Reklama

Reklama

Škola za školou

(seriál)

Obsahy(1)

Epizoda 1
Petr Nárožný jako kantor ohlašuje, čemu bude věnována jeho výuka pro mimoškolní dobu. Budou se vyučovat tři předměty - pohybová, předtaneční a estetická výchova. Poté zábavná výuka pokračuje výkladem "zábavy", pojmu hathajoga a jejích poloh. Učitel razi termín "česka jóga" a názorně to předvádí na žácích (v podstatě jde o polohy odpočinkové). Dalši výuka se týká tanečních a estetické výchovy, rozebírá se text písne V. Vávry Holka s citronovou šálou, která zni k závěrečným titulkům.

Epizoda 2
Ve studiové třídě probíhá "žertovná" hodina s vážným panem profesorem a rozvernými povyrostlými žáky. Hodně se mluví, také cvičí a i zpívá. Vtipného a zábavného pomálu. V předmětech se vyučuje česká jóga - aplikovaná na ranní vstávání a jízdu autobusem, předtaneční výchova - výzva k tanci a estetická výchova - žáci demonstrují text písně.

Epizoda 3
Petr Nárožný v roli učitele vyučuje "českou jógu" - neboli vyučuje pózy, které žáci zaujímají obvykle ve své lavici nebo na rande. Předvedena je funkce gardedámy v tanečních, dále probíhá estetická výchova a také rozbor textu populární písně Karla Zicha.

Epizoda 4
Vyučování probíhá ve čtyřech disciplínách. Úvodem česká jóga, výuka chůze s použitím archivních záběrů z konce 19. a začátku 20. století. Předtaneční výchova s historickým exkurzem. Estetická výchova - rozbor textu písně o golfu, která posléze zní k závěrečným titulkům. (narenta)

(více)

Diskuze

Uživatel tomasul smazal svůj příspěvek.

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Lasenice

Nevypadá to :-(, přitom seriál už byl před vydáním (distributoři dodělávali jen titulky pro hluché zákazníky a pak se odmlčeli...), tak se obávám, že z toho o5 sejde. Ale je to jen jejich škoda - já už všechny díly mám (viz screeny v mém "Deníčku", viz níže)

https://www.csfd.cz/uzivatel/86256-tomasul/denicek/

....ale přeci jen originál by se krásně vyjímal ve vitríně "rarit", tak snad nešlo jen o planý sliby... 

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

Lasenice

V ČT mají pěkný nepořádek - na můj dotaz mi bylo sděleno, že seriál "nemají", načež jsem zjistil, že ČT odprodala do října 2019 autorská práva další osobě, která snad seriál vydá na DVD... Tak snad se dočkáme...

na příspěvěk reagoval Lasenice

Reklama

Reklama