Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne, tenhle druhý díl je typický zakomplexovánek, který zbožně vzhlíží na svého staršího bratříčka a do důsledku opakuje jeho vtípky. A protože víme, že opakované se buď: a) stává vtipným, nebo za b) přestává být vtipem, máme tu šanci 50:50. Tenhle film je bohužel skoro celý za a). Výborným momentem je krátké a svěží vystoupení Williama Shatnera v roli kapitána základny Alfa Beta, leč tím je seznam pozitiv skoro vyčerpán. Škoda, protože vesmírné prostředí skýtalo mnoho možností k nejrůznějším parodickým skopičinám, jenže film si vystačil pouze s několika povrchními vtípky. V zásadě je dvojka nabitější gagy nežli jednička, jenže většina z nich je velice trapných a průměrně natočených. A kvantita značí kvalitu, jak známo, hlavně v socialismu. Nikoli ve vesmíru. Takže průměrná parodie... ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Jednou se na to kouknout dá, a je tam i pár výborných fórků, naprostá většina jsou ale slaboučké gagy, hluchá místa a do posledního puntíku okopírované vtipy z prvního dílu, u kterých spíš začnete přemýšlet nad recyklací, než nad tím, že byste se měli bavit. Dva puntíky za Lloyda Bridgese, Petera Gravese a hlavně Williama Shatnera, jehož nástup se rovná pěti originálními vtipy nejnabitějším minutám filmu. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky alá SW (které to ale zase ukradly pův.Flashi Gordonovi) podbarvené hl. hud. motivem z Battlestar Galacticy:)) dávají tušiti, že nás opět čeká neskutečná bžunda, byť už možná ne tak kulervoucí jako Letadlo 1. Přesto za ty špeky alá 2001 či Shatnerova přítomnost, která dává ST závislákům tušiti, že i na tu jeho Enterprise dojde (,,Ironie, někdy může být velice ironická´´) a budou mít pravdu.;-) opět plný počet. S princeznou Amourou a jejímy měkkými a kulatými...nelze ani jinak. Jo a taky za ten raketoplán, který si lítá na měsíc, jako by se nechumelilo a bylo to snad už na konci 20.st. běžné, checht. ,,Veliteli, co máme dělat? Vykopejte okolo základny 2m příkop a celý ho naplňte olovem´´. Rada nad zlato. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzal bych si Time, Newsweek, ještě první pomoc ... a jednu časovanou bombu. Druhou zprava, prosím." Že druhé připoutávání kopíruje to první? Nikoli, jen si z něj bere to nejlepší a zanechává ve hře McCroskeyho s Tedem. K tomu přidává spousty originálních vtípků s bezpečnostním rámem na letišti, horkými informacemi o Slunci, vševědoucího týpka na informacích, Ítýho marný volání domů, brilantní Jacobsoco shrnutí situace a samozřejmě slečnu, která chce přijít o panenství. Nejlépe s oslem. Navíc přicházejí nový skvělý postavy jako Sarge, jehož střeva říkají, že se něco posere a velitel Murdock, jehož šéfování Měsíční základně mě totálně rozsekalo. Já se zkrátka cítím skvěle ve světě, kde nikoho nevzrušuje odchylka v kurzu půl milionu mil ani let mezi asteroidy bez navigačních systémů, ale jakmile dojde kafe, tak nastává chaos. Já se tedy připoutám a ještě jednou, prosím. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně hodně podobná paráda jako jednička, akorát se většina vtipů opakovala a to skoro doslova, což třeba u Bláznivých střel nebylo. Pořád je to skvělá zábava, ale ten punc originality tam prostě chybí. Je to proto, že původní trojice tvůrců se na filmu nepodílí? Nepochybně. Na zasmání je to ale dobré dost. 80% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama