Reklama

Reklama

Little Erin Merryweather

  • USA Krvavá Karkulka

Obsahy(1)

Pohádka pro dospělé a otrlé. Z pohádky do pohádky. Trochu jinak! Bylo nebylo, v jednom zdánlivě obyčejném městě byla jedna zdánlivě obyčejná univerzita. Avšak zdání klame, tahle vysoká škola má jednu specialitu - tajemnou postavu v rudé kápi, která s oblibou vyhledává blonďaté studentíky patřící do jednoho bratrstva a zabíjí je těmi nejbrutálnějšími způsoby. Po původu nelítostného zabijáka pátrá Peter Bloom, který se s tím, co se děje, nehodlá smířit. Je však vůbec nějaká šance zastavit rudou smrt, nebo nakonec všechny dostane Krvavá Karkulka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

piglit 

všechny recenze uživatele

Rozhodně si myslím, že role dvacetiletých školaček by se neměly dávat skoro čtyřicetiletým herečkám. Působí to totiž strašidelně. A to i na horor... Herečce Vigdis Anholt bylo v době natáčení 33 let, takže z let diblíka už odrostla. Horor je to podprůměrný, hudba není špatná, ale co ční o dvě třídy výš - nad všechno ostatní - jsou ilustrace v pohádkové knížce, které v průběhu filmu kreslí záhadná postava, a v závěru si ji prohlíží hlavní hrdina. Ani verše nejsou špatné (v angličtině - česky jsem si je nepustil) a rozhodně se k té knížce hodí. Myslím, že by měla určitě úspěch - větší, než vlastní film - za ty ilustrace přidávám hvězdičku. Tu knížku bych chtěl - ilustrace Kelly Murphy. ()

nevermore odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je horor! Opravdu, dokoukat ho do konce je rovněž horor. Po čtvrt hodině hravě rozluštíte celou zápletku, dementnější dialogy aby člověk vymyslel, musel by si pořádně namáhat makovicu.HOROR skýtá nevídané praktiky detektivů, kolikrát nestačíte žasnout jakých indícií ti floydíci použili, že došli k těm závěrům. Všechny kladné postavy přemýšlí, jak kdyby byli otupělí nějakým hodně silným materiálem a pomalu se dostávám k tomu nejhoršímu. A to je to, že film Vás jedinkrát nepoleká, jestli je v něm dohromady 5 lekaček tak je to moc. Navíc jsou extrémně podprůměrné. Krvavá Karkulka je filmový horor, ale žánrový ni náhodou. 10% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co z počátku vypadá na sice levné, ale přesto se zajímavými pokusy o vyprávění, céčko, začne najednou všit jedno negativum za druhým. Za největší z nich považuji fakt, že během úvodních dvaceti minut vám film prozradí všechno podstatné včetně identity vraha, jeho pohnutek a důvodů. Fajn, tak čekáte, že zbylá hodina přijde s něčím zajímavým. Nepřijde. Další negativum. Hloupé dialogy, ploché postavy a neskrývaná snaha diváka vůbec nijak nenapnout a nevyděsit, se najednou stávají podružnými negativy. Poslední z těch hlavních je - ač se název snaží tvrdit opak, není to vůbec krvavé. Přesto to nějaké zajímavé věci má - Představitelka Erin mi byla sympatická, vysokčily mi asi tři reálné osoby, co znám, které mi ji připomínaly. Vrah ve své vražedné masce byl fajn, vypadalo to působivě, škoda, že to je to jediné, co se o něm dá říct. Chtěl bych tu kreslenou knihu, co se objevila v závěru. Vypadalo to, že má mnohem větší koule, než celý film. ()

ma883 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, že se jedná o americký snímek. Dlouho jsem přemýšlela, do které evropské země film zařadit. Podivní herci - mladík je zamilovaný do své spolužačky, která je na první pohled alespoň o generaci starší. On vypadá v obličeji jako prasátko a ona jako chameleon. Erin vypadá chvílemi jako mladice a chvílemi jako stařena. Postava otravného policisty snad jediná dýchá atmosférou USA. Děsivé to příliš není, jelikož téměř od začátku víme, kdo je vraždící postava v rudé kápi a s maskou panenky z porcelánu. Dávám jednu hvězdičku za to, že se to dá vydržet. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko pro nenáročné. Celý film vyznívá jako reklama na psychologické profilování a organizace pro pomoc zneužívaným. Základním záporem je scénář, který prozradí vraha i jeho motivy v první čtvrthodince a zbytek už je jen o tom, kolik lidí stihne zabít, než ho lapí amatérská tvůrkyně profilů (jinak učitelka psychologie) a její student. Kdyby si scénáristé dali trochu práce s nějakými zvraty, mohlo to dopadnout daleko lépe, protože atmosféra tu byla. Vlastně jsem celou dobu doufal, že nějaký zvrat nastane, ale bohužel. Vigdis Anholt jako představitelka Erin Merryweather je zajímavá, Peter Bloom v hlavní roli naopak. Zábavné je pozorování, jak "krvavá karkulka" mizí v přehledném zasněženém (bílém) lese, byť má vysoké podpatky a rudý plášť, stejně jako se záhadně objevuje v tiché noční budově obětem přímo za zády (stále v botách na podpatku) - to je jediné mystérium filmu. Vyzdvihnout ještě musím příjemnou hudbu. Ještě připomenu - v žádném případě to není horor (a už vůbec ne krvavý), spíš psychologické krimi. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama