Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (594)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad slušnej, ale provedení horší. Krom toho mi přišlo, že Luke Wilson se tam moc nehodil, spíš to chtělo nějakýho baviče, kterej by sám utáh celej film a to Wilson fakt nedokázal. Nicméně pár vtipnejch scén se najde a demence lidí je fakt krutá, jenže to jaksi nestačí, když se z toho neudělá žádnej pořádnej vtip. Škoda určitě i tak stupidní příběh měl navíc ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Základem je skvělý námět propracovaný do solidního scénáře. Dalo by se namítnout, že některé scény mohly být filmovější, že je vypravěč nadbytečný, ale je zde v obdobné roli jako vtipný glosátor, jenž provází většinou snímků Woodyho Allena. Realita budoucnosti podle Judgeho je snad ještě děsivější než Orwellovy vize. Absurdistán není dokonalý film, ale rozhodně stojí za vidění a následné zamyšlení. Současné průměrné hodnocení považuji za tak mrzké, že vědomě nadhodnotím, i když si film bez uzardění zaslouží tak 3,5 hvězdičky. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Až na ten protivný xicht Dakseše Prda to docela šlo. Ano, povedlo se. Nejvíce mne zaujala vize budoucnosti. Chtěli ji mít humornou a veskrze bizarní a tu fakt měli. Ale to je sporné – k tomu se dostanu. Vše se totiž odvíjí od premisy, že hloupí lidé plodí víc dětí, než chytří a tak je budoucí společnost složená pouze z pitomců. Tady ale klesá úsměv na tváři, protože to není žádná filmová fabule, to je brutální realita. Pitomcům je přáno, pitomci jsou za plození fakanů dokonce solidně od státu placení. A to nepřivádí na svět nějaké další poctivé platiče daní, nýbrž jen další příživníky. Kam to povede? No do Absurdistánu, pochopitelně. A stát je má rád, stát je dobře živí. ...Takže z komediální sci-fi se vlastně stává brutální dramatické postapo. Eee, pakliže vezmeme v potaz, že blbci ovládnou Zemi, tedy způsobí apokalypsu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Snímek hodně těží z hlavního námětu, který je opravdu skvělý- náš po všech stránkách průměrný hlavní hrdina je zmrazen v roce 2005, načež se nedopatřením probudí až o 500 let později do světa tak hloupého, že on sám je náhle nejchytřejším člověkem pod sluncem- to bychom měli mít zaděláno na zábavu minimálně nadprůměrnou. Tvůrcům se to nakonec povedlo tak nějak napůl. Určitě se tu nenajdou žádné památné hlášky, které by se mohly citovat na potkání, a vykreslení zaostalé společnosti je omezeno víceméně jen na spoustu sexuálních narážek, kopanců do rozkroku a "fuck" za každou větou, ale na druhou stranu pořád je čemu se smát a rozumná stopáž dodává filmu nejen správné tempo, ale hlavně odvahu všechno co nejvíce zjednodušit a dodat většině scén přesně tolik absurdity, aby se dalo přivřít oko nad tím, že se z toho dalo vytěžit ještě mnohem více. Na čtyři to není ani náhodou, ale tenhle film si zavrhnout nezaslouží, od toho jsou tu přeci jenom zcela jiné, nepopsatelně dementnější komedie... 60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Důsledky Idiokracie (tedy vlády podprůměru do které v současné realitě často přechází tolik propagovaná demokracie) dotažené do extrému zní jako zajímavý nápad... jenže mě poněkud uráží že je točená stylem právě pro ten typ lidí, které kritizuje. Že jde o komedii, a ne o inteligentnější vážný (a nutně kontroverzní... přece jen cokoli týkající se eugeniky ani jiné být nemůže) film by až tak nevadilo, ale že hruba polovina vtipů pozbývá břitké sarkastičnosti a spadá do bahna průměrné lacinosti a trapnosti už vadí dosti silně. Přes VELMI zajímavé téma je to tak stále jen průměrná, korektní(!) a patetická komedie... dokonce i s nezbytnou romantickou linkou. Sice až tak moc nenudí, ale... mám skoro chuť říci: Komedie o idiotech, pro idioty. Škoda že se podobného tématu nechytí třeba... Lars von Trier. 5/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Některé postavy jsou pojmenovány podle současných firem a výrobků. Například Beef Supreme, Velveeta nebo Hank "The Hangman" BMW. (Cheeker)
  • Věc, která způsobila velkou odpadkovou lavinu, byla recyklovatelná plechovka od piva. (Cheeker)

Reklama

Reklama