Reklama

Reklama

Claymore

(seriál)
Trailer
Japonsko, 2007, 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

VOD (1)

Epizody(26)

Claymore jsou čarodějnice, které loví démony (Youma). Její členové mají nadlidské schopnosti, avšak nepatří ani mezi démony a ani mezi lidi, jsou něco mezi tím. Jsou to ženy, které v sobě mají kousek z Youmi. Za jejich sílu (Yoki) zaplatili velkou daň, a to, že stále tyto rozdílné části bojují mezi sebou, ta která zvítězí, získává vládu nad tělem. Claymore i Yoma mají tzv. Yoki, což je energie, která je schopna jejich těla povznést do stádia probuzení, které by se dalo popsat jako metamorfóza na vyšší vývojový stupeň. Jejich podoba dozná znatelných změn - většinou jsou větší, mají více končetin, drápů, zubů, apod. - u každého je tento stádium jiné. Yoma jsou v tomto stádiu ještě mnohem nebezpečnější a obyčejný smrtelník proti nim nemá šanci. Zatímco Yoma se ze stádia probuzení dokáže dostat zpět, Claymore to nedokáží a pokud se zcela probudí, stávají se hrozbou a ostatní Claymore mají za povinnost tyto bytosti zabít.
Anime popisuje příběh chlapce, který přišel kvůli démonům o rodinu a tu vzápětí nachází v Claymore jménem Clare, kterou doprovází. Clare je Claymore, která je úplně jiná než ostatní jejího druhu, proto k sobě vezme toho chlapce do služby. (Wendycz)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (80)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Sice je zpackaný závěr a začátek taky moc lidí asi nenaláká, ale kvůli tomu mezi tím určitě stojí ten čas investovat. Prostředí alá zaklínač je samo na 10* a ty charaktery... Clare je úžasná a Teresa je božská. Jména podle bohyní tak úplně sedí. Sice mi nijak překrásné nepřijdou, ale na kreslené postavy jsou děsně sexy :-) Myslím, že kdo má rád napínavá fantasy a nevadí mu trošku víc brutality, tak by se měl určitě podívat, přestože po skončení bude asi trošku naštvaný. ()

Wysch

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že Claymore je vlastně rešerší Berserka, ale tou slabou rešerší. Mangu jsem samozřejmě četl dřív, než jsem viděl anime, a můžu jen říct, že anime jsem vydržel sledovat do poloviny, a pak jsem přeskočil. Odlišností je celá řada, a hlavně cca od 18. dílu je všechno úplně jinak. Kompletně zmizely vlastní zájmy jednotlivých postav (např. Easley), kompletně byly překopaný i charakteristiky. V manze jsem si tak moc zamiloval Rakiho, v anime je z něj jen slabej odvar. Pokud se vám anime líbilo, okamžitě si přečtěte mangu. Momentálně vyšel asi 122. díl, stále není u konce a stále patří k těm lepčejším mangám, ovšem fantastická atmosféra je tu jen slabý kafe proti Berserku. Výhodou pro některý lidi může bejt i slabší zobrazování násilí, nepotkáte tu žádný přepůlený koně a žádný vyhřezlý vnitřnosti. Já si ale dovolím anime nehodnotit. Pokud bych hodnotit totiž měl, i tři hvězdičky by byly s přivřenýma očima. ()

Reklama

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Výborná věc, něco jako japonský Zaklínač, ovšem s tím rozdílem, že zaklínači jsou zde nahrazeni sličnými bojovnicemi zvané Claymore. Vizuálně opravdu radost se na to dívat, příběhově velice napínavé, vtahující. Ovšem ke konci se autoři z nepochopitelných důvodů odklonili od mangy a to byla bohužel extrémně špatná volba. O závěru se nedá říct, že by byl úplně doslova špatný, ale pokud si přečtete nebo jste četli mangu, což vřele doporučuji, tak se budete bouchat hlavou do stolu s pocitem, co že se to v hlavách japonských tvůrců zrodilo za děsivý nápad anime zakončit úplně jinak, obzvlášť, když manga dodnes jede dál a autoři mohli v klidu s anime navazovat. Je sice pravda, že manga vychází docela hodně pomalu, jen jeden chapter za měsíc, ale i tak by to čekání rozhodně stálo za to ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě konec nijak neovlivnil... Mezi všemi otaku jsem asi jediný koho to nenaštvalo. Jasně, když pominu okolnosti, tak je to trochu neukončený a po všech těch soubojích by to něco chtělo... Jediné co mě ale opravdu na Claymore naštvalo, byla větší absence Rakiho, který by měl dostat více prostoru, na úkor dlouhých a někdy až příliš nezáživných soubojů, které se kolikrát táhnou přes tři díly a to už mě zvláště ke konci docela nudilo... Ale svým způsobem mi Claymore vrátil podobně příjemný pocit, jaký jsem naposled cítil u sledování Fate/Stay Night a to včetně příjemného soundtracku... 8/10 ()

prome 

všechny recenze uživatele

Claymore je opravdu zajímavé anime, u kterého se střídají špatné a dobré díly. Naštěstí převládají ty dobré díly, které chytnou a upoutají. Nejvetším zklamáním pro mě byl nakonec závěr. Vůbec nebyl napínavý, souboj sice nebyl nejhorší(oproti předchozím bohužel ubohý), ale já jsem se u jeho sledování smál, což asi nebyl původní záměr tvůrců. Ale závěr nebyl tím nejslabším na celém seriálu. Nejslabším článkem celého anime byla postava Rekiho. Zvláště ve scéně, ve které je Reki s Priscillou v jeskyni. Tu jsem musel opravdu po chvíli přeskočit, abych si nezkazil celkový dojem. Ale abych nepsal jenom zápory, tak mezi hlavní tahouny patří temný svět, souboje(až na výše zmíněný závěr) a celkové vizuální zpracování. Díky bohu, že nešetřili krví. Dávám sice 4*, ale slabší, protože plno otázek zůstalo nezodpovězeno a já nevím, jestli mě ještě vůbec zajímají odpovedi. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (2)

  • Název pro postavy Claymore je odvozen od jejich typické zbraně, tedy dvouručního meče. Původně šlo o meč z 15. století, který používali skotští horalové nebo irští žoldnéři. Meč dosahoval délky až 140 cm, měl oboustrannou čepel s kovovou rukojetí potaženou kůží, která byla zakončena kulovitou hlavicí. Meče Claymore se postupně vyvíjely, až se z nich staly meče ozdobné. (Prochy38)
  • Dne 28. května 2009 byla na motivy seriálu vydána i videohra s názvem "Claymore: Gingan ne Majo" od společnosti Digital Works Entertainment. (Hem.m)

Reklama

Reklama