Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak je tu další loňský animák (všímáte si, že vloni bylo těch animáku opravdu hodně?). Za plotem bylo skvěle, pak však přišla Obleva a vše zachraňoval Monster House. Mravenčí polepšovna se zařadí někam mezi pokračování Doby ledové a V tom domě straší. Uteče strašně rychle, pobaví ty nejmladší diváky, sem tam stihne poučit prváky a jednou / dvakrát mrknout na ty odrostlejší. Nic nového film nepřináší a nic vskutku zajímavého se v něm neděje. Ještěže v kinech nevydělal, to bychom tu měli každý měsíc pět nových animáků podle hesla: Co je animované, to je výdělečné. Ovšem Mravenčí polepšovna si za rok 2006 odnese jeden - dalo by se říci smutný - primát. Jde spolu s World Trade Center o nejlepší film roku 2k6, který je jakkoliv spojen se jménem Nicolas Cage. Nicku, prober se! ()

sonoluca 

všechny recenze uživatele

To zas jednou pár chytrých hlav u Warnerů vymyslelo, jak si na podprůměrném animáku namastí kapsu (Polepšovna se naštěstí v kinech ani nezaplatila). Nasypali do něj 50 milionů (prachbídná animace), přihodili slaboučký scénář a výsledek je bída. Není to sice vyloženě špatný, ale kromě závěrečný steče na deratizéra (jednoznačně největší frajer) je to pro dospělého diváka nuda k uzoufání. Slabší 2* ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuji špatný animák. Stupidní děj, nepřesvědčivá animace, nulová zábava. Pořád to je ještě strašně moc práce, kterou na tom museli tvůrci nechat, ale výsledek prostě není dobrý ani tak. Pro mě už je tohle téma vyčerpané Mravencem Z a Životem brouka a tam, kde hrábne Pixar, už nikomu jinému nic neporoste. 35% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Protože rodinný večer s animovaným filmem úspěšně pokračoval, volil jsem jako další titul Mravenčí polepšovnu. Zaujal mě už název, podle kterého příběh o drobné lesní havěti mé vzdorovité dcerce konečně otevře oči, naučí morálce a předvede nenásilnou a vtipnou formou význam kouzelné formulky Cti otce svého. Maloval jsem si to hezky, ale Ferdo, kdybys to viděl, tak se z toho zaručeně posereš! Takové otravné moralizování pro dementní smrady, to abys pohledal! Kam se poděla nebezpečná jízda na zdivočelém lučním koníkovi a roztomilé pasení otylých sviněk? I kdybys přefiknul ve trojce s Broukem Pytlíkem vzadu na dvorku nafrněnou fiflenu Berušku, nenapáchal bys tím tolik škody na maličkém mozku mé nejrychlejší spermie. To ti říkám, Ferdo, jestli vezmeš někdy do ruky tohle DVD, tak ti jí v lokti přerazím a vymáchám ti hlavu v pisoáru! Po dvaceti minutách užasle slyším svůj vlastní zlomený hlas, jak říká: Broučku, nechceš si pustit lokomotivu Tomáše? ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka animakov je to podpriemer. Infantilné dialógy a blbý dej. Zasmial som sa asi 4x a zvyšok bola nuda. Zdaleka nedosahuje úroveň iných mravčích animakov (AntZ a The Bugs life). No na druhej strane pre deti do 8 rokov v pohode, s morálnym monaučením . Hold nie všetko je zhlianuťelné aj pre starších. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Mravenčí polepšovna je třetí trojrozměrný animovaný snímek o mravencích. Předchází jej Mravenec Z (r. Eric Darnell a Tim Johnson, 1998) a Život brouka (r. Andrew Stanton a John Lasseter, 1998). (imro)
  • Sladké kameny, na které mravenci ve filmu nedají dopustit, jsou slavné americké pochutiny Jelly Belly. (imro)
  • Julia Roberts, která ve filmu namluvila Hovu, namluvila dalšího brouka, konkrétně pavouka, také ve filmu Šarlotina pavučinka (2006). (jezurka42)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama