Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (449)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Romero se vrátil k nemrtvým a pokračuje tam, kde skončil ve Dni mrtvých a rozvíjí další možnou alternativu světa po zombie apokalypse. Lidské plémě ve zničeném světě stále přežívá, ale už je to jen křeč novodobých lovců a hlavně sběračů, jenž si hrají na normálnost v malé opevněné části zničeného města. A nemrtvým po letech tupého bloumání evidentně začíná svítat... Celá vize neblahé budoucnosti už se tu Romerovi začíná rozkládat a původní působivost či sociální kritika se vytrácí v zjednodušeném pojetí postapokalyptické společnosti, kde se na co, jak a proč moc nehraje. Ovšem vývoj živoucích mrtvol a samotný překvapivě smířlivý závěr ("nech je, hledají jen místo, kam jít") přece jen dodávají Zemi mrtvých když už ne punc originality, tak alespoň jednu stranu mince lidskosti a do této chvíle Romero otáčel jen tu odvrácenou. Čtyři mrtvé mozky ožívají.. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film pre deti od 10-15 rokov. Romero vytvoril zombie žáner, to mu nik už nezobere. A aj jeho zombie trilogiu považujem za skvelú, ale toto? V dnešnej dobe utekajúcich zombíkov v krásnych sviežich filmoch toto už nezabere. V porovnaní s remakom Dawn of the Dead či sériou 28 Days/Weeks later je to úbohá sračka. Romero má svoj šlýl zomie filmov, ale dnes to už nebude zaberť na nikoho(možno na totálnych fanúšikov režiséra). Aj v porovnaní so svojimi predošlými zombie počinmy, ide iba o slabý priemer. Scenár úplne trápny. Postavi sú nesympatické a bez akéhokolvek charakteru. No a gore? To možno aj bolo fajn, ja neviem. Film sa odohrávl prevažne v tme a tak som hovno videl. Remaku Day of the Dead(2008) som vytýkal skákajúcich a šplhajúcich zombie. A tu plávajú, ba dokonca strielajú so samopalov! Nie, dakujem. To naozaj neprosím. Dávam 40% a nechápem 5* hodnotenia. To má meno režiséra až taký velký vpliv? ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Romero is back! V dobe šprintujúcich zombies (upozorňujem, že aj napriek tomu mám Snyderov remake veľmi rád) a ďalších variácií daného žánru „živých mŕtvych“ mutujúcich do polohy počítačovej hry s prvkami action-survival (napr. Resident Evil) je Land of the Dead návratom tam, kde daný žáner začínal. IMHO veľmi vydarený návrat. Romero namiešal veľmi konzistentný koktejl akcie (vynáranie sa zombíkov z vody je čisto zimomriavková sekvencia - nie od strachu, ale od vzrušenia ako perfektne je koncipovaná a funguje), humoru (ja som vedel, prečo nemám rád piercing...) ako i pre neho typického sociálneho podtextu (fungovanie a princípy komunity bohatých versus chudobnejších v uzavretom mikrosvete) a samotného napredovania žánru (evolúcia zombies v smere ich postupného učenia sa – to čo bolo naznačené v Day dostáva tu v Land ešte väčší priestor, plus koniec vo vás zanechá myšlienky na zaujímavé možnosti vývinu deja v prípadných ďalších pokračovaniach). To všetko okorenené hutnými a početnými gore scénami, ktoré k danému žánru neodmysliteľne patria. Až je škoda, že film má len tak krátku stopáž, pretože miestami dej skáče až príliš rýchlo dopredu a namiesto dôkladného rozhľadu nastupuje náznakovosť. Jednotliví hereckí predstavitelia si svoje role užívajú plnými dúškami a nad všetkým u mňa kraľuje Asia Argento, ktorá je kapitola sama o sebe :-) (nehovoriac o potešujúcich cameo štekoch pre znalých - od Toma Saviniho až k Simon Peggovi spolu s Edgar Wrightom - dve tváre zo Shaun of the Dead). Veľmi slušné 4* aj po zhliadnutí Unrated director´s cut, ktorý predstavuje o 3 minúty dlhší a brutálnejší zombie-fest. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Exhumace Romera se vcelku povedla, ale je až příliš poznat, že Romero je typickým zástupcem pomalých hororů, který mu před 30 lety přinesly slávu. jenže dneska už to neni ono. Ale čim je to pomalejší tak tim je to brutálnější, sice nic moc triky, ale ty haldy střev a vykousnutých kusů masa vypadaj celkem slušně a v šeru, ve kterým se to většinou odehrává to nakonec působí dobře. Ovšem s příběhem to je mnohem horší, je to takový divně poslepovaný, že se nakonec zdá že to bylo vpodstatě o ničem. Ani zombáci se mi moc nelíbili, tada spíš jejich chování, bylo až přehnaně chytrý, přece jenom jsem učenlivýho zombáka ještě neviděl, ale možná chtěl Romero jen zvýšit strach tim, že ukázal, že zombák nemusí být jen chodící kus masa, jenže na mě to moc nezapůsobilo. Slabší 4*, spíš skoro 3* ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Romero využil všechny svoje nabyté kvalitní zkušenosti a dokázal, že rozhodně nepatří do starého železa. Film je v podstatě ve všech směrech velice vyrovnaný, ať jsou to herecké výkony, děj, spád, akční scény, masky, gore scény, tradiční kritika společnosti ... Prostě všechno tak nějak šlape na velice kvalitní úrovni. Není to však vyjímečná bomba, vzhledem k například Snyderovu remaku "Dawn of the Dead", který je mnohem dinamičtější, nebo "28 týdnů poté", který je mnohem depresivnější ... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • Jméno postavy Johna Leguizama Cholo odpovídá hanlivému pojmenování Peruánce, Bolívijce či Ecuatoriánce s výraznými indiánskými rysy. (Mr.Hudson)
  • Počas úvodných titulkov je zhrnutie udalostí, ktoré vyústili v situáciu, v akej sa ocitli hrdinovia filmu. Pri tom je využitý aj materiál z Romerovho filmu Night of the Living Dead (1968), zobrazujúci vypuknutie epidémie. Romero chcel využiť aj zábery z ďalších 2 dielov série, Dawn of the Dead (1978),a Day of the Dead (1985), narazil však na problém autorských práv., pretože sa každý diel natáčal pre inú spoločnosť. Z toho istého dôvodu je aj cameo Toma Saviniho uvedené v titulkoch ako Zombie s mačetou. Savini si vo filme zopakoval postavu menom Blade, ktorú stvárnil už v Dawn of the Dead (1978). Producenti nemali na túto postavu práva, a tak sa v titulkoch žiaden Blade neobjavil. (beso74)
  • Scény, kdy Charlie (Robert Joy) olízne mušku u své pušky, byla původně použita ve filmu Seržant York. Ten to dělal, aby se muška pušky při výstřelu neleskla. (Horryx)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama