Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Larry Pearce natočil černobílý syrový příběh dvou grázlíků, kteří zablokují dveře vagonu nočního newyorkského metra a terorizují jednotlivé cestující, mladší, starší, bílé, černé, páry i jednotlivce, muže i ženy. Ukazuje se zde odcizená společnost jednotlivců, fragmentovaná, neschopná, bojící se nebo neochotná spojit se proti násilí a jednotlivě snadno ovládnutelná. Každý doufá, že právě jemu se nestane nic a postupně se dostávají do situace, kdy jsou ochotni přijmout větší a větší míru ponížení. Incident má přesah a nadčasovost; ukazuje, že se zlem se dobrem bojovat nedá a že "civilizovaný" člověk má v mezní situaci nad primitivním agresorem jen velmi pofidérní výhody. (Peabody)

(více)

Diskuze

reich

reich (hodnocení, recenze)

Ten film je natočený dokonale. A myšlenka samotného filmu tomu dodává zajímavý podtext. A tzv. provokatéři Tony Musante a Beau Bridges jsou ve svých rolí velmi přesvědčivý a nikdo jiný by se na tyto role nehodil líp než právě oba zniňovaní herci.

RINGOCZ

RINGOCZ (hodnocení, recenze)

Velmi kvalitní snímek. Nedávno se ve skutečnosti stalo něco podobného v Jeseníku v nákupním centru. Agresor tvrdě útočil na bezbranného člověka a kolemjdoucí jen sledovali a chodili kolem bez zájmu. Nikdo ani nezavolal policii.

Uživatel reich smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama