Reklama

Reklama

Tygří dráp

  • Hongkong Er long zheng zhu (více)

Obsahy(1)

Povýšený mladík Chen (Clif Lok) se utkává v boji s kdekým na potkání, aby sobě i ostatním dokázal, že je nejlepší bojovník v kraji. Když v jednom místním baru zaslechne, že údajně nejlepší bojovník Tiger (Kien Shih) si odpykává dvacetiletý trest v nedaleké věznici, rozhodne se k němu dostat. Se svou přítelkyní sehraje Chen znásilnění, aby se dostal do věznice za Tigerem. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Nafoukaný Chen Yi Hu (Cliff Lok) je egoistický kung-fu hejsek, který si povýšeně vykračuje po kraji a snaží se narazit na důstojného soupeře. V jednom pajzlíku zaslechne hrst místních mluvit o neporaženém veteránovi jménem Tygr (Kien Shih), který je údajně nejlepší v zemi. Potíž je v tom, že Tygr bručí v base za trestný čin, který nespáchal. Ofrklý floutek Chen vymyslí lstivý plán, aby mohl uspořádat vytoužený souboj. Předstírá znásilnění své pohledné partnerky (Shirley Huang), aby se mohl dostat do vězení za Tygrem. Dokonce se tomu arogantnímu vejtahovi podaří Tygra dostat i z lochu. Osvobozený Tajgr s ním však nechce bojovat, jeho prioritou je najít svého křiváckého bratra, kvůli kterému nespravedlivě strávil 20 let v base. Několikrát během filmu bystré ucho fandy pozná vykradenou skladbu The Big Battle skladatele Lalo Schifrina z megahitu Enter The Dragon (1973). Pohyblivý Kien Shih má paruku, abychom mu hádali kolem 40ti let. Ve skutečnosti mu v době natáčení bylo 61 let. ()

curil 

všechny recenze uživatele

- "Svět je plný násilí a krveprolití, je na nás, abychom ho zastavili." - To je poslední věta filmu a přitom se ve filmu oba hlavní hrdinové tepou od začátku do konce. Slabší průměr kung fu filmu, který nepřináší vůbec nic nového, pasáže bitek jsou dlouhé tak akorát. Naivní řečičky a fingované údery k těmto příběhům patří, stejně jako pouze naznačený milostný vztah. To pravé ořechové není ani posledních dvacet minut filmu, kdy se ukážou skutečné vztahy v rodině, což nebudu prozrazovat. Průměrně bystrému divákovi to bude jasné dříve než na konci. ()

Reklama

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama