Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry Palfrey trpí zásadním nedostatkem sebevědomí, což se negativně projevuje celý jeho život. Přestože se díky své nešikovnosti seznámí s atraktivní dívkou April, jeho problémy tím nekončí. Prohrává tenisové zápasy v klubu, jehož je členem. Číšník ho odmítá vpustit do nóbl restaurace, protože nemá pozvánku. Nechá se napálit prodejci automobilů a koupí si místo vytouženého automobilu jen drahý, rozpadající se vrak. April mu přebere jeho kamarád Raymond... Takhle už to prostě dál nejde!
Naštěstí je tu univerzita pana Pottera, kde se na podobné budižkničemu specializují. Henry absolvuje všechny kurzy, jak být úspěšný, důvtipný i správně drzý. A nastává čas vyzkoušet nové vědomosti v praxi. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velice vtipná komedie, která nemá přiliš společného s novodobou Školou svádění B. B. Thorntona. Henry je pako (slovník pro scoundrels uvádí jako jeden z alternativních překladů dokonce výraz "ošoust"), jenž si neumí udržet ani holku (Janette Scott je skutečně sladká), která o něj fakt stojí.___Za zmínku stojí z hereckého ansámblu především menší rolička Edwarda Chapmana coby Henryho přímého podřízeného (Edward Chapman je "parťák" Pitkina z několika Wisdomových komedií, legendární pan Grimsdale). Skvělý Terry - Thomas jako kníratý záporák silně připomíná Rudolfa Deyla ml. z jeho "andělských" komedií - tedy postavu vejtahy Pulečka. Filmu ovšem herecky dominuje Ian Carmichael- Henry a charismatický ředitel školy pro sebevědomé Alastair Sim. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Úžasná komédia o tom, ako urobiť zo slušného nemehla sebavedomú osobnosť, ktorá dosiahne, čo len bude chcieť. Henrymu ( Ian Carmichael ) sa nič v živote nedarí, každý ho oklame alebo napáli. Navštívi kurz školy darebákov a tí ho naučia, ako z každej situácie vyjsť ako víťaz... Jednoduchá zápletka filmu obsahuje slovnú i situačnú komiku, tak príznačnú pre vtedajšie britské komédie. Skvelá zábava. Tretí komentár. ()

Reklama

jessic 

všechny recenze uživatele

Velmi britská klasika s půvabem nostalgie, z níž si novodobý remake Škola svádění vzal jen zápletku školy pro loosery. Nejprve nemastný a neslaný hrdina kazí vše co jde, což vyvrcholí setkáním s playboyem s knírkem (skvělý Terry.Thomas), v druhé části proběhne škola různých vtipných situací, která ho učí být sebevědomým mužem a ve třetí části se pomstí za všechna utrpení včetně úplného zdeptání Terryho Thomase. Jemně vtipná a velmi britská komedie. Tři plus. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama