Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moderátorka televizní show Carol Cartmanová je krásná a bohatá, ale také nesnášenlivá, panovačná a nafoukaná. Nemá ráda Vánoce a už vůbec nechápe, co na nich lidé vidí. Je Štědrý den a za pár hodin má v přímém přenosu vystoupit před miliony diváků. Jako obvykle všechny kolem sebe tyranizuje. Nejvíc snad svoji osobní asistentku, svobodnou matku Robertu, která si nemůže dovolit ztratit práci. Pak se ale stane něco velmi zvláštního. Do Caroliny šatny vstoupí přízrak její nedávno zemřelé tety Marly a postupně pak tři duchové Vánoc, kteří jí přinášejí pochmurné zprávy o jejím osudu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglický spisovateľ Charles John Huffam Dickens napísal v roku 1843 krátku poviedku "Vianočná koleda" (A Christmas Carol). Je to vianočná klasika, ktorú pozná celý svet. Toto dielo sa dočkalo mnohých filmových spracovaní. Od serióznych filmov striktne sa pridržiavajúcich pôvodnej literárnej predlohy, cez rôzne raritné kúsky, až po svojvoľné, dobové parafrázy. Do posledne menovanej kategórie zmodernizovaných variácií patrí aj americký televízny snímok "Vianočná návšteva" (A Carol Christmas), ktorý v roku 2003 natočil režisér Matthew Irmas. Je to príbeh úspešnej, dravej moderátorky Carol Cartmanovej, ktorá nemá rada Vianoce a nedokáže vychádzať s ľuďmi. Je to namyslená, panovačná, sebeľúba mrcha, ktorá terorizuje všetkých svojich spolupracovníkov. Až prízrak jej nebohej tety Marly a následná návšteva troch vianočných duchov, jej ukážu, čo je v živote to najdôležitejšie. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Další z velkého množství variací na povídku Charlese Dickense Vánoční koleda. To nikdo neumí vymyslet vlastní scénář, že se všichni vracejí k této povídce? Ale dobře, vrátím se k hodnocení filmu. Ale mám to dost zjednodušené, jelikož děj Vánoční koledy je známý snad každému, takže budu pouze hodnotit to okolo. Originalita zde téměř chybí, i když hlavní postavou je televizní moderátorka, ale to je jen jedna z mála originalit. Její tetička z ní udělá bezcitnou mrchu, která všechny jen komanduje a ona díky duchům Vánoc procitne a na všechny je hodná a milá. Tori Spelling nicméně tato role sluší a film je koncipován jako oddechový vánoční film a to mu nelze upřít. Ale víc nemám, co bych dodal. Dávám tři hvězdičky, protože nic se tu výrazně nepokazilo a vcelku tenhle film jako celek funguje, ale nebylo by od věci, kdyby už filmoví tvůrci nechali Vánoční koledu na pokoji a našli si jiná témata. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asi začnu sbírat variace na Dickensovu Vánoční koledu a bavit se tím, jak moc se její příběh dá variovat. Toto je úsměvně naivní varianta o tuze zlé televizní celebritě, která se stane hodnou a hyperaktivně štědrou televizní celebritou. Místy zábava, místy pohoda, občas nuda a občas wtf. Ve svátek vánoční v pohodě koukatelné, mimo Vánoce už méně. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Příběh který prostě dopadne dobře no kdyby tam nebyla kobyla tak by se mi to asi líbilo víc, předvidatelné jednodché málo emoci na vánoce dost chudé. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Příjemný, nenáročný, trochu zábavný, trochu výchovný a naivně pohádkový příběh bych doporučila spíše dětem. Tori Spellingová podala svůj tradiční výkon, nakonec tady se ani žádné dramatické výstupy nečekaly, takže to zvládla. Do role protivné potvory, která se působením vánočních skřítků polepší, se docela hodila. Já jsem se bavila. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Klišovité a kýčovité až hrůza. Navíc slabě zahrané...rozesmálo mne, jak Tori odevzdala své zaměstnankyni naditou prkenici... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Další z vykrádaček klasického příběhu. To závěrečné všeobjímání mě trochu zděsilo. Tori Spelling není nijak zvlášť dobrá herečka a ani tři vánoční duchové ničím nevynikali. Tenhle film je takové to - jednou a dost. Děkuji pěkně. ()

Bblondie 

všechny recenze uživatele

Slabší průměr, film nepřináší téměř nic nového, až na obrovský kýč ... Ačkoli vánoční filmy miluji, tohle bylo prostě trochu moc, nehledě na "zvláštní" efekty, které byly prostě příšerné. ()

Reklama

Reklama