Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edy (Francois Berléand) je úspěšný pojišťovací agent. Ve svém oboru patří ke špičkám a žádný požadavek klienta pro něj není problém. Je tu však jistý zádrhel: Edy už nějakou dobu ztrácí chuť do života. Dojde k názoru, že nejlepším řešením pro něj bude se vším skoncovat, osud si s ním ale nepěkně pohrává - ne a ne mu dovolit zemřít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Takový ten nenápadný snímek s pomalejším rozjezdem a v podstatě nekomplikovanou zápletkou, který ale, pokud má člověk trpělivost, může nabídnout slušnou atmosféru díky hereckému obsazení, lehce parodické nadsázce a chemii mezi jednotlivými postavami. Je to příběh pojišťováka, který ve sjednávání pojistek vidí druhotnou stránku svých příjmů, protože tu hlavní tvoří pojistné podvody včetně likvidace pojištěných. Práce je to namáhavá, a tak začne ke stáru pociťovat syndrom vyhoření, který vede k osudové chybě. Naštěstí v tom nejede sám a ostatní pojišťováci včetně nestora povedené partičky skvěle zahraného Philippem Noiretem mu podají pomocnou ruku. Nebo ne? Díky zajímavému soundtracku je to slušná pociťovka, ke které mám vztah i díky tomu, že jde o poslední snímek mého oblíbeného Philippa Noireta. Svého stařičkého podvodníka a příležitostného vraha si zahrál s velkou chutí a líbil se mi víc než ve svém předchozím snímku Prohnilí 3, kde mi připadal vážně nemocný. Celkový dojem: 65 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľký podiel na pozerateľnosti inak slabučkého námetu, mala sarkastická a čiernohumorno štipľavá pozícia spracovania, ktorá aspoň ako-tak podporovala skoro neznesiteľnú nudu. Keď si po filme zhodnotíte distribučný preklad, aj ten sa týka obrazného pomenovania, nie thrillerovej stránky, ako naznačuje obal. Pofrancúzštenosť je jednoducho cítiť. 55%. ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Občas mi to připadalo jako černá komedie. Nevím co si mám myslet. Nechám film uležet a pak v nestřežené chvíli se podívám ještě jednou. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Klasická Francie.Pomalu plynoucí děj,spousta dialogů.Trefně nasazená doprovodná hudba ,která ve správné chvíli navodila atmosféru napětí.Čistá statická kamera.A zřejmě poslední práce před kamerou herce Noireta. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co si o tom myslet. Každopádně mám určité morální limity, přes které ani jako filmový divák nejdu. Dokážu si ještě užít filmy jako Bonie a Clyde, Butch Cassidy a Sundance Kid, Prohnilí,... zkrátka filmy, jejíchž hlavními hrdiny jsou více či méně zavržení hodní zmetci. Ale přesto se pro ně najde důvod k určitým sympatiím. Ovšem mít sypatie k dvojíci sešlých vrahů, kteří bez milosti likvidují své klienty za účelem vlastního obohacení, to nedokážu. Nikdo mě k tomu samozřejmě nenutí, ale tento film je podle mne nastaven tak, že si ho bez těch zmíněných sympatií opravdu neužijete ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Protivný zvuk saxofonu na začátku filmu. Pak hlucho a hlucho. statické scény a přihlouplé rozdělení obrazu. Děj nudný. ()

Reklama

Reklama