Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (449)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná, už jsem se pomalu začínal bát, že klasický zombie film nikdo nenatoči. Geroge Romero opět dokazuje, že je právem nazývám králem žánru a rozhráva úchvatný příběh, při němž se nebojí udělat tak razantní krok a dát nemrtvím schopnost myslet, čímž vezme lidem jejich hlavní výhodu. Chytrý a logicky převyprávěný příběh ukazuje dnešním diváků, že klasická léta ještě nejsou zapomenuta. Opravdu, na samotném začátku jsem myslel, že sleduji mnohem starší film. Prostě paráda, nemám slov. [TOP 19/6 93%] ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zombie film úplně mimo mísu. Ale naprosto. 1. Zombíci začali přemýšlet, no kde to jsme? A když už, tak ať to je pro příště zpracováno nějak koukatelně. Tohle bylo opravdu hrozně stupidní. Spíš to vypadalo jako parodie na zombie filmy. 2. Zombie se z vás stane i když normálně zemřete. Tak tady tvůrci taky dost přestřelili. Tenhle film se Romerovi opravdu nepovedl. Ne že by jeho ostatní díla byla o tolik lepší, ale aspoň se na to dalo koukat. Země mrtvých je hloupý, nekoukatelný film s tragickým dějem. O hercích ani nemluvě. Stupidní scéna sřídá stupidní scénu. Téměř nekoukatelné. Jediné co se mi líbilo, byly některé scény, kterým nechyběla akce, a taky pěkné kulisy. 30% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si zopakoval a znovu si uvědomil, že Romero byl král zombie filmů a těžko říci, jak by bez něj tenhle žánr vypadal. Každopádně to nejlepší odkoukal Z. Snyder pro svůj Úsvit mrtvých, ale jeho Armáda mrtvých už nestála za nic. Romero totiž netočil jen prvoplánové zombie horory, jeho snímky jsou často sžíravou společenskou kritikou. I zde vidíme svět boháčů a chudých, rozbujelý obchod s lidmi, zbraněmi a hazard včetně dekadentní zábavy, které slouží nejen nemrtví, ale i nepohodlní živí. A v jednom momentě si člověk uvědomí pomíjivost peněz... Po formální stránce nelze vytknout vůbec nic - výborná kamera, úderně děsivá hudba a šťavnaté gore - krvavé zákusy, několikrát střeva ven, vytržený jazyk, roztržená paže, vytržená hlava i s páteří, žebra ven, nalehnutí na granát... Masky nemrtvých jsou skvělé a věrohodné, až má jeden pochybnost, zda jde opravdu o masky. A přemýšlivý zombík? Kolik následovníků si je vypůjčilo včetně třeba skvělé knihy Chutná těla (film už tak skvělý není). Hodnocení ponechávám, i když jsem chvílemi přemýšlel o vyšším... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Těžce brutální, velice nechutný, ale také atmosférický zombie gorefest, který doporučuje devět z deseti nemrtvých. Film očividně vychutnaný jak tvůrci při jeho natáčení, tak diváky při jeho sledování. Ovšem slabším povahám, kterým se dělá zle už při pohledu na nějakou tu ustřelenou hlavu, ho rozhodně nedoporučuji! P. S. Viděl jsem pouze Director’s Cut. ()

T2 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe to už Romero veru nemá ľahké, keď tu máme hromadu podobných námetov a určite aj kvalitnejšie podaných. Vo filme chcel poukázať na to že stačí malá neopatrnosť a je hneď po všetkom. Keď v zúboženej krajine panoval klud vďaka vybudovanému izolovanému mestu od zbytku sveta, obkoleseného vodou ako počiatočnou zábranou pre zombii, na teritóriu kde panuje jeden bohatý človek nad chudobou ... ale zombii napredujú v myslení a nezdávajú sa len tak ľahko a možno ani tá voda nakoniec nemusí byť až takou zábranou. Vízia večného panovníctva nad mestom v podaní Dennisa Hoppera a jeho zákerného spoločníka žoldáka Johna Leguizama a proti ním v útlaku bojujúci záchranca v podaní Simona Bakera za doprovodu chrániacej žienky v podaní Asia Argento, unikajúcich z mesta ... je náčrt hlavného deju v ktorom ide len o to ako sa vyhnúť zobmíkom v ich krvavej ceste bez ujmy na zdravý, kde miestamy temnú atmosféru brzdí plytký dej. V tom by veru mal Romero dosť popracovať inak sa z priemernosti nikdy nevymaní. ║Rozpočet $15miliónovTržby USA $20,700,082Tržby Celosvetovo $46,770,602/videl v kine: 55%/ ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • Scény, kdy Charlie (Robert Joy) olízne mušku u své pušky, byla původně použita ve filmu Seržant York. Ten to dělal, aby se muška pušky při výstřelu neleskla. (Horryx)
  • I se směšným rozpočtem 15 miliónů dolarů jde o nejdražší film režisérovy kariéry. (Reiniš)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama