokedy správne odporné a ajkeď Romero už mal najlepšie za sebou, stále vedel doručiť aspoň priemernú zombie blbotinu čo nemá veľké ambície ale v rámci možností si ju užijete. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Sklamanie...čakal som surovú a úchylnú horrorovu vyvražďovačku od samotneho gurua žánru ale dostal som iba priemerný film o mŕtvolách s chabou réžiou a trápnym scenárom.Herci sú nepresvedčivý a bez štipky charizmy.To, ako mŕtvolám vystrekujú mozgy je síce pekné, ale na Snyderovo krviprelievanie vo veľkom to nemá.Vo všetkých ohľadoch u mna víťazí Dawn of the Dead a teším sa na ďalšie mŕtvolie dobrodružstvá od Yacka Snydera ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Opustilo se od těch krajních mezí jako je mrtvé dítě nebo dítě které zakousne nějakého dospěláka. Je zde více průměrných zombíí, jeden dokonce velmi nadprůměrný. Nadprůměrný tak moc až to bije do očí. Jakožto biolog si vysvětluji zvyšující se inteligenci zombí jako mutaci virů, který způsoboval danou chorobu. Od začátku byli ale zombíí moc malou hrozbou. Mám raději filmy, kdy je třeba na slabiny záporňáků přicházet a ne bum bum pár ohněstrojů a ze zombíí jsou stojící zírající sloupy... ()

TO 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film jen pro ty, co rádi koukají na boj lidí proti zombíkům. Trošku zklamal celkový příběh, který opravdu nebyl nic moc a na konci bych si představoval ještě monumentálnější bitvu, nějak moc rychle to celé skončilo, prodloužení by filmu neuškodilo. Úsvit mrtvých byl lepší, ale jinak daleko převyšuje Resident Evil 1+2 nebo Doom. Nejde o žádné přelomové veledílo, ale jen o další solidní přírůstek do řady kvalitních áčkových zombie filmů. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Mám rád zombí horory, ale tento film je jakési opakování zombí stereotypů. Bohužel. Žádná originalita a žádné překvapení (evoluce u mrtvých je totiž opravdu k smíchu). Těšil jsem se, ale radost jsem neměl. Film je plný profláknutých klišé a sem tam se objeví i jakási nelogičnost. OK kdyby to byl film ze 70. let tak mi to nevadí... Ale v dnešní době originálně pojatého remaku Úsvitu mrtvých od Snydera je tento film prostě nudný a hraje druhé housle. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Depresivní tvůrčí návrat ke starým zombie horrrorům. Originální námět o světě rozděleném na část pro primitivní zombies a pro "ty, kteří předstírají, že jsou živí", svádí k neméně originálnímu pojetí - zombies už nejsou prostě tupé, letargicky se pohybující terče, které občas někomu utrhnou hlavu, ale rovnocenní soupeři, mající určitou motivaci a psychiku, jsou v konfliktu filmu vlastně stejně dobří a stejně v právu, jako živí. Nejzajímavější na tom je, že tyto dvě protikladná pojetí zombie žánru vytvořil ten samý režisér. Temná vizuální stránka (převládající barvy: černá - tmavozelená), technická stránka, zvlášť příliš vyumělkovaná hudba, v některých místech působí mírně jako béčko, které se snaží být blockbusterem, což nepokládám za nevýhodu, ale za prostý fakt. Natočil to zakladatel zombie žánru Romero jako svůj monumentální comeback. Někdy mi smysl jednotlivé scény ve výstavbě filmu uniká, je nedomyšlená nebo technicky odfláklá (většina masakrů, naopak vraždy "po jednom" jsou provedeny skvělým způsobem), jindy ale musím obdivovat důmyslnost scénáře (třeba místa, kdy je tatáž událost je ukázána postupně z pohledu živých a zombies). Rozhodně bych ale tento podceňovaný horror nenazýval béčkem, jak se tu o to někteří pokouší - je příliš rozmáchlý, ambiciózní a inovativní. Výborný horror, no a samozřejmě podhodnocený. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

4,5*! Jeden z nejelšpích zombie hororů nové doby. Skvělé udělaný, ale především s výborným scénářem a příběhem. Spousta zombie hororů se odvíjí jen od toho, jak odněkud někam hlavní hrdina utíká před bandou zombíků, která ho stejně dříve nebo později dostane. V Zemi mrtvých jde ale o víc než jen o bezduchý masakr. Navíc, skvělé herecké obsazení: Simon Baker jako čistokrevný klaďas, John Leguizamo jako takový polohajzlík, který se stará jen sám o sebe, Dennis Hopper jako krutý boháče, který vládne celému městu a krásná Asia Argento jako bývalá (překvapivě) prostitutka, která umí střílet. Super film! ()

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

Jak já se jenom na tenhle film těšil. Považuju se za fanouška žánru a Romerovy starší filmy byly jednoduše řečeno perfektní. Musel jsem být v neustálem pozoru, co, kde, na koho vyskočí. Bohužel Land of the dead nesahá svým starším sourozencům ani po kotníky! ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ten film se mi vůbec nelíbil. Vše je založeno akorát na trhání kusů těl a hlavně hodně krve. Sem tam se člověk lekne nečekaného ZOMBIE ale to je vše! A od režiséra takového formátu jako je Romero jsem vážně čekal víc! ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Zklámání a to hodně velké. Film nesahá Úsvitu mrtvých ani po kotníky. Naprosto bez atmosféry, debilní příběh a některé postavy se chovají jak naprostí kreténi - např.:Hm tak mám čekat 2 hodiny úplně sám, když všude kolem jsou zombíci, co bych tak udělal?????? Á mám to! Zalezu si tady do té kůlny, zapálím si a pro jistotu si dám na uši sluchátka a pustím si hudbu. To zabere a nikdo mě nenajde! Ha jsem já to ale chytrák!!!!!!..................jak tahle postava skončí asi všichni tušíte. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama