Reklama

Reklama

Mateo se vrací domů z války. Cestou se zastaví v Ojo Prieto, kde se v kostele pomodlí a chystá se na poslední část cesty k usedlosti přítele Paka, kde vyrůstal. Před kostelem nechal svého nádherného grošáka, na kterém se pokusila utéct seňorita Trini. Zahanbila tím Chuye před jeho muži. Aby si Chuy zachoval svoji tvář řekne, že nechtěla utéct, ale že si měla koně vyzkoušet, protože ho kupuje od amiga Matta. Matt koně rozhodně koně prodat nehodlá. Chce oplotit pozemky a založit chov. Chuy se ale nehodlá koně vzdát a tak ho sprostě ukradne. Mateo ho chce zpět. Počká na Trini v jejím pokoji a požádá ji o pomoc... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (61)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Grošák je velmi dobrý western, na kterém si můžeme jakožto fanoušci žánru cenit zejména toho, že je nevyzpytatelný a vskutku v řadě scén, kde bychom očekávali nějaké to klišé, dochází k překvapení. Marlon Brando opět potvrzuje svoji hereckou jedinečnost a představuje kvalitní záruku, že se bude na co koukat. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu po mnoha letech v tv, jako malý kluk jsem na to chodil stále znovu do kina, když zrovna nedávali Vinetoua. Z dnešního pohledu velmi nudný a trapný snímek, kdy se naivní Mateo vydá do Mexika sám mezi bandity a hraje na velkého hrdinu se spoustou silných řeči, přitom je naprostý gringo. Jedině co oceňuji jsou pěkné záběry na přírodu. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Každý western z americko-mexického pohraničia má pre mňa zvláštne čaro. A s Marlonom Brandom? Nie je čo riešiť. "Pistoleros" mu ukradli koňa a to nemali robiť...Vo vedľajšej úlohe jedného z pistoleros ma potešil "Mapache" z Divokej bandy a práve pre tieto mexické ksichty to má tu správnu atmosféru. Brando predvádza tradične pokojný herecký prejav a v rovnako pokojnom duchu sa nesie celý film. Napriek tomu som sa nenudil. V súboji v pretláčaní rukou som fakt nevedel ako to skončí, pretože motiváciu i sebavedomie mali rovnaké a presne takéto momenty sú korením pre film. Dobrý western, amigo...80%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ani taky velikan svetovej kinematografie, akym Marlon Brando bez debaty bol, nedokazal potiahnut tento film do znesitelneho priemeru. Samotny pan Brando /The Wild One, Streetcar named desire, The Men/ mal roku 1966 uz to najlepsie za sebou - The Chase, aby bolo jasne, o com hovorim - a tento film je slaboduchy a silne podpriemerny. Dalej Brando mi do westernov isto nepasuje -- totiz, ked sa povie klasicky western, vybavia sa mi Gary Cooper, John Wayne a este aj J. Stewart, ale Brando teda isto nie. Lacne kulisy prilis poznat a dialogy tiez nepatria k najlepsim. 30 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborný stylový western se skvělou atmosférou a netradiční kamerou (pohledy na přicházející postavu přes palmy, pohledy kamery na verandě atd). Marlon Brando a krásná Mexičanka. Nebo ňouma MB s hlasem Mirka Donutila a krásná Anjanette Comer, jak je libo. Chuy Medina byl možná příliš velký padouch na tak malého Mexičana. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Sidney J. Furie velmi dbal detailů. Když tak  například postava hraná Marlonem Brandem protáhne pušku sněhem, před střílením ji nejprve osuší, což jinak není ve westernech příliš běžné. (Olík)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama