Reklama

Reklama

3-iron

  • Jižní Korea Bin-jip (více)
Trailer

Obsahy(1)

"Jsme jako prázdné domy, čekáme na někoho, kdo odemkne zámek a vysvobodí nás."  Tae-suk se potuluje na své motorce, chodí od domu k domu, ve dveřích nechává reklamní letáky a vloupává se do těch bytů, kde si letáky nikdo nevyzvedne. Předpokládá totiž, že majitelé jsou na cestách, a tak v těchto prázdných obydlích přechodně pobývá, dokud se jejich vlastníci nevrátí.
Jednou se však vloupá do luxusního domu, kde se stane svědkem pokusu tyranského manžela o znásilnění své ženy Sun-hwa. Tae-suk do muže odpálí několik míčků golfovou holí 3-iron, popadne Sun-hwa a společně odjedou.
Od této chvíle vcházejí do prázdných domů společně. Tae-suk v každém bytě, do kterého se nastěhují, vaří, uklízí, dělá drobné opravy a Sun-hwa poprvé v životě zažívá skutečný pocit domova. Navzájem cítí bolest a samotu toho druhého a nakonec se do sebe zamilují.
Při návštěvě dalšího domu objeví mrtvé tělo starého muže, kterého sami pohřbí. V domě žijí, jako by byl jejich vlastní, dokud se nečekaně neobjeví syn zesnulého a nezavolá policii.
Tae-suk je obviněn z vraždy, vloupání a únosu a Sun-hwa se musí proti své vůli vrátit k manželovi. Zatímco Tae-suk čeká na propuštění z vězení, nachází jedinečný způsob, jak vrátit štěstí, které se Sun-hwa prožívali. (Kfilmu.net)

(více)

Diskuze

pan Hnědý

pan Hnědý (hodnocení, recenze)

Poetický film, který se v mých myšlenkách pomalu rozkládá a každým dnem nabírá na stále větší působivosti. Vizuálně z jiného světa.

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

sigi:)

sigi:) (hodnocení, recenze)

strasne zvlastne dielo  vobec som netusila ako ho hodnotit miestami som mala chut dat hviezdicku a miestami 5. jednu vec musim ale tomuto snimku uznat a to je nezabudnutelny, najprekvapivejsi a pravdepodobne najposahanejsi koniec aky som videla - to bolo nieco :)

jakuzza

jakuzza (hodnocení, recenze)

Popravdě mě film zaujal.Vůbec jsem netušil jak to dopadne a to z jak velkou noblesou je film vytvořen mě dostalo. Myslím že Bin-Jip nevidím naposledy ;)

May_tee

May_tee (hodnocení, recenze)

Ahoj chci se zeptat kde koukáte/stahujete tyhle jihokorejský filmy. Pište když tak do pošty. díky moc

tomek24

tomek24 (hodnocení, recenze)

díky silovi s lampou,jinak tento poetický snímek byl pro mě krásným "útěkem" Jednoduchost,symbolika,hudba..absence dialogů v tomto případě mi vůbec nevadila,ba naopak myslím že dává prostor těm hloubavějším a zbytečně nekazí atmošku filmu. 94% to jistí,jen jsem trochu nepobral důvod jejího chování k manželovi,ke konci mi ho přišlo trochu líto,když z něj dělali takovýho idiota

siloalampa

siloalampa (hodnocení, recenze)

Vtipné, originálne, úprimne a pôsobivé...Môj 1. film, kde hlavný hrdina neprehovoril ani slovo a to ma dostalo! 91,9%:)

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Nepochopitelny? Me tedy (na to, ze je to vychodoasijsky film) prisel az moc srozumitelny. A rozhodne spolu s Jaro, léto... nejlepší Kim Ki-dukuv film

noemisofia

noemisofia (hodnocení, recenze)

Pre mňa to bol film o slobode, o možnostiach v nemožnostiach, o symbolickom jazyku lásky a o tom, že láska je vec taká prchavá, že nevieme povedať, či je skutočná alebo len sen... A páčil sa mi viac ako jeho Jar, leto, jeseň... Bolo tu viac prepracovanejších detailov, golf, váha, fotografie a tie byty - to bola hotová sociologická štúdia. Nielen šaty hovoria o svojom nositeľovi, byty hovoria oveľa viac :-)

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

2 lupuscanis: Brat to pozeral tak som nemal na výber, ver mi inak by som ho do konca ani nedopozeral.... Inak ten citát na konci ma úplne "dostal" :D

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

Zaujímavý námet ale nejak nedoriešený a mnou veľmi ťažko chápaný - nepoznám totiž tú ich kultúru. Pokiaľ vidím Ping-Ponga, Ťin-Ťanga a ostatných ako sa idú rukami-nohami pozabíjať je to celkom kukateľné ale toto nemusím....

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

nevadi mi, ze hlavna postava nerozprava. to je iba dobre, pretoze dialogy v japonskych filmov byvaju zufale, az trestne detinske. tak ako vsetky dialogy v tomto filme (napr. policajny vysluch). vsutku tak hlupy dialog moze vymysliet iba skolak na zakladnej skole. a s tymto mam problem v kazdom japonskom filme, preto nie je uspokojene moje vnimanie filmu. tento film ma nijak nepohltil, a jeho dalsie stranky (kamera, herci atd) nijak nevybocuju z priemeru. skor to mal byt kratky snimok.

Raphaell

Raphaell (hodnocení, recenze)

Kim-ki Duk, to jméno jsem znal. Navíc mám rád Asii. Tohle byl první jeho film, který jsem viděl a absolutně mě nadchnul. Něco takového jsem ještě neviděl, možná to je tím, že Ki-Duk je samouk. Čekal jsem, až hlavní hrdinové promluví, se zvláštní radostí jsem si několikrát pomyslel: "Tak, teď už něco říct musí." Nemuseli a stejně toho řekli hodně.

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Kiddo: Hwa znamená Květ. Sun znamená Dobrý, ovšem ve smyslu Krásný, Čistý a Dobrý. Přeneseně pak Sun-hwa může znamenat řeba "Little Angel". Zdá se, že korejci užívají křestní jména asi jako Indiáni: předurčují osudy. ______ Jinak, samotné opakování už je tak trochu magie. _____ Po šestém shlédnutém filmu, mám pocit, že se Ki-duk chytá do vlastní pasti. Pokouší se o to, aby jeho filmy komunikovali mezi sebou navzájem. Tohle do dokonalosti dotáhl Tarkovskij (příklad: rituál koupele pomalu v každém filmu, a pokaždé jinak významově posunutý, pokaždé stimulující...). Ki-duk není Tarkovskij. V sujetových podobnostech mezi svými filmy se podle mě ztrácí, vyčerpává... Zbytečně.

Kota

Kota (hodnocení, recenze)

nevim, ale udělat film tak, aby v něm hlavni hrdina řekl jen jedno slovo, je docela odvážné .. ale nenudil jsem se ani mimutu, takže moje hodnocení je velice dobré !!!!

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě, proč Kim tak často pojmenovává své ženské hrdinky Sun-hwa a proč se zrovna tohle jméno vyskytuje v e většině jeho nejpůsobivějších filmů. :-/ Nějaká magie, či co?

oliverovič

oliverovič (hodnocení, recenze)

Tak vživotě snad by měl člověk navštívit táčmahál a vidět pyramidy a já nevím co ještě ale tohle je to to same, myslim ze tenhle filmek je vrchol umění a filmařini. díky Kim ki duku jen tak dál

 (hodnocení, recenze)

Na filmoch mam rad originalitu. Taktiez ked na film este aj par dni po pozreti myslim. 3-iron radim k tomu najlepsiemu, co som zatial videl (a ze toho nebolo malo). Skutocne uzasne dielo.

easaque

easaque (hodnocení, recenze)

nejspis muj prvni film korejskeho rezisera. Je pravda, ze pred zacatkem jsem od nej podle recenzi ocekavam vic, ale zase mne tak moc nezklamal. Docela zajimavy, chvilkami pomaly a ke konci hodne fantazie a nadprirozena. Asi nejsem tak citove zalozeny, tak jsem do neho nedokazal dostatecne proniknout a osvobodit se od okolnimu materialismu, Ale jinak prijemny film s peknymi obrazky. Hodnotil bych pro zacatek 7, ale 3 hvezdicky zatim staci.

Koren3

Koren3 (hodnocení, recenze)

Výborně natočený film Ki-duk Kima. Tento film hlavně zaujmu tím že hlavní postava nepromluví za celý film ani slovo a přesto vás tento film zaujme a nadchne.Je to prostě asi podle starého dobrého přísloví mlčeti zlato mluviti stříbro.:))

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama