Reklama

Reklama

Svět draků

(TV film)
  • Velká Británie The Last Dragon (více)
Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2004, 99 min

Obsahy(1)

Věříte na draky? Vládnou smyšlenému světu fantazie a pohádek. Hroziví okřídlení predátoři, kteří ve skutečném světe neexistují. Ale co kdyby...? Stejný produkční tým, který vytvářel speciální efekty pro filmy Harry Potter a vězeň z Azkabanu a Putování s dinosaury Vás nyní zve na výpravu do nitra bájné říše dravých nestvůr. Poznejte vše od jejich stavby a vývoje až k pověstné schopnosti plivat oheň. Kombinace hraných záběrů, historie a nejmodernějších animačních postupů dělá z filmu SVĚT DRAKŮ podívanou, ve které se o létajících monstrech dozvíte mnohem více, než jste kdy chtěli. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Hodnotila jsem už dávno, ale uvědomila jsem si, že jsem něco zapomněla napsat. 

V této jinak skvěle mystifikační záležitosti vidím jednu poměrně zásadní chybu. V průběhu zkoumání tým přichází na další a další objevy, jako třeba přední pár nohou. Na začátku příběhu, kdy je matka zabita T-rexem, je zobrazena bez předních nohou, stejně tak potomek. Vědec pak ale přijde na existenci předního páru nohou u tohoto tvora. Jeho hypotetické zobrazení se tedy mělo změnit už na začátku příběhu. 

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Toto je priklad ako ma vyzerat spravny vedecko-fantasticky/fantasy film toceny dokumentaristickym stylom

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Oproti podobným špekulatívno-fantazijným dokumentom typu The Future is Wild (Divoká budúcnosť) alebo Alien Planet (Mimozemská planéta) je toto úplná slabota. Nápad je skvelý - ja osobne by som uvítal celý seriál o rozprávkových zvieratách ako ozajstných organizmoch - ale to spracovanie !!! Dráčici si toto nezaslúžili... Aj tie rumunské Karpaty vyzerajú dáko príliš alpsky, či himalájsky... :-)) Ľudskí herci sú vyslovene komickí... Patrick Stewart nám svojím priateľským hlasom pekne číta túto zaujímavú rozprávku, ale ani jeho herecká intonácia nepomôže pozdvihnúť úroveň tejto fiction-dokudrámy. Nevyčítam mu to, nezachránil by to ani skvelý Kenneth Branagh komentujúci každú sériu "Prechádzok s..." Spracovanie a scenár posielajú tento film do hája zeleného ! Úžasný príklad premrhaného potenciálu pre inak skvostný a hravý námet o mýtických zvieratách ako skutočných súčasníkoch prehistorických zvierat, ale i starovekých a stredovekých ľudí...

Reklama

Reklama