Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trochu vyšinutý novinář dr. Hunter S. Thompson se na svém ranči zuřivě snaží dokončit příběh o svém advokátovi Carlu Lazlovi. Při psaní článků nezapomíná na neuvěřitelně bláznivé situace, které prožil nejen se svým advokátem. Bitka v soudní síni, útěk oknem z nemocnice, ragby v hotelovém pokoji? Žádný problém. Tenhle novinář to totiž v hlavě opravdu nemá v pořádku. A to si ještě často bere na pomoc drogy, alkohol a násilí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Panebože ... Bill Murray paroduje Johnnyho Deppa ve Strachu a Hnusu v Las Vegas. (Až na to, že to je vlastně naopak, Where The Buffalo Roam je o 18 let starší. Bohužel filmy, jak se zdá, s léty nezrají tak jako víno.) Tohle nemůže dopadnout dobře. A nedopadne ... dějová linie je mírně prořídlá, až plytká, takové parodie vymýšlí studenti na základních a středních školách. Na druhou stranu, pár vtipných momentů se najde, Bill Murray perlí co to dá. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Strašne uletený film o bláznovi Thompsonovi...ak bol aspoň z polovice taký ako ho ukazuje tento film a tiež Strach a hnus, tak sa ani nečudujem, že si odstrelil hlavu. Celý film je jedno velké šialenstvo, bez kúska pointy, ale mne to prišlo dosť divoké, utrhnuté z reťaze a to môžem. Objektívne tento film stojí za hovno, máte si spraviť obraz o šialencovi, na ktorého plátno ešte nenašlo liek. Na tento plátok ešte nedozrel čas, možno po pár rokoch sa to bude brať ináč. A Murray to podľa mňa zahral na vysokej úrovni...asi je tiež cvok :D ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No stejne jako v Strach a hnus v Las Vegas hlavni hrdina neustale zere nejaky prasky, chlasta, huli. Nicmene zatimco tam vyvadel, protoze byl zhulenej a ozralej, prislo mi, ze tady vyvadi proste proto, ze to je magor. Pribeh neni nijak zvlast dulezitej, on je to navic jen takovej sled scenek, kdy Murray vypadajici jak hovado vzdycky nekam vpadne a udela tam poradnej bordel. Na Deppa nema, ale spatnej neni. Nicmene je tu pro me jedno veliky plus oproti Gilliamovo verzi, tady se mi nechtelo blejt, neni to totiz tak psychedelicky a tak zustava jen lehce cerna komedie, ktera sice neni vzdy zabavna, ale tech 90 minut se u ni da stravit v pohode. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu není Fear and Loathing. Bill Murray a jeho filmové začiatky, čerstvo po odchode z SNL, kedy sa hľadal. Postava Huntera Thompsona je priveľký kaliber aj na takého machra ako on. Depp ju v Gilliamovom filme uchopil s omnoho väčšou razanciou a dodal jej tretí rozmer. V Murrayho verzii je to len vocas, ktorý trepe dve na tri. Najviac však zamrzí až divadelná statickosť filmu a ošemetná réžia. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Fear and Loathing se samozřejmě přímo nabízí, ovšem pro Where the Buffalo nedopadá úplně dobře. Je sice zajímavé vidět Billa Murraye v jedné z prvních rolí, tipoval bych však, že on sám na ni nijak zvlášť rád nevzpomíná. Přinejmenším já měl totiž často pocit, že se s ní tak trochu trápil (narozdíl od J. Deppa, kterému vyloženě sedla a já osobně ji považuji za jednu z jeho nejlepších vůbec). Hlavní slabinou je ovšem samotný děj; ten je sice svým způsobem ucelenější, než v případě F&L (vzpomíná se na tři relativně samostatné příběhy, bez nějakých časových zákrutů, kde by se divák ztratil), nicméně i přes jako by silnější důraz na reálie své doby - prezidentská volební kampaň, soudní procesy s mladistvými zadrženými pro držení drog - není film ani z poloviny tak atmosférický jako novější Gilliamova podivnost. A to zejména kvůli mnohem menšímu výskytu Thompsonových monologů a myšlenek i vyhrocených absurdních situací vůbec. Nicméně za podívání stojí, rozhodně se ale vyplatí toho od něj moc nečekat. 7/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Hunter S. Thompson napsal několik alternativních začátků a konců pro tento film, žádný z nich ale nebyl použit. (venus)
  • Ralph Steadman, který ilustroval Thompsonovy knihy, kreslil také úvodní titulky pro tento film. (venus)
  • Aby se Bill Murray dostal do role, trávil nějaký čas na ranči u Thompsona, kde se bavili, popíjeli a stříleli. (venus)

Reklama

Reklama