Reklama

Reklama

Svět draků

(TV film)
  • Velká Británie The Last Dragon (více)
Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2004, 99 min

Obsahy(1)

Věříte na draky? Vládnou smyšlenému světu fantazie a pohádek. Hroziví okřídlení predátoři, kteří ve skutečném světe neexistují. Ale co kdyby...? Stejný produkční tým, který vytvářel speciální efekty pro filmy Harry Potter a vězeň z Azkabanu a Putování s dinosaury Vás nyní zve na výpravu do nitra bájné říše dravých nestvůr. Poznejte vše od jejich stavby a vývoje až k pověstné schopnosti plivat oheň. Kombinace hraných záběrů, historie a nejmodernějších animačních postupů dělá z filmu SVĚT DRAKŮ podívanou, ve které se o létajících monstrech dozvíte mnohem více, než jste kdy chtěli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +fantastický hudebné doprovod, dobrá animace, napínavá atmosféra, pěkný námět -občas né tak úplně uvěřitelné, ke konci už trošku zdlouhavé/// Film bych označnil za fantasy-dokumentární. Zvláštní spojení, které tu snad ještě nebylo. Čekal jsem nějou fantasy podívanou (rozuměj něco jako Dračí srdce) ale dočkal jsem se něčeho úplně jiného. Ovšem o to jsem byl překvapenější, že tvůrci něco takového vytvořili. Líbilo se mi společné poodhalování dračí historie. Místama je to hodně uvěřitelné, ovšem některé pasáže to celkem svojí logičností ubíjí, ale nadruhou starnu co kdyby?/// Celkem 72%/// ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mohl to být perfektní mystifikační dokument, ale ve výsledku je to jen snůška na sebe náhodně nalepených nudných výmyslů bez špetky nápadu. Nejhorší je, že je to bez nadhledu a místy se to snad i bere vážně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fantázii sa medze nekladú alebo Čo ak draky nielenže žili, ale robili tak ešte aj za doby dinosaurov – a bojovali spolu? A nie len to, kľudne predsa mohli, napríklad v Číne, žiť ešte aj pred pár desiatkami tisíc rokov. Čo je len nedávno, keď sa to vezme z pohľadu evolúcie (a záver je ešte drzejší). Ako je možné, že chrlili oheň? Dokázali krídla uniesť toľkú váhu? Číňania, Aztékovia, Polynézania... vari si všetci drakov vycucali z prsta? Traja vedci, rumunská jaskyňa a jej šokujúce tajomstvo. Mýtus a skutočnosť, hm, človeka z toho trochu bolí srdce, nie? Na projekte sa podieľali aj Neil „Sandman“ Gaiman. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemnej film, kterej dokaze docela slusne celou dobu zaujmout a pribehove je docela originalni. Problem je, ze jednak hlavni vedci jsou strasne chytry, misty skoro az otravne a vsechno hned vymysli, pak, ze chvily tvrdi neco a za chvily tvrdi, ze ne a za treti, ze jakmile nadhodi nejakou zajimavou otazku, tak je hned strih na draky a otazka je behem minuty zodpovezena. Jinak, co se tyce draku, ty jsou udelany na tv film hodne slusne, akorat mi nekolikrat bilo do oci prostredi, kde se pohybovali, protoze kolikrat to bylo pekne odflakly a bylo hned poznat, ze tam jsou jen pocitacove pridany a celkove prostredi je takovy dost chudy. A celkove s draci casti si tvurci mohli krapet vic vyhrat, protoze paradni zabery podporeny peknou hudbou tu jsou jen misty. Celkove lepsi 3*. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda bylo něco! Draky mám rád a tohle mne překvapilo. Velmi zajímavě udělané a velmi realisticky natočené. Mnohdy mi bylo těch draků líto, jak dopadli, a na konci při zabití dračí matky s dcerou jsem brečel, protože mi jich bylo líto. Natolik realisticky to na mne působilo, že jsem ty draky vnímal jako opravdové reálné živé tvory. Bylo to úžasné a smutné zároveň, ale líbilo se mi to a oproti předpokladům, že si jen tímhle filmem zkrátím čas a pak to přepnu na jiný film, který měl začínat asi za 25 minut, jsem u toho seděl s otevřenou pusou a dokoukal jsem to až do konce. Tak zajímavé a pozoruhodné to bylo. Takže tvůrcům skládám ohromnou poklonu za velmi zajímavý a originální scénář a animátorům skládám pochvalu za reálné ztvárnění mytologických zvířat. A dávám samozřejmě pět hvězdiček, protože jsem z tohoto filmu naprosto nadšený! ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

UF... Naprostá hrůza, děs a odpornost. Přitom to mohl být naprosto úžasný mystifikační dokument, jenže to by režisér nesměl být nesmírný pařát a měl film natočit tak, aby vypadal jako dokument (kterýkoliv reálný dokument by vypadal takto, zasloužil by si vystřelení všech kopií přímo do slunce. A pro jistotu ne do toho našeho) a hlavně by měl angažovat alespoň nějakého poradce z oboru. Nebo alespoň nadšeného amatéra. Nebo do prdele alespoň někoho, kdo kdysi četl v ábíčku článek o dinosaurech a o vědě. Třikrát odpad. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Příjemný fiktivní dokument, kde se do podrobna rozebírá jaké by to bylo, kdyby draci opravdu žili. Místy se to ale fakt tváří jako, že je to doopravdy a to trochu ten film sráží. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Absolutně průměrný film, ale představa, že lidstvo poznalo ohen díky "mlsným" drakům, kteří si opékali kořist pro lepší chut a stravitelnost masa, mě skutečně pobavila . ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem drakov ale tento dokument ma teda moc nepresvedčil, pretože tí herci boli v prvom rade maximálne nepresvedčiví. Počas toho skúmania ma to nebavilo, naopak keď tam boli scény s drakmi a boli tam popisované tie scény ako keby naozaj existovali a bla bla tak to naopak bolo super. Úprimne, prilepšujem tomu kvôli drakom ale inak to ako dokument stálo za nič. Ale kiežby to bola pravda. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Tvůrci to měli velmi zajímavě zpracované - leckteré věci jsou dosti uvěřitelné. Skoro bych věřila, že draci doopravdy existovali. Teď už jenom hledat toho svého vlastního draka! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zdařilý mystifikační dokument z dílny tvůrců Putování s dinosaury, triková stránka je opět na vysoké úrovni, ovšem celkové pojetí trochu skřípe, dějová linie s vědeckým bádáním v podání Paula Hiltona vyznívá dosti trapně a jako příšerovskému fanouškovi mi vadilo, že tvůrci zapomněli na vícehlavé draky, asi jim to přišlo už moc pohádkové. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Toto nie je fantázia, ale pseudo-vedecká fantazmagória. Tešil som sa na odvážne hypotézy, dočkal sa infantilného gýču! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Prechádzky s dinosaurami trochu inak. Tento dokument má jednu chybičku krásy a to, že sa tvári až moc vedecky a vážne. Pritom každý vie, že sa na obrazovke strieda jeden blud za druhým. Pseudovedecké teórie sú vraj podchytené nejakým fiktívnym nálezom a zrazu nás chcú presvedčiť o prepisovaní učebníc. Avšak po preštudovaní pár odborných kníh a vypichnutí niektorých záhad evolúcie či prežívania druhov nemôže vzniknúť nič kvalitné. Ako fiktívny dokument o neexistujúcom tvorovi však zaujímavý projekt. Však pri niektorých pasážach som mal pocit, že je to všetko plytvanie filmového materiálu. Mám rád prírodopisné filmy a náučné dokumenty, ale toto bolo na mňa trochu mimo. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Mám draky rád, sice jde o vymyšlený děj, ale nápady jak by draci fungovali kdyby žili jsou opravdu zajímavé. Krom toho něco na tom bude, co když opravdu tenkrát draci existovali? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny snimok, co ked draky bojovali s dinosaurami. Napriklad bych velmi rad videl zapas draka s Tyranosaurom Rex, to by bylo neco ...... Len ci by ten drak neskoncil Tyranosaurovi na obed, to je otazka? ........ 75 % ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jako milovník draků jsem hluboce uražen, jako milovník filmů ještě víc. Hodně nešťastné je v tomto případě rozkročení mezi fiktivním dokumentem a realistickou hereckou částí, byť ani jeden z nich nefunguje dobře. Ta realistická část oplývá neochvějnou schopností všech herců zesměšnit danou scénu jakýmkoliv svým gestem. Ta dokumentární zase postrádá eleganci, kterou měly dokumenty od BBC s dinosaury. O tricích nemluvě. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Popravdě opravdu hezky a stylově provedený jakoby dokument o dracích, kde autoři se snažili natočit film tak, aby diváci mohli v draky věřit, i když je to nesmysl, tak opravdu dobře provedený a velice dobře se nato dívá. 70% ()

Reklama

Reklama