Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Svět plný debilů a negroidním prezidentem USA...hola hej, opravdu pekná vize, jen co je pravda (Bordel a šlapky kam se podíváš..ain't it Bitchin'?). Judge si s Wilsonem můžou dát "high five", protože odvedli dobrou práci...není to jedna z komedií, kde se člověk směje každých 5 vteřin, ale po celou dobu se mi na ksichtu objevoval takový mírný škleb (takovej výraz, kdy se člověk mírně usmívá a vypadá u toho jak dement...suitable), takže nuda zde neměla své místo. A kdyby vám dějepisářka říkala něco jako, že Hitler byl velký Führer nácků ve druhé světové..ihned jí opravte, že to byl Charlie Chaplin! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Staci si precist nazev filmu a kazdymu musi bejt hned jasny, ze tady nic inteligentniho nenajde. Co taky cekat od tvurce Beavise a Butt-heada. Budoucnost tu sice neni zobrazovana jako v Mad Maxovi a podobnejch filmech, vsichni jsou spokojeny, ale obcas clovek nevi, jesli je nema litovat. Ale je to aspon originalni. A nejlepsi na tom je, ze to tvurci vsechno nadherne vedecky vysvetlili. Luke Wilson sice neni nejakej uzasnej herec, ale roli vojaka prumernyho ve vsech smerech, jehoz prace byla cumet na televizi, zvladnul naprosto perfektne. Navic tu je spouta skvelejch vedlejsich postav, treba jeho "spolucestujici" devka Rita, chlapek z "Au, moje koule", pasak Upgrayedd, popravci Super Hovado nebo prezident-wrestler-pornoherec Komanco. Tvurcum behem tech 80 minut nedochazi napady a furt prichazi s necim zajimavym a vtipnym, takze jsem se po celou dobu dobre bavil a misty ziral, jak muze bejt nekdo tak vymastenej. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film nasadil tak strhující tempo, že jsem byl v úvodní půlhodince přesvědčen, že napálím plný počet. Bohužel s narůstající stopáží humoru ubývalo. Přesto mohu s čistým svědomím prohlásit, že už jsem velmi dlouho nenarazil na podobně vtipnou komedii. Humor je zde dvojí. Nápadný absurdní, který naprosto převládá a ten inteligentní, který je ukryt v pozadí a občas vystrčí růžky. Škoda těch špatných herců v hlavních rolích, protože nápad byl za všechny prachy. Vypnout mozek a bavit se mi nečinilo žádný problém. Je to vážně taková pičovinka, která se často nevidí. Zdejší budoucnost nebyla zase tak špatná a ocitnout se v ní by bylo skvělé. Bohužel, když se rozhlédnu po naší malebné republice, tak se nám tu nepěkně množí jedna opálená menšina, s níž by budoucnost rozhodně nebyla tolik růžová, přitom po stránce intelektu jistě podobná. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celý film říkala proč na to vůbec koukám ,když to nemá žádnou inteligentní myšlenku atd.. Ale někdy za čas je lepší se podívat na nějákou blbinu a vyčistit si tím hlavu a tenhle film Idiocracy mi otevřel oči v tom smyslu, že už si nepřipadám, že jsem ve světě plném hlupáků...No každopádně se to dalo i lépe vymyslet.... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Idiocracy (nebudu používat ten ošklivý český ekvivalent) je komedie, která měla na víc. Z výborného nápadu se sice podařilo vytěžit nějaké to sarkastické odfrknutí, ale humor tu většinou klouže po povrchu a občas je stejně pitomý jako ti, do kterých se strefuje. Na konci se z toho nevyklube nic jiného než oslava průměrnosti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Věc, která způsobila velkou odpadkovou lavinu, byla recyklovatelná plechovka od piva. (Cheeker)
  • Prezidentské RV má číslo 28000, což je ve skutečnosti opravdové číslo FAA pro Air Force One. (KucC)
  • Keď sa Joe (Luke Wilson) ocitne po lavíne z odpadkov v byte Frita (Dax Shepard), jeho sarkofág sa automaticky odistí, no v nasledujúcom zábere je zase zaistený. (Lukoh)

Reklama

Reklama