Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prominentní londýnský psycholog Leo Whitset byl nalezen s kulkou v hlavě a s revolverem v ruce, před skonáním jen stačil vypovědět, že ze své smrti viní jen sám sebe. Případ je klasifikován a brzy uzavřen jako jasná sebevražda. Whitsetova čtrnáctiletá dcera Catherine však odmítá uvěřit, že by se otec zachoval v naprostém rozporu s tím, co celý život prosazoval a učil. Vyhledá proto jednoho z doktorových bývalých pacientů, úspěšného novináře Alexa Stedmana, a s jeho pomocí začíná hledat pravdu. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film s poněkud nesmyslnou zápletkou, když na prosbu dívenky hledá reportér vraha, ale ukáže se, že se psycholg zabil sám, kvůli....(50%) ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Policie uzavírá případ mrtvého psychiatra jako sebevraždu. Jeho 14letá velmi inteligentní dcera je ale přesvědčena, že to bylo jinak a tak vyhledá velmi známěho reportéra, mimochodem také jeho klienta, aby zjistil, kdo jejího otce zabil. Reportér se domnívá, že to bude jeden z jeho bývalých klientů a tak se rozhodne je postupně navštívit. Reportér je sám o sobě velmi komplikovaná osobnost a tak rozhovor s nimi sice vždy začne rozumně, ale skončí to jejich totálním psychickým rozložením. Film působí až do určité chvíle jako klasická detektivka a občas působí trochu nudně, hlavně epizoda s Annou se vůbec nepovedla a byla plná planých, nesmyslných řečí. Zato závěrečnou část filmu hodnotím velmi kladně, tak jako nastínění nejednoznačných, komplikovaných charakterů některých postav. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Uřvaná Catherine na konci tomu dodala korunu.. Zvláštní, dlouhý, trochu tajemný a hodně nudný film, který příliš nezapadá do dobové britské kinematografie. Na IMDB poměrně úspěšný film se čtrnácti komentáři (v kontextu nadprůměrný počet). ()

ferika 

všechny recenze uživatele

Hm, ja osobne az tak tragicky film nehodnotim. Trochu sa vniest do atmosfery filmu, a je to potom celkom dobre pozeratelne. Okrem toho, v dnesnej dobe uz neposobi tak sokujuco, ked strnastrocne dievca de facto vyzna lasku dospelemu chlapovi. Ale v 60tych rokoch to este patrilo tak trochu k netradicnemu koreniu filmovej zapletky. Casy sa menia. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama