Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1972 obdrží vojenská základna ve Vietnamu rádiové hlášení od vojenské čety, která byla prohlášena za nezvěstnou. Zkušený veterán Choi Tae-in je pověřen, aby vedl skupinu osmi vojáků a ztracenou četu našel. Skupina je vyslána na místo zvané R-Point. Po překročení hranice tohoto území se však začnou dít velice divné věci a zdá se, že vojáci jsou čímsi ovládáni. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (26)

Eles 

všechny recenze uživatele

R-point je pro mě záhada. Dobré chvíle se střídají se špatnými, přeskakuje mezi žánry bez ladu a skladu a zápletka je sice velice jednoduchá, jenže komplikovaně natočená. Přišel jsem, viděl jsem a mám smíšené pocity. Jedno je jisté, znovu ho v nejbližší době vidět nechci, ale zároveň nemůžu říct, že to je špatný film... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní crossover, z největší části Apocalypse Now! + nějaké tuctové korejské duchařiny + Predátora. Až tak dotažené, že je hlavní hrdina krom stejného hereckého projevu Martinovi Sheenovi dokonce i podobný, ač Korejec. Slepeninka vyvolává poměrně neobratně, ale o to úporněji mysteriózní atmosféru, a té obětuje i logiku. Mně by se ten film vcelku i líbil, kdyby vyvolal nějakou reakci a vtáhl mě -- takhle jsem jej sledoval s velkým odstupem a rozpačitě kroutil hlavou. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská duchařina, která hodně získává neokoukaným zasazením - opuštěné strašidelné stavení na místě velkého masakru tentokrát okupuje devítičlenná rota za války ve Vietnamu. Atmosféra bambusového lesa, dlouhé trávy či polorozpadlých ruin celkem zaujme, nicméně její jednotvárnost a rozvleklost brzy uspává, ono totiž víceméně vše podstatné se odehraje až v posledních 20 minutách, do té doby se jen bloumá po okolí na hlídkách a vyšiluje z náznaků přítomného zla. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Je rok 1972. Náš príbeh sa týka skupinky deviatich vojakov, ktorí sú vyslaní do Vietnamu na miesto zvané R-Point, aby vyšetrili pôvod podivného rádiového vysielania od roty, ktorá má byť údajne mŕtva. Keď prekročia hranicu R-Pointu, začnú sa diať zvláštne veci a môžete len začať hádať, koľko ľudí zo záchrannej čaty zostane nažive... R-Point sa pyšní označením vojnový thriller/horror. Tak za prvé, horor to nie je. Plíživá atmosféra tu neexistuje, ľakačky vpodstate nie sú a na tých pár krvavých scén sme už zvyknutý i u žánru komédie (Evil Dead).V rovine thrilleru ale film tiež priveľmi nefunguje. Charaktery postáv nám splývajú v jeden, nejaká motivácia úplne absentuje. Je potrebné vnímať (veký počet) detailov, aby ste pochopili aspoň základný dej a necítili sa v ňom (podobne ako ja a pár ostatných ľudí) stratení. Ďalší problém je technického charakteru. Tak zlý strih som už dávno nevidel. Dej skáče odpredu dozadu, flashbacky na nás vybafávajú počas tých najneočakávanejších chvíľ (napr. v priebehu dennej prestreľky sa zrazu zableskne a vidíme ako niekto v noci kráča po poli - bez nejakého zmyslu či náväznosti). Desivé momenty nám režisér vôbec nenechá vychutnať, keďže záber strihne moc priskoro (na vojaka sa vyvalí krv z mŕtvoly a ten začné kričať, zrazu strih, a už sú všetci okej ako keby sa nič nestalo). Scenár je deravý a keď by postavy mali robiť to, čo je logické, robia presný opak (vojaci v R-Pointu objavia veľký barák, ktorý je pre nich dobrým útočiskom. Namiesto zabarikádovania sa v ňom ale radšej sedia v noci vonku v rákosí posraní strachom a obletovaní nejakým duchom v bielom plášti.) Pre mňa je film nezvládnutý, nepochopiteľný a v určitých momentoch i smiešny (rádio, z ktorého strašidelne tečie krv? huh?). Dosť. Podpriemer. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý východný duchársky horor. Našťastie nedočkáme sa tu čiernych vlasov a bielych tvári. Vojenská jednotka prichádza na tajuplné miesto hľadať inú jednotku, ktorá je už dlhšie nezvestná. Najlepšia je atmosféra, príroda, vysoká tráva, skaly, bambus a čudesný chrám. Bohužiaľ film nevie diváka nejako dlhšie upútať a tak začína ku koncu nudiť. Vo filme chýbala aj nejaká pointa, ktorá by niečo aspoň čiastočne vysvetlila a vy by ste si mohli povedať, že sledovanie stálo za to. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Opuštěna francouská plantáž z filmu je ve skutečnosti hotel ve francouzi postaveném městě Kosthany Phnom Bokor na jihu Kambodže. To se začalo stavět roku 1921 a bylo kompletně opuštěno, když se k moci dostali Rudí Khmérové. Poté, co do Kambodže v roce 1978 vtrhly vietnamská vojska, se v Bokoru schovávaly zbytky vojsk Rudých Khmérů, a to až do roku 1990. Kromě Ai Pointeu se v ruinách města natáčely i závěrečné scény filmu City of Ghosts (2002) (Raztubyl)
  • Ačkoliv se film odehrává ve Vietnamu, byla většina scén natočena v Kambodži. (Raztubyl)

Reklama

Reklama