Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina lupičů si do detailu naplánuje skvělou loupež, ale ne vše se podaří tak, jak si naplánovali. Jeden člen skupiny je donucen na útěku unést ženu s dcerou, aby se mu podařilo dorazil na místo setkání a dočasného úkrytu. Úkryt je však nejnebezpečnější místo,jaké si mohli vůbec vybrat. To ovšem zatím nikdo netuší … a zatím řeší otázky, kdo co pokazil při nepovedené akci, kdo ukradl uloupené peníze a kam je ukryl. Příběh se odehrává deset let po únosu tehdy šestiletého chlapce, který byl donucen stát se svědkem hrůzných činů nepříčetného šílence. Po celé roky byl jeho osud tajemnou záhadou. Nyní mají na světlo vyplout ohromující fakta! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnocení zde na čsfd mě od Malevolence vždycky odrazovalo, ale dnes se objevil jeho prequel Bereavement, jehož trailer se mi poměrně líbil, a tak jsem se rozhodl dát Zlomyslnému přecijen šanci. A verdikt? Na nízkorozpočtový debut naprostá paráda, chvílema jsem uvažoval i o čtyřech hvězdách. Od toho mě nakonec odradily hlavně dva momenty, v nichž se hlavní hrdinka mohla se záporákem nadobro vypořádat, ale místo toho radši (i s zbraní v ruce) utekla. Herci nepatří k nejlepším, scénář je taková slasherová všehochuť (od Pátků, přes Halloween, po TCM), ale atmosféra je vynikající, hudba úžasná a pár lekaček mě solidně nadzvedlo ze židle. Příjemné překvapení, Stevan Mena má velkej potenciál. 7/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Malevolence jsem viděl až po prequelu z roku 2010 - Bereavement. Mohu říct, že jsem se u prvního hororu daleko lépe bavil a i oldschool slasher stylizace na mě více zapůsobila. Trošku mi to díky pytlíku na hlavě připomnělo Jasona z Friday the 13th ;-) Part II. Stevan Mena se jeví jako zručný režisér, ale mě by více potěšilo, kdyby natáčel v starším stylu, jako zde ( tak už se příliš netočí ) a nešel by příliš do komerce. Uvidíme dále, jak to s pánem režisérem bude. 8+/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Primitívne "béčko" so všetkým, čo k tomu patrí. Príbeh nulový, herecké obsadenie na úrovni ťažkého podpriemeru, správanie postáv hodné vyšetrenia tými najväčšími odborníkmi z oboru psychológie. Lenže ono to z pohľadu horor žánru, i tak spĺňa určité kritéria, ktoré v mnohých prípadoch nedokážu naplniť ani snímky s väčším rozpočtom. Divák sa nedočká žiadneho gore ani originálneho násilia, no atmosféra je miestami celkom hutná, a tak plne zaslúžené, silné 2 hviezdičky, "lapajúce" po hranici priemernosti. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento nízkorozpočtový americký snímok nemá ani hlavu ani pätu. Je to zhluk všetkého možného. Zo začiatku sa to tvári ako akčný film, potom to chce byť krimi thrillerom a nakonec z toho chceli spraviť horror. Scénarista a zároveň debutujúci režisér Stevan Mena to musí mať v hlave poriadne pomotané, keď sa mu podarilo natočiť takýto mišmaš. Nechcem byť "Zlomyseľný", ale tomuto nudnému a zmätenému titulu viac ako jednu hviezdičku nedám. * ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ukážkový oldschool slasher so všetkými patričnými trademarkami aké sa dnes už netočia, čo je náramná škoda. Steve Mena = nový John Carpenter. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Protnutí dvou dějových linií, příběh masového vraha a vyloupení banky, nebylo vůbec špatné. Samozřejmě z dnešního pohledu je film plný klišé, a kdysi dávno jsem byl o něco spokojenější, ale jako oddechová záležitost dostačující. Hodně se tu křičí, nůž se míhá, i když na střeva ven nedojde, vrah je nezničitelný a oběti si nedají práci, aby ho dorazily, anžto tím by bylo po všem. Jediné správné účtování s vrahem je totiž to, když mu uříznete hlavu. No nic. Docela napínavá byla pasáž ve starém domě, co byl původně součástí jatek. Jak příhodné! Policista klasický blb, alespoň tedy dostal od FBI oprávněný dunaj... Solidní strašidelná hudba. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

První věc, co musím zmínit, je oficiální text distributora... Text hodný naprostého debila... Ale k filmu... Malevolence je slušný retro slasher se všemi klady a zápory, které takovýto pokus s sebou zákonitě přináší... Vrah, který jako by vypadl z pátku třináctého a obrovská kupa nelogičností, ale na druhou stranu docela sympatičtí herci, slušná, minimalistická hudba a dobrá atmosféra... Prostě průměr jak vyšitý... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tu záleží od prístupu. Ak vám nevadia všemožné klišé a televízne spracovanie, film si užijete. Slušne vybudovaná atmosféra a pár mrazivých ľakačiek z toho robia nadpriemerné béčko s divnou, ale dosť strašidelnou hudbou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný film u kterého jsem měl co dělat abych neusnul. Začátek se mi ještě docela líbil, ale jak čas plynul změnilo se mé očekávání z dalšího dobrého slasheru na polospánkový relax, ze kterého mě většinou probudil řev hereček, které bezdůvodně přicházely o své hlasivky. Z toho co jsem viděl se mi líbila asi patnáctiminutová pasáž jinak to byla celkem bída. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nepřináší vůbec nic nového, není nijak originální, ale přesto z něj jde cítit jakási úcta a pocta žánru. Není to žádná bezduchá vyvražďovačka uvřískané pubertální mládeže, krve se tu moc nedočkáte (to vidím jako plus), ale občas nahuštěné atmosféry ano. Herecké výkony místy kulhají na obě nohy (a to už nemluvím o českém dabingu), často vám při koukání na mysl vytane Halloween (první záběry na vraha) či Pátek 13 (vrahova maska), libujete-li si v logických omylech a chybách, taky si přijdete na své. Přesto všechno ten film obsahuje něco, co mě nutí dát mu ty 3*. Stevan Mena prostě asi má tyhle filmy rád, proto si sám napsal scénář, sám si to produkoval, sám si to zrežíroval a ještě si k tomu sám složil a nahrál hudbu (zřejmě ovlivněn Carpenterem), která je v mnoha směrech zajímavá (z části fakt dobrá, z části prostě divná). A za to ho není proč zatracovat, stejně jako jeho film. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérská přehlídka klišé s mizernými herci, nulovým gore a uširvoucím ječením. Ještě mizernější než prequel. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

K Malevolence sa dá pristúpiť dvoma spôsobmi a/ rozošťať ho ako snehuliaka /za poloamatérsku réžiu, hercov, kameru, recyklovaný príbeh, logické diery, naivitu atď./, alebo byť benevolentnejší a za b/ pochváliť retro atmosféru, príjemne surovú béčkovú "neučesanosť" a dokonca i minimalistický hudobný podmaz/ktorý tu iní zatracujú, ale mne osobne v tomto old-school pojatom koncepte celkom sedel/. Moji kolegovia tu spomínajú Halloween či dokonca Piatok 13., ale Malevolence explicitne ťaží /či napodobňuje/ najmä sériu TCHM. Pri dnešnom pretlaku slaboduchých teenagerských vyvražďovačiek a počítačových orgií bez duše /napr. Underworld 2/ mi predsa len filmy ako tento prekážajú trochu menej a preto dávam jednu hviezdičku navrch. P. S. Obsah denníka, najmä posledné vety, boli naozaj cool! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak ku filmovej tragédii, to teda nemalo ďaleko. Uznávam, ak sa niekto z ,,indie,, produkcie snaží a dáva do filmu všetok svoj talent. Musí to však dopadnúť dobre. V tomto prípade, som sa toho talentu dočkal asi v dvoch scénach, pričom celý snímok ( a hlavne nejaká úvodná trištvrtehodinka ) je strašná nuda. Chválim iba atmošku a skvelú hudbu. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Stevan Mena má potenciál. Budovanie atmosféry zvláda vskutku výborne. V mnohom (vrátane hudby a lakačiek) sa snažil napodobniť Carpentera a vcelku sa mu to darí. Mať po ruke lepšieho scenáristu, vyšší rozpočet a kvalitnejšie obsadenie, dokázal by natočiť solídnu žánrovú klasiku. Len škoda že prvá polovica filmu prakticky nudila a nedržala diváka v napätí ako ta druhá. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Musím uznat , že jsem se pěkně nudila.Celý film bych zkrátila na 20 min.Vykradené scény z Pátku 13-2 , kdy zabíjí psychiatr.Konec jsem si tipla dobře, taky mě pobavil. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z filmů , který se podobají Texaskýmu masakru. V prologu se dozvíme , ztrácí x lidí ročně. Pak jsme svědky už předem jasně ne zrovna povedené loupeže v bance partou 4 lidí. Která pak jede na smluvené místo , kdesi na samotě. První z nich co má peníze má cestou nehodu a tam si u benzíny vyhlídne jiný auto, ale po nastoupení zjistí, ža v zadu sedí holka a vzápětí přijde její máma a tak mu nezbude než je unést. Po příjezdu na místo, se ,ale začnou dít divné věci a je víc než jasné, že tam ještě někdo je. A tomu dotyčnýmu nejde peníze, ale o ... Pak tam přijíždí zbytek party a nachází tam spoutanou ženu a jen část peněz a dál už ani není třeba povídat co bude dál... Vcelku průměrný horor, kdy se smontují dva zdánlivě oddělené děje. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec nebylo dobrý.Příšernej začátek se spoustou debilních scén,ve chvíli kdy jde do tuhýho,tak je to natahovaný,vrah tam chodí jak bílá paní,ty dva se hystericky hádaj,nemá to šťávu,je to prostě špatně natočený.A přitom to neni blbej námět,a vytřískat se z toho dalo hodně.Ale tady ten film skončil v hovně.Dvě hvězdy za to,že i přes moji kritiku byly ve filmu asi dva úseky,kdy sem cejtil příjemný mrazení v zádech.Ale jinak škoda.30%. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Námět to nebyl špatný, zpracování ovšem horší. Trošku mi vadili ty sympatické gsychty lupičů. Ale zase se mi líbilo, jak to nešlo malá unesené dívence s baseballovou pálkou tak ji to zase šlo se železnou trubkou, ze kterou tak krásně udeřila mladého slasherníka. Věcí co mě ve filmu naštvalo, nebo spíš podivilo bylo mnohem víc. Třeba když matka s cerkou utíkaly a matka z ničeho nic zakopla skoro o nic, no prostě slabší průměr... ()

Reklama

Reklama