Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malý Tom vyrůstá na farmě svých rodičů v kalifornském Salinas. Jeho nejlepším kamarádem je jejich kovboj Billy Buck, díky němuž může kluky ve třídě oslňovat dobrodružnými historkami, jimž většinou stejně nikdo nevěří. Ještě větším vypravěčem je ale Tomův dědeček, na jehož stále se opakující zážitky s indiány už začínají být všichni v rodině alergičtí. Jednoho dne dostane Tom dárek, který ho má naučit zodpovědnosti - malého poníka. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, ve kterém Robert Mitchum provádí tracheotomii! Celkem nevinná bžunda z venkovského prostředí, ale úplně pro malé děti to není. Vztah mezi synem - otcem, dědou a kovbojem je tu vykreslen poměrně hluboce, víc než je k tomu prostoru, Steinbeckova novela se skládá ze čtyř částí a do filmu se tak zřejmě dostal jen zlomek. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rodinný film podľa novely Johna Steibecka, významného amerického spisovateľa 20. storočia. Citlivo rozpráva o malom chlapcovi a živote na farme. Technicolor hrá významnú úlohu vo filme a zaujímavosťou je účasť hereckých hviezd na projekte. Tretia recenzia. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh o prvních láskách malého kluka, které skoro zákonitě musí skončit špatně. Má hned dvě: svého poníka a kovboje, které u nich pracuje na farmě. Obdivuje ho bezmezně, ale už od začátku je jasné, že přijde rozčarování. Každé dítě totiž jednou pochopí, že dospělý, ke kterému vzhlíží, není neomylný a nedokáže dělat zázraky. A tenhle kluk na to přijde hodně drsnou cestou. ___ Film patří k tomu lepšímu a odvážnějšímu, co bylo natočeno pro děti a o nich, takže dokáže zaujmout i dospělé. Děti jsou tady například zobrazené věrně, někdy jako pěkný smradi, kteří ubližují jeden druhému. Je škoda, že se víc nerozvedly některé naznačené vztahy, například nesoulad mezi manžely, který sice příliš neventilují, ale který je hodně tíží. /5. 6. 15./ ()

Reklama

Reklama