Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Rami 

všechny recenze uživatele

Ach bože, něco tak povrchního jsem dlouho neviděl. Dialogy opravdu jendoduché a bez potřebných informací, charakterová hloupka postav nulová (což má při mém hodnocení animy katastrofální důsledky). Pěkně naanimované interiery a exteriery to nemůžou zachránit. Nikde nedostanete vysvětlení toho, co se ve filmu odehrává (to, co nám postavy v průběhu děje řeknou, nepovažuji za vysvětlení ale za prachsprosté plkání o trivialitách). Z mé strany to bylo velké zklamání a proto dávám 1 hvězdičku (30%), ačkoli by si tento film zasloužil nejspíš 2. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Naprosto vymazlená vizuální lahůdka. Na toto anime je prostě radost se dívat. Bohužel tvůrci neumí pracovat s klišé, neoplývají nápaditostí, takže se dočkáme klasického příběhu, symbolů i motivací, jakými tento žánr přetéká. Navíc je všechno podřízeno úmyslu být sexy, takže prostě ve filmu není nic přirozeného a grafika je využívána jako povrchní pozlátko a nedosáhne tak na svůj potenciál. Škoda, jestli nějaký film měl šanci překročit stín žánru a ukázat své pozitiva i divákům jenž anime nehoví, bylo to Apleseed. Jenže to by na režijní židli musel sedět někdo nápaditý s osobitým přístupem a ne Aramaki, jehož důraz na efektnost dokáže i 105 minut učinit občas dlouhými. 22. století, svět je po globální válce a lidstvo přežívá jen za pomocí klonů, legendární válečnice Deunan musí bojovat za možnost zvolit si svou budoucnost pro celou populaci - lidskou i klonů... 65% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hmmm. Som na rozpakoch. Appleseed ako si všimli aj ostatný, je doslova vykrádačkou niektorých filmov. Takže neprichádza s ničím originálnym, ale zase na druhú stranu ani sa o to veľmi nesnaží, lenže na mňa je to bohužiaľ príliš plytké. Anime zbožňujem vďaka charakterom, s ktorými sa môžete stotožniť a ktorý sa nachádzajú vo svete, kde by snáď každý chcel stráviť aspoň jeden deň. Tu sa mi toho veľa nedostalo. Animácia, je už kompletne ovplyvnená CG a je to tu vidieť, ale zase na druhú stranu to nie je na škodu, hlavne pri prechodmi mestom a akčnými scénami dodáva CG doslova na vierohodnosti. Ale chýba mi tu to, čo robilo ghost in the shell takými výnimočnými a to silný charakter. Máme tu nejaký náznak psychologizácie postáv. Či už Deunan alebo jej partnera, lenže nedostáva sa im toľko priestoru, koľko sa im dostať mohlo. Čo len a len zamrzí vzhľadom na to aký potenciál mal tento film. Hudba bola nádherná. Doslova sa tam hodila a finále ani som nedýchal, lenže po skončení som skrátka nevedel čo si mám myslieť. takto dostanete iba efektnú ale neskutočne plytkú počítačovú hru, ktorá má 105 minút a ktorých hlavných hrdinov nemusíte ovládať. ale zase na druhú stranu, taká počítačová hra by nemusela byť zlá, rovnako ako rovnomenný komix. lenže toto ma skrátka neohúrilo. škoda. uvidíme aká bude dvojka:)) ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Ohúrila ma najmä vizuálna výtvarná stránka, v podstate po technickej stránke filmu niet čo vyčítať. Film obsahuje všetko čo má riadne sci-fi/anime obsahovať. Toľko ku kladom. Aby som len nechválil tak, príbeh nepatrí medzi najoriginálnejšie a nejak mám pocit, že aj tú hudbu som už niekde počul resp. je pri tomto žánri vždy rovnaká. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Appleseed mě strašně zklamal. Na co je anime dechberoucí animace, když ji neuvěřitelným způsobem zabijí plytké rozhovory a děj plochý jak hruď japonské sportovkyně? Utopistických světů a klonování už tu bylo nepočítaně a s kvalitní kyberpunkovou produkcí se tenhle film nemůže rovnat ani omylem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)

Reklama

Reklama