Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ledva průměrné pokračování. Zapáchá ředidlem a chutná po vatě. 60% Zajímavý komentář: Marigold ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Klasická "dvojka", slabší než její předchůdce, ale stále ještě stravitelná. Dost vychytávek a hezká minirolička W.Shatnera alias kapitána Kirka ze Star Treku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $27,150,534Tržby Celosvetovo $30,500,000║ Toto tu je v červených číslach??? sila, strašná pitomosť z minimom zábavných scén, skôr otravné než zábavné /25%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne, tenhle druhý díl je typický zakomplexovánek, který zbožně vzhlíží na svého staršího bratříčka a do důsledku opakuje jeho vtípky. A protože víme, že opakované se buď: a) stává vtipným, nebo za b) přestává být vtipem, máme tu šanci 50:50. Tenhle film je bohužel skoro celý za a). Výborným momentem je krátké a svěží vystoupení Williama Shatnera v roli kapitána základny Alfa Beta, leč tím je seznam pozitiv skoro vyčerpán. Škoda, protože vesmírné prostředí skýtalo mnoho možností k nejrůznějším parodickým skopičinám, jenže film si vystačil pouze s několika povrchními vtípky. V zásadě je dvojka nabitější gagy nežli jednička, jenže většina z nich je velice trapných a průměrně natočených. A kvantita značí kvalitu, jak známo, hlavně v socialismu. Nikoli ve vesmíru. Takže průměrná parodie... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdysi byly oba díly Připoutejte se, prosím! vrcholem komediálního žánru široko daleko. Jako parodie jsou stále trochu jinde než jejich dnešní dětinsky trapné náhražky, ale už to není prostě ono. Všechny skryté vtípky a "situace" se po třetím čtvrtém shlédnutí vytrácí a přichází nuda. Z nostalgie a vzpomínek na ty prvotní úsměvy na skvělými nápady musím dát alespoň slabší 4... Pro tentokrát. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu kvalitní režijně, scénáristicky, narážkově a především a bohudík gagově. Zajímavé i z hlediska hereckého obsazení, když si tu zahrál i nepříliš úspěšný zpěvák a pozdější republikánský kongresman Sonny Bono. Lloyd září, ale Leslie bohužel chybí, proto je to poněkud málo dědkovské, což částečně napravuje alespoň svůdná spolupilotka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Njelepší byl William Shatner a jeho: "Ruším všechny rozkazy!" Jinak je většina vtípků převzatá z jedničky, což je trochu škoda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na mňa nikdy nikto dojem neurobí. Som psychiater.“ Vydarené pokračovanie dva roky starého originálu. V dvojke sa síce dej premiestňuje do vesmíru (!), ale smršť skvelých dialógov („Pane, myslím, že sa nám zbláznil počítač, čo mám urobiť?“ – „Preveďte počítačovú analýzu.“) robí svoje. Je to krátke, svižné a pochádza to ešte z dôb, kedy sa robili parádne paródie, kde boli vtipy prenášané s vážnou tvárou, lebo tvorcovia vedeli, že tak budú fungovať najlepšie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, ja se bavil vic nez u prvniho dilu. Maximalni hodnoceni nedavam z jednoho prostyho duvodu, druhej dil je proste jednicka sjeta pres kopirak, mame tu stejnej pribeh, tentokrat jen misto letadla raketoplan, dokonce tu mame i stejny vtipky a hlasky a stejny herce, jen Leslie tu chybi. Ale krome ty spousty obslehlejch vtipku tu je i spousta novejch, proste jak kdyby tvurci vzali prvni dil a pridali sem tam nakej forek, takze ve vysledku to je jeste vtipnejsi, sviznejsi a jelikoz je film kratsi, tak tu prakticky nejsou hluchy mista a ma tu paradni rolicku kapitan Kirk. Lepsi 4* ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Připoutejte se, prosím! 2 je pořád vtipné parodické pokračování skvělého prvního dílu. Na rozdíl od jedničky se děj odehrává v lunárním raketoplánu a počítač (parodovaný HAL 9000 z Vesmírné Odyssey) pošle všechny na cestu do Slunce... Gagů je více, ale slabších a někdy v obměnách opakujících vtipy z jedničky, rovněž struktura filmu je podobná předchůdci. Patrně už nechtěným vtipem je závěrečná reklama na film Připoutejte se, prosím! 3, který nebyl nikdy realizován. Krátké ukázky: http://www.youtube.com/watch?v=MFvsCgv1C2s a http://www.youtube.com/watch?v=3HDTWnyYPE4&feature=related ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzal bych si Time, Newsweek, ještě první pomoc ... a jednu časovanou bombu. Druhou zprava, prosím." Že druhé připoutávání kopíruje to první? Nikoli, jen si z něj bere to nejlepší a zanechává ve hře McCroskeyho s Tedem. K tomu přidává spousty originálních vtípků s bezpečnostním rámem na letišti, horkými informacemi o Slunci, vševědoucího týpka na informacích, Ítýho marný volání domů, brilantní Jacobsoco shrnutí situace a samozřejmě slečnu, která chce přijít o panenství. Nejlépe s oslem. Navíc přicházejí nový skvělý postavy jako Sarge, jehož střeva říkají, že se něco posere a velitel Murdock, jehož šéfování Měsíční základně mě totálně rozsekalo. Já se zkrátka cítím skvěle ve světě, kde nikoho nevzrušuje odchylka v kurzu půl milionu mil ani let mezi asteroidy bez navigačních systémů, ale jakmile dojde kafe, tak nastává chaos. Já se tedy připoutám a ještě jednou, prosím. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Druhý díl disponuje bohužel jen recyklovanými vtipy z jedničky, což vynikne zejména, když si oba filmy pustíte ve stejný den jako já. Ale co jsem od pokračování bez účasti Zuckerů a Abrahamse čekal, opravdu nevím... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VÍTE, JAKÉ TO JE, SE TAKHLE SMÁT?" - "ANO, ANO, VÍM." Dvojku parodující vesmírné fláky vyprodukovalo studio bez ZAZ a proti jejich vůli a po jejím slabém ohlasu padly plány na trojku, inzerovanou zde v závěrečných titulcích. Vznikla tak jedna z nejtěžších filmových kopírek všech dob - poctivě se zopakují snad všechny scénky a fórky z minula, jen minimum z nich je rozvinuto nebo nových. Plusem je, že se také vrátí skoro všichni staří známí, jejichž řady ve finále rozšíří naprosto boží William Shattner ("TADY SOU TISÍCE SVĚTÝLEK A BLIKAJ A SVÍTĚJ A PÍPAJ, A BLIKAJ A SVÍTĚJ A PÍPAJ..."), jediná pořádná nová akvizice a kvalitní náhrada za absentujícího Nielsena. A nemůžu zapomenout na scénky útěku z blázince ve světle reflektorů, házení uhlí do kotle raketoplánu, soudní proces (s flashbackem uvnitř flashbacku!) nebo gag s poléváním davu před letištní budovou žhavým olovem. "CHCI VĚDĚT VŠECHNO, CO SE STALO AŽ DO TEĎKA." - "DOBŘE, TAK NEJDŘIV SE ZEMĚ OCHLADILA A POTOM SE OBJEVILI DINOSAUŘI. ALE BYLI MOC VELKÝ A TLUSTÝ A POCHCÍPALI A PROMĚNILI SE V ROPU. A PAK PŘIŠLI ARABOVÉ A ZAČALI SI KUPOVAT MERCEDESY..." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filtrácia všetkého, čo už sme videli v prvom dieli. To dobré je tu opakované takmer cez kopirák, to zlé a nudné ostalo zlé a nudné. Chýba však Nielsen a timing, ktorý mali legendárni režiséri priam v krvi. 55%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Přísahejte na ústavu Spojených států, že budete mluvit pravdu a nic než pravdu, k tomu vám dopomáhej Bůh ... Jasná páka"___"Jak byste popsal, vlastními slovy, co se stalo tehdy v noci?" ___"Ts to byla hlína, ale chlápek to spíchnul, nevyměk joo, ale maníci Ti magořili, to ti teda povim, a droškaři šli s náma málem do penálu. Ale on se na to nevys**l a šel kočírovat. Šoupnul toho prcka na ranvej jako máma do peřinky, k***a jemináčku, hehe" ;-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sequel vždycky bude postrádat Leslieho Nielsena...a také takový ten pocit neokoukanosti. Zároveň je to ale pořád film nabitý hláškami, co zná míru. U trojky už by to třeba byla jiná písnička. ()

Reklama

Reklama