Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Začátek takřka bezchybný. Vynikající fórky už na letišti, které jsou dosti podobné těm z předešlého dílu, ale přeci jsou svým vtipem trošku jiné. Celé to zabíjí utápějící druhá polovina, ve které vše ztrácí dech a není prostor pro takovou zábavu jako na začátku. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

prekvapivo vtipné pokračovanie, napriek tomu že s tým nemá trio zaz, už nič spoločné. i keď je väčšina vtipov okopírovaných z jednotky vôbec to nevadí, stále sa skvele u toho pobavíte. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem první díl poprvé viděl ani ne 24 hodin před zhlédnutím tohoto filmu, můžu tedy ještě živě porovnat oba díly. Předem říkám - Finklemanovi se podařilo přiblížit ke stylu humoru Z-A-Z, ale i když se snaží a druh humoru je podobný, tato legendární trojka má přeci jen trochu jiný rukopis, který každý pozná. Humor je ve druhém dílu možná ještě ujetější, ale je to na úkor vtipnosti. Tento film je vlastně jedička přes kopírák. Mnohé scény, co byly už minule, se opakují (nebo se na ně navazuje), ale už to na mě chvílemi nepůsobilo tak vtipně. I tak to nebylo zlé. První díl byl sice o dost lepší, ale i tady jsem se dobře bavil. Je pravda, že zhruba prvních 40 minut filmu se objevuje dost trapných nebo nevtipných gagů (když už je tam něco vtipného, je to jen na takové pousmání či lehké pobavení, žádný výbuch smíchu), ale ve druhé půlce se to zlepší. Ve druhé polovině filmu je to totiž zase pořádná jízda, chvílemi ovšem trochu nevyrovnaná. První půlka byla tak za dvě hvězdičky, druhá za slabší čtyři. Herecké obsazení se od minulého dílu moc nezměnilo, sice zmizel Nielsen, ale některé původní postavy se na plátně aspoň mihnou. Pro mě byl tentokrát nejlepší postavou filmu znovu výborný Lloyd Bridges (ale i tak byl v prvním dílu lepší), bohužel kapitánovi nebo bláznivému dispečerovi Jacobsovi (který byl v tomto díle občas docela trapný) humor ubyl, z nových postav mě nikdo nějak zvlášť nezaujal, v jedničce byly lepší charaktery. Milým překvapením byl jen William Shatner. No v konečném součtu dávám tři hvězdičky (které jsou blízko tři a půl), ale jak už jsem napsal - na první díl to nemá. Sice jsem se chvílemi docela dobře bavil, ale ještě popřemýšlím, zda to nastálo zařadím do své filmotéky, což jsem u prvního dílu nemusel - ten tam šel automaticky! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dobrá parodie pro ty co neznají první díl. Pro ostatní je to jen to samé na druhou. Místo letadla raketoplán, stejný hrdina se zase musí ujmout řízení a stále stejné vtipy jen znova udělané. Přesto je to stále velmi vtipné a zábavné. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně hodně podobná paráda jako jednička, akorát se většina vtipů opakovala a to skoro doslova, což třeba u Bláznivých střel nebylo. Pořád je to skvělá zábava, ale ten punc originality tam prostě chybí. Je to proto, že původní trojice tvůrců se na filmu nepodílí? Nepochybně. Na zasmání je to ale dobré dost. 80% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování a nepochopitelný recyklát situací z originálního Airplane. Finkleman sice pochopil, v čem tkví kouzlo humoru bratří Zuckerů a Abrahamse, jenomže znáte to - když dva dělají totéž, není to totéž. Komika ZAZ je podstatně chytřejší, zde si tvůrci spíše vystačí s jednoduchými narážkami, které sice pochopíte, ale ani se moc nepobavíte (E.T. u telefonního automatu). Ani ti herci už nehrají tak dobře, jak v původním filmu. Dvě hvězdy dávám za pár novátorských prvků, jinak film spíše nudí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože se režisér a scénárista změnil, jde o slušné pokračování v podobném duchu, jako byla jednička. Téměř identické obsazení, ale tentokrát se vypravíme do vesmíru. Tvůrci se krom situačních gagů, inspirovali u Vesmírné odyssey, ale třeba taky u Star Wars. Pro zahraniční, nebo mladší diváky je film vstřícnější...těch popkulturních odkazů je tady méně. Málo je ale oproti předchůdci i dobrých fórů; moc dobře nefunguje skoro celá poslední třetina. Ale i když je dvojka slabší, jsem vcelku spokojený. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Skvelá, skvelá paródia. Ako 11 ročný som sa pri prvom vzhliadnutí veľmi bavil. "Chci slyšet absolutně všechno, co se do této chvíle stalo. - Nejprve se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale moc ztloustli a proto vymřeli a změnili se v ropu. Potom přišli Arabové a začali si kupovat Mercedesy. Predovšetkým skvelá paródia aj na 2001: Vesmírna odysea. ") ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Děsná pitomost v níž si kadance absurdních forů na minutu stopádě, v ničem nezadá s pověstnou "bezbolestnou", nekompromisně kosící palmy v džungli Jížní Ameriky. Jenže narozdíl od prvního dílu, zde převládají frky hlavně trapné a přes veškerou snahu nevtipné, mezi kterými těch pár opravdu povedených díru do světa neudělá. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný sled gagů, trapasů, nedorozumění a parodií na filmy jako Star Trek, Letiště, Rocky a kupa dalších, především ty, která mají něco společného s létáním. Film kupodivu drží pohromadě, ačkoliv mnohé scény jsou sami o sobě debilní. Jsou totiž následovány výtečnou hláškou nebo až tak absurdní scénou, že jsou sami o sobě vtipné. Pár scén je i přesto hodně ujetých až zbytečných. Ve srovnání s novými parodiemi typu Scary Movie však i tak baví celou dobu a i po téměř 30ti letech je spolehlivou zábavou pro všechny, kdo fandí tradičním parodiím typu Žhavé výstřely. Hudba: Elmer Bernstein ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle už tvůrce výrazně přitvrdili. Rozhodně to nebylo ke škodě věci. Trochu to sice opakuje vtipu z prvního dílu, ale je tam pár velmi pikantních nápadů. 85% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po záchraně letadla je Ted Striker přizván k testování nového typu raketoplánu. Ale jelikož příliš často upozorňuje na chyby při vývoji letadla, a navíc se mu podaří s jednou verzí i havarovat, je vedením společnosti "uklizen" do blázince. Ale jakmile má dojít k prvnímu ostrému letu raketoplánu na měsíc, kde má být přítomna i jeho dávná láska Elaine, Ted neváhá a jako cestující nastupuje do letadla. A jak předvídá, během letu se pokazí počítač - a Ted je jediný, kdo se s ním, a stejně tak s teroristickým cestujícím musí vypořádat... Proti prvnímu dílu o chlup (ale jen o malý) horší, i když některé vtípky jej zase předčí. Z dnešního pohledu jde samozřejmě o film dávno za zenitem, ale i tak by si z něj tvůrci dnešních parodií měli vzít příklad - netřeba do filmu natočit tuny fekálií, spermatu a jiných lidských tekutin, aby se divák pobavil... ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Hranice parodie na letectví posunuty k dokonalosti! Ještě šílenější, mnohem bláznivější, trochu méně originální, ale přitom stejně hutná porce humoru, který mně osobně sedí ve filmových komediích nejvíce. ()

Reklama

Reklama