Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší než předcházející část, ale pořád ještě mrda. Fórků je mnohem více, což ale s sebou nese to, že některé zasmrádají trapností a suchostí, ale dobrých fórů je pořád požehnaně. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou podzimní víkend, kdy venku panovalo babí léto. Já místo pouštění draka, opékání buřtů a užívání posledních slunečních paprsků před příchodem paní Zimy jsem se rozhodl, že shlédnu 3 filmy. Prvním filmem byl: Než si pro nás přijde, druhým Záhada Blair Witch, no a do třetice jsem dlouho vybíral něco na odreagování. Nakonec má volba padla na jednu z nejoblíbenějších parodií 80. let. První díl jsem viděl před mnoha lety a ještě nyní si pamatuji na některé scénky a vybavuji si, jak jsem se pořádně bavil. Ani jsem netušil, že existuje pokračování. Mohu zase, už poněkolikáté děkovat POMOVI a „jeho“ CSFD. Tento druhý díl mě trochu, ale vážně trochu zklamal. V této parodii se z letadla (kterým jsme cestovali v 1. díle) přesouváme do raketoplánu a míříme na měsíc. Cestující jsou nejvíce zděšení informací od letušky, že došlo kafe! Nu což, co vám by vadilo více? Že raketoplán za několik hodin vybouchne, nebo že došel váš oblíbený nápoj. Já doteďka nevím, co by mě více šokovalo:-) Pár vítek bych měl ke gagům, které místy působí směšně, až trapně. Je to možná tím, že jsem film neviděl v dětství, ale až nyní, kdy se blížím kristovým létům. Tento snímek považuji za čistý průměr a rád ho za pár let zase uvidím a zavzpomínám si, že kdysi dávno se točily povedené parodie. Viď, Scary movie, Superhrdino aj:-). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je dvojka o triedu lepšia ako jednotka. Jednak je tu oveľa vyššia kadencia vtipov, minimálne na rovnakej úrovni ako minule a hlavne sa mi páči, že sa dej tentoraz odohráva vo vesmíre. Vďaka tomu sa paroduje sci-fi žáner, ktorý mi je bližší jak nejaké lietadielká. V hereckom obsadení mi chýbal Nielsen, ale aspoň na chvíľu ho skvele nahradil kapitán Kirk Shatner. Niektoré vtipy sú rovnako zastaralé ako ich hviezdy a človek ich pochopí jedine ak ma aspoň trochu napozerané staré klasiky. Z vtipov ma zaujalo, že už v tej dobe si robili srandu z nekonečnosti Rocky série. 28 dielov nie je zase až tak nereálny odhad. Verím, že Sly to dá. No a tá detsky nakreslená skica ma tiež rozsekala, pretože nedávno vďaka podobnej skici chytili americký policajti zlodeja. :) 6/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

V podstate to isté čo v jedničke, ale aj napriek tomu veľmi zábavné a len o kúsoček zaostávajúce za prvou časťou. Škoda, že po Horúcich strelách II sa už podobne kvalitné paródie netočia. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na konci dvacátého století začala výstavba kolonií na povrchu Měsíce a s ní přišla nová éra cestování Vesmírem............. Oproti jedničce, která začínala žraločí leteckou ploutví a hudbou s filmu Stevena Spielberga Čelisti, začíná dvojka hudbou a nápisy s filmu Hvězdné války George Lucase. Je to prostě parodie, to se nezapře. Tady se bude létat, létat s lodí Mayflower 1 první linkou mezi Zemí a Měsícem a první linkou směřující do katastrofy. Ve stejné době, kdy se připravuje let této lodě, se daleko (far), daleko (far) v Galaxii princezna Amoura...ale co jste zvědaví, podívejte se sami..... Dokonce uvidíte i E.T., jak volá domů. CITÁT -OPERÁTORKA - Vhoďte tři tisíce dolarů na první tři minuty volání.......... Mezi tím - z nemocnice Ronalda Reagana utíká Ted Striker (Robert Hays) aby zabránil vzlétnutí Mayflower 1 na kterou je chystán atentát. Scéna ve 14 minutě, jak si obyčejný cestující kupuje v letištní hale časovanou bombu je prostě nádherná a odvážná. CITÁT - Ten chlap je zjevně blázen.......... No a Ted? Ten se samozřejmě dostane na palubu raketoplánu a zažije de-ja-vu s prvním příběhem. Teď Ted ukáže, co dovede - udělat za zmatek. CITÁT - Možná je to jen proto, že je to prostě jen vůl........... Škoda, že tento příběh vlastně paroduje díl první, stejné situace, stejní herci, stejné hlášky, možná to chtělo trošku něco nového. Opakovaný vtip přestává být časem vtipem. Jasně, divák se pobaví, ale kdybych nejdříve neviděl jedničku asi bych se bavil víc. CITÁT - Prosím, uklidněte se, došlo nám kafe............... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kvalitne rovnako vydarené pokračovanie s množstvom vydarených vtipov a gagov. Zábava a zábava. Kde sú paródie ako táto. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Dvojka, taky klasika, která má spoustu vtipných scének, chytrého humoru a pro mě je o něco lepší než jednička. I když je o nějakej ten měsíc mladší než já, neomrzí..... 85% :) ()

ladko 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s kvalitou paródií v súčasnosti mám chuť dať plný počet hviezd...Lenže na špičky žánru predsa len niečo chýba. Gagov je ale dosť a pri drvivej väčšine sa budete minimálne usmievať. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí strhalo Airplane II jako pouhou napodobeninu a vykrádačku jedničky, ale já se k nim nemohu připojit. Ano, některé scény byly recyklované (např. pedofilní pilot nebo šílený navigátor), ale většina byla nějak posunutá dál, případně úplně nová. Já byl spokojený dokonce víc než s jedničkou. Bavilo mě, že fóry ve dvojce jsou místy až surrealistické (třeba ta neskutečná scéna dvou pilotů, co ve vesmíru tančí valčík), rozdíl mezi jedničkou a dvojkou mi připadá trochu jako rozdíl mezi Monty Pythonovým Svatým Grálem a Smyslem života. Grál je sice neuvěřitelná sranda, ale já měl vždycky radši ten bizarnější a úchylnější Smysl. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Podobné jako " Připoutejte se prosím!" ale je tam dá se říci úplně vše nové!!... hlavně ten humor, neustále se přelévá a mnění podobu... chvíli "Parodie" jak má být, chvíli "černý humor" jak má být... prostě tako vý vtipný film jak má být :)) ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Druhý díl bohužel výrazně slabší, než jednička. Stejné prostředí, opakované vtipy a pramálo vtipové invence oproti prvnímu dílu. Začátek byl parádně nahuštěn vtipy, ale pak to prudce kleslo a už bohužel nestouplo. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Trošku útlm oproti jednotke - absencia Leslieho Nielsena...ale je tu William Shatner :D...niektoré vtípky sa proste neomrzia...a proste toto patrí ku klasike paródií, ktoré nutno vidieť..či už je to vždy skvelý Lloyd Bridges alebo prehrávajúce dialógy, pri ktorých sa človek váľa smiechmi po zemi...vynikajúce ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování, které si i bez původních tvůrců zachovalo svoje kouzlo. Finkleman to zmáknul dobře. Celý děj i vtipné situace jsou prakticky variací na ty z předchozího dílu, ale fungují stejně dobře. 4*. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky alá SW (které to ale zase ukradly pův.Flashi Gordonovi) podbarvené hl. hud. motivem z Battlestar Galacticy:)) dávají tušiti, že nás opět čeká neskutečná bžunda, byť už možná ne tak kulervoucí jako Letadlo 1. Přesto za ty špeky alá 2001 či Shatnerova přítomnost, která dává ST závislákům tušiti, že i na tu jeho Enterprise dojde (,,Ironie, někdy může být velice ironická´´) a budou mít pravdu.;-) opět plný počet. S princeznou Amourou a jejímy měkkými a kulatými...nelze ani jinak. Jo a taky za ten raketoplán, který si lítá na měsíc, jako by se nechumelilo a bylo to snad už na konci 20.st. běžné, checht. ,,Veliteli, co máme dělat? Vykopejte okolo základny 2m příkop a celý ho naplňte olovem´´. Rada nad zlato. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Solídne pokračovanie, ktoré ponúka zopár skvele absurdných fórkov, ale na úroveň jednotky nestačí. Po veľmi slušnom rozjazde ma trochu sklamala najmä druhá polovica filmu. A nebol tam ani ten skvelý autopilot z jednotky:-))) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejhorší obavy se naplnily, když došlo kafe. To byla strašná zpráva pro kapitána. Jemu přitom vůbec nevadilo, že řídící počítač vyvádí kraviny. "Dám vám otázku. Co to je? To je tázací věta, kterou se zjišťuje informace." Mě vůbec nevadilo, že došlo kafe, protože jsem se příjemně bavila a o to tady přece šlo. ()

Reklama

Reklama