Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Spock 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi povedené anime, tentokrát z post apokalyptického světa, ve kterém spolu žijí v jednom městě lidé spolu s bioroidy, kteří se lidem velmi podobají a mají za úkol je chránit a žít s nimi v harmonii. Bohužel není všechno tak ideální a hlavní hrdinka je postavena před několik zásadních rozhodnutí. V mých očích je velkým mínusem příběh, nelíbil se tak moc jako animace, takže nemůžu dát plné hodnocení. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vzdálená budoucnost roku 2131, a Země, která není zrovna nejpříjemnějším místem k životu - neustálý boj o přežití nutí všechny být stále ve střehu. Z bitevní zóny je zachráněna bojovnice Deunen, která může být klíčem k životu - a nebo smrti - celého lidstva, stejně tak uměle vytvořené rasy bioroidů ... Japonské anime není zrovna mým nejoblíbenějším šálkem kávy, ale když už se ke mně některé přitoulá, nepohrdnu. A podobně tomu bylo i s Appleseedem - dobře se na něj dívá, byť příběh není z nejoriginálnějších, ale že bych z filmu nějak extra učůrával to taky ne. Ale zase musím uznat, že animace v japonsku uměj více než dobře, a Shinji Aramaki není výjimkou. Takže hodnotím o chlup lepším průměrem s tím, že být fanda tohoto žánru, tak určitě nějakou tu hvězdičku ještě přidám.. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Ani na chvilku jsem se nenudila. Děj je strhující a střídá jednu akci za druhou, ale překvapil mě i dojemnými okamžiky (je až neskutečné, že si můžete zamilovat tak podivné figurky-Briareose), sympatickými postavami a pár zajímavými nápady. Jediné, co mi trochu vadilo byl mix různých animačních technik. Jsem spíš na tu starou "klasiku". ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý animovaný akčný sci-fi film z japonskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o špičkovej vojačke, ktorá v časoch budúcnosti, kedy je svet kvôli vojnám z veľkej časti poničený a tak je výrazná časť populácie nahradená cyborgmi, ktorí sú na nerozonanie od ľudí musí spolu so svojim priateľom, v súčasnosti cyborgom zistiť pravdu o svojej minulosti a zabrániť možnej nadchádzajúcej katastrofe, keďže armáda je proti tomuto novému fungovaniu spoločnosti. Spracovanie nie je zlé, ale až tak moc ma nezaujalo. Táto skvelá tématika ponúka veľký potenciál, ale tu sa to príliš drží pri zemi. Hlavne prvá polovica po prvej akcii dosť zníži tempo, dejovo sa tu nenájde moc prvkov, ktoré by výraznejšie zaujali a navyše je tu aj viacero slabších miest, v druhej sa už tempo o niečo zvýši, dej začne byť zaujímavejší, stratia sa zbytočné scény, ale aj tak to stále nie je to pravé. Akcie je tu celkom dosť a je aj celkom slušná. Je pomerne rozmanitá, nechýbajú nejaké tie súboje, prestrelky, alebo rôzne naháňačky, ktoré majú našťastie bližšie k súčasným typom akcie a nie vymysleným, takže v prestrelkách sa využívajú náboje, ale nájdu sa aj niektoré špecifické typy akcie, za ktoré môže hlavne sci-fi tématika, no aj tie sú dobre zvládnuté. Len škoda, že najlepšia akčná scéna celého filmu je hneď v úvode. Spokojný som aj s postavami, hlavne ženskými, ale nesklame ani zvyšok, len mohli byť aj trochu prepracovanejšie, pri tejto tématike by to bolo vhodnejšie. Po stránke animácie som dosť spokojný, samozrejme stále je čo vylepšovať, hlavne na postavách, ale zvyšok vyzerá veľmi dobre. A poteší aj perfektný dizajn množstva rozličných technických vymožeností a podobne. Appleseed sa síce v silnej konkurencii pomerne dosť stráca, ale určite to nie je zlý film, pozerá sa naň dobre a je tu toho dosť, čo dokáže zaujať. Ale osobne mám dvojku ešte radšej. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 64%. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Bolo to hustéééé. Ale paradoxne, keď to porovnám s dvojkou, tak to bolo o 1% percento horšie. Vizuál výborný. Príbeh obstojný. Akcia super nadupaná. Oveľa živšie než GiTS. Keď nad tým rozmýšľam tak oba filmy by som ani moc neporovnával, lebo im išlo o niečo iné. Každopádne na také 4 a pol * bez preháňania. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)

Reklama

Reklama