Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

To bol nápad za všetky drobné ! Škoda že napokon stvárnený skoro rovnako dementne ako zdementnené ľudstvo v dementnej budúcnosti. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Sice nemohu říct, že bych film viděla od začátku do konce, ale některé dialogy stačilo jen slyšet a bylo mi jasné, že tenhle snímek mi do noty rozhodně nepadl... ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Vcelku je to blbost , ale se zajímavou myšlenkou kterou každá komedie nemá a kdo ví možná tak jednou dopadneme ( 15.5.13/MAC ) ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl slušnej bizárek a zajímavej mix komedie a sci-fi, kterej mě přesvědčil jak moc jsem rád, že se roku 2505 nedožiju, protože by to fakt jednou mohlo bohužel takhle vypadat.. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Hlúpa komédia s veľmi špecifickým humorom zameraným na poukazovanie kam naša konzumná spoločnosť speje. Bohužiaľ sa tvorcom nepodarilo túto tému podať zábavnejším spôsobom a tak iba sledujeme "bežiaci pás" s výjavmi budúcnosti našej civilizácie (americký prezident - pornoherec, černoch...teraz neviem čo je menej pravdepodobné :-) Určite k tomu prispel aj absolútne nevýrazný Luke Wilson.Ten chlap má ku komikovi veľmi ďaleko.Nápad nieje zlý, ale prevedenie je žalostné. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Povedený filmeček pro chvíle, kdy se chcete zasmát. Nakonec si snad už řeknete, že na tom s tou inteligencí dnešní společnost přece jenom není nejhůř. Nebo spíš - bude hůř. Objektivní hodnocení bude ležet asi někde níž, ale já jsem se zasmál a pobavil. Škoda jen konce, kdy se Wilson stal prezidentem, ale co - Američané holt jinak končit neumí. (80%) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kdo zažil situaci, že se ocitne mezi bandou primitivů, kteří posíleni svou skupinou mohou mít z někoho inteligentnějšího a rozumnějšího srandu a jakkoliv jeho schopnosti snižovat (oni vlastně představují ideál - protože je jich víc takových), musí si každý vtípek na toto téma bezezbytku užít. Luke Wilson jako absolutní průměr současnosti mi sice moc neseděl a přehrávání dementů budoucnosti bylo často taky za únosnou mírou, ale i tak jsem se většinu času královsky bavil. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když se nebudete učit a myslet!!! Ovšem těžko někdo se zdravým rozumem tomuhle fláku dá více než 4 hvězdičky, že?? :-D Opravdu mě dostalo, když jsem viděl první záběry z budoucnosti - budovy, které se opíraly samy o sebe, křivý nápis na nemocnici, velkým lanem dva svázané věžáky k sobě, genetické inženýrství, které se zaobíralo délkou erekce... Prostě jak se říká, nejhorší je srážka s blbcem a v roce 2505 jich je celá planeta. Jsem rád, že to byl jen film. Ačkoliv... ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Takovej skvělej nápad a takhle ho posrat. Škoda toho příběhu a toho vtipu. A jak už tu někdo psal Luke Wilson se do toho filmu vůbec nehodí. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Z témy nepoznanej budúcnosti sa zákonite dá vyťažiť veľa a to bez ohľadu na žáner daného filmu (alebo seriálu, aby tvorcovia Futuramy nezostali urazení). O to smutnejší je fakt, že v prípade Idiocracy (obyčajne sa snažím využívať poslovenčené názvy, ale blud, ktorý vymysleli slovenskí distribútori, tentokrát poslúži ako výnimka potvrdzujúca pravidlo) sa nedá hovoriť inak, ako o premrhanom potenciále. Nejedna scéna pobaví a pobaví dobre, no mnohé momenty sú slabé, prípade nedotiahnuté a vyznejú tak skôr rozpačito než vtipne. (55%) ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kdyby byl celý film tak skvělý jako úvodní scéna...!!! Tu výchozí situaci totiž (v r. 2014) vidím okolo sebe stále častěji - dnešní vzdělanější lidé okolo 30ti let v mém okolí, pokud vůbec děti mají, tak většinou jedno a většinou bědují, že nemají čas se mu plně věnovat a rozvíjet jeho křehkou dětskou osobnost - zatímco Ti, kteří pojem "řízené početí" ani nezaslechli, mají dětí jako smetí a rozvoj osobnosti je ponechán víceméně náhodě.... ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Po 10 rokoch zvyšujem hodnotenie. Film sa ukázal ako veľmi nadčasový a na mnoho z predpovedí nebolo treba ani 500 rokov, aby sa stali skutočnosťou :) Slabinou ostáva druhá polovica, inak by to bolo za 5 * ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Ach ta škoda, nápad nebyl využit...první polovina snímku je nudná , ale když potkají prezidenta, začíná se film pomalu rozjíždět a na trojku se dohrabe do cíle!!!!...mě zaujalo zpracování ( výtvarné ) a fakt originální nápad!!!.... .dalo se vytřískat opradu mnohem víc??...ANO!!..50% ()

galba 

všechny recenze uživatele

Filmařsky velice slabé, ale ta myšlenka mě mírně děsila. Ale za originalitu, nápad a občasný vtip 55% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Joe (Luke Wilson) je dokonale průměrný americký občan. Právě pro svoji průměrnost je vybrán do tajného vládního experimentu s kryogenizací (zmražováním) lidí. On a jedna prostitutka mají být na rok zmraženi, aby se zjistilo, co tato technologie provede s jejich organizmy. Bohužel je ale projekt zrušen, a na oba zmražené jedince se tak nějak zapomene. Až o pět set let později se schránky otevřou, a oba jsou opět mezi lidmi. Lidstvo ale mezitím (díky sledování reklam, sportovních zápasů a pojídaní pizzy a hamburgrů) totálně zdegenerovalo, takže průměrní Joe a Rita jsou rázem nejchytřejšími lidmi na celé planetě. A jen oni mohou lidstvo zachránit před totální zhoubou ... Jo, tak tohle je přesně film, který pojmenovává to, co se okolo nás děje. Zatímco ti vzdělanější dělají kariéru, snaží se zabezpečit sebe i své případné potomky, ti hloupější š*ukají jako králící a množí se a množí. Takže si s v pohodě dovedu představit, že za nějakých 500 let to na zemi bude vypadat přesně tak, jak v tomto filmu. Pustíte v televizi fotbal, a celé lidstvo jako stádo bude dělat co si budete přát. Ale zpátky k filmu - ten sice nevytěžil z tématu tolik, kolik by mohl - navíc Luke Wilson mi už trochu leze krkem, nicméně jsem se skvěle bavil (i když se mi chvilkama chtělo brečet, viz. výše). Takže - námět za 5*, samotný film za 3* ... ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Doposud jsem od Mikea Judgea viděl pouze Office Space aka nenáviděný překlad Maléry pana Šikuly, ale hned po jeho druhém filmu cítím, že jeho snímky jsou tak trochu jiné komedie. Judge hraje sám na sebe a jeho styl humoru připomíná staromilce typu Franka Oze či Mela Brookse. A dává nám vzpomenout jak v dnešní době tento styl neurážlivých, originálních a zároveň chytrých komedií chybí. Dax Shepartd a Terry Crews ve vedlejších rolích jsou výborní. 75 % ()

LittleJohnny 

všechny recenze uživatele

Tento film měl velký potenciál, bohužel skončilo jen u skvělého nápadu. A já si protrpěl 80 minut nudy, kdy jsem nepřestával kroutit hlavou jaká to je blbost! Jediná scéna, při které jsem se zasmál trvala necelé dvě minuty a byl to tak zvaný IQ test pro opice... Asi jsem slabá povaha, ale tady to někdo opravdu přestřelil... :( ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Není to žádný filmový zázrak, ale zaujala mě myšlenka. Trochu mě děsí, kolik je v téhle bláznivé komedii pravdy. ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Já se bavil od začátku do konce. Některé vtipy opravdu nemají chybu. "Když nekouříš Terlitonky, jdi do prdele". Vtipnějšího robota na mytí podlahy nikde neuvidíte, snad jedině v nemocnici u Svatýho Boha ()

Reklama

Reklama