Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Ted Striker?" "Znáte ho?" "Neznám. Vlastně byli jsme jako bratři, než přišlo Macho Grande." Mohl bych tady napsat že je dvojka prachsprostou kopií jedničky, od zápletky až po recyklované vtipy, ale zároveň bych musel přiznat, že je to povedená kopie. Ken Finkleman od ZAZ se scénářem obšlehl i tu absurdní nadsázku, a v rámci parodií natočil nadprůměrný kousek. Stejně jako u prvního dílu ale platí, že na nadčasové Bláznivé Střely 1 & 2 a 1/2 & 33 1/3 film hodně ztrácí, a humor postupem doby výrazně zestárl. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Humor ešte viacmenej funguje, ale väčšina vtipov je prevarených z originálu a málo je tam nového. Zabaví, ale rozhodne nie tak ako jednotka. Čakal som troška viac. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

K čertu s tím, že je to jak jednička. Tohle je bomba mezi parodiemi. Nadčasová, perfektní a neopakovatelná. 100% = 5/5 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u jedničky, jde hlavně o první shlédnutí. Nicméně je to vtipné a dost parodické, možná víc než jednička. Perlou je pak William Shatner. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Na co jste přišel? - Přišel jsem na to, že tyhlety červený světýlka lítají sem a tam. Jinak mi připadá, že to nemá absolutně jinou funkci, opravdu ne. - To je nesmysl. Musí to mít nějaký účel. Vláda by přece nekupovala tak drahé zařízení jen proto, že umí posílat červená světýlka sem a tam. Zkoumejte dál. - Pane, tahle světla neblikají v žádném pořadí, pane. Co s tím máme dělat, pane? - Zařiďte, ať blikají v pořadí. Co pro mě máte? - Zkoušeli jsme tyhle testy, pane. - Díky. Co vidíte, kapitáne? - Tohle je kůň s kloboukem na hlavě. - Pane, našla jsem desky se Strikerem. - No a? - Asi se Vám to nebude líbit (Ted Striker - 400 Polka Favorites). - Je to horší, než jsem čekal. Závěr komedie na měsíční základně je výborný, perfektní humor, výborná role Williama Shatnera. Ovšem ta větší část filmu před tím zdaleka nedosahuje této kvality, ani kvality prvního dílu... vlastně až příliš často odkazuje na první díl, některé vtipy jsou prostě jen okopírované, občas jsou dokonce i použity scény z prvního dílu. A to je asi to nejhorší, čeho se může režisér/scénárista druhého dílu jakékoli komedie dopustit. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Spolecne s prvnim dilem bezkonkurencne nejlepsi parodie vsech dob (alespon pro me), kterymi Zucker bros. dosahli sveho vrcholu, pote uz bohuzel mohl nasledovat jen pokles, i kdyz zpocatku ne az tak prudky... ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Tak nejdřív se Země ochladila a potom se objevili dinosauři. Ale byli moc velký a tlustý, tak pochcípali a proměnili se v ropu. A pak přišli Arabové a začali si kupovat mercedesy." -Jacobs- ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla ''první bláznivou vlaštovkou'', tohle je už skoro dokonalost. Propracovanější a zábavnější vtipy a hlavně svižnější spád událostí. Na spoustu následovníků v rámci žánru to pořád ještě nemá, ale už se to blíží. Škoda jen že tento sequel na první díl odkazuje až moc, takže pocit ''nastavované kaše'' je tu trochu znát. A přitom to není vůbec nutné. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice mírně opakuje vtipy z jedničky, ale dělá to geniálně a navíc má pro mě přidanou hodnotu v žánru sci-fi a kapitánu Kirkovi na konci. Takže opět za 4. EDIT 2024: Ano vtipy se opakují - opět dojde na fackování hysterické ženské, v kontrolním centru řádí Lloyd Bridges, na palubě je ujetý Peter Graves a Haysův hrdina má další traumata, nikdo mu nevěří, je rozejitý se svoji láskou a ničí cestující svými flashbacky. Ale kadence fórů je smrtící (ženská ojíždějící půlku pasažérů, televizní zpravodajství, E.T. a telefonní budka :D) a ty přesahy do sci-fi jsou super. Namísto letadla raketoplán, na palubě magor s bombou a díky šílenému počítači z Vesmírné odysey letí loď ke Slunci. Navíc se na konci objeví Shatner, měsíční základna a kupodivu i pěkné efekty a troška napětí. A to si zkrátka zaslouží 5*. Komedie roku 1982. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nepatrne slabšie ako prvá časť, trošku mi tam chýbal Leslie Nielsen, ale "zjavení" v lietadle bolo toľko a aj niekdajších slávnych mien, že sa to dalo prekusnúť. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Tak tu už ide kvalita smerom dole ako lietadlo bez krídla, ale stále ešte lepšie ako škvár ktorý vychádza dnes. ()

Reklama

Reklama