Reklama

Reklama

Recenze (3)

pm 

všechny recenze uživatele

Název zavádí agresí, ale není tomu tak, film násilí neukazuje, jen dává tušit, a to je často mnohem horší: představy mohou být bolestnější než nefiltrované názorné záběry. Svým způsobem je to asi nejsmutnější film o fotbalových fanoušcích, nejen, ale hlavně dík druhé epizodě s Leonem Lučevem a bezradným policistou, jaký jsem kdy viděla. S písničkou, kterou jsem si pobrukovala celý víkend. „I sve je super , i sve je za pet …“ ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako v o pět let mladším snímku Branka Schmidta Metastaze, ani zde neuvidíte jediný záběr z fotbalu.... Vše důležité se totiž odehrává mimo stadion... To jen tak na okraj, aby nebyl nějaký fotbalový fanda rozčarovaný... Ještě poznámka k hodnocení jednotlivých epizod. Myslím, že film je postaven tak trochu, jako fotbalový zápas - 1. epizoda (ta s Janem Tleskačem) = 1. poločas - zajímavě rozehráno, vypadá to dobře, uvidíme, co přinese 2. půle, 2. epizoda = přestávka - napětí přetrvává, ale nikoli díky expertům s elektronickou tužkou ve studiu, ale kvůli tomu, že zápas ještě není rozhodnut... 3. epizoda = 2. poločas - zápas vrcholí, padají góly, fanoušci jsou v extázi - dopadlo to dobře! ()

Thimpu 

všechny recenze uživatele

Když jsem si nejprve přečetl, že film bude o fotbalových fanoušcích Dinama Záhřeb a Hajduku Split, radoval jsem se, co neuvidím. Jenže mě film spíš dost zklamal. Ne že bych stál o násilí a viděl bitky bandy chlapů plné krve a zlomených kostí, jenže ani ony tři příběhy mě nijak zvlášť nezaujaly. První byl hodně špatný a od něj jsem si vlastně udělal předem obrázek na celý film. Role malého kluka, co se baví o životě se svým otcem, byla obzvláště příšerná. Druhý příběh, kde se honička policie s dvěma fanoušky změní v tragédii, byla o něco lepší. Třetí mě alespoň trochu posadil do křesla. Skvělý vůdce smečky členů Bad Blue Boys zahrál na výbornou, navíc mě bavilo sledovat, jak vychází několik pravd a tajemství mezi čtyřmi lidmi po zpackané rvačce najevo. Palec nahoru také za autentické záběry příznivců záhřebských BBB a splitské Torcidy. ()

Reklama

Reklama