Reklama

Reklama

Bruce Lee v Podsvětí

(festivalový název)
  • Hongkong The Dragon Lives Again (více)

Obsahy(1)

Bizarní příběh vypráví o zesnulém mistru bojových umění Bruceovi Lee (Bruce Leung), který se po své smrti probouzí v pekle. V tomto podsvětí si zprovozní posilovnu a setkává se se skupinou známých postav, jako jsou Clint Eastwood, Zatoichi, Drákula, James Bond, Kmotr, či Exorcista. Bruce se pokusí vypudit z pekla Drákula s armádou mumií, a aby na všechny nebyl úplně sám, rozhodne se Bruceovi pomoci samotný Pepek námořník! (Epistemolog)

(více)

Recenze (7)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Keď Bruce Lee zomrel, zostúpil do podsvetia kde to vyzerá ako na zemi, až na to že tam žije hromada fiktívnych postáv ako James Bond, Dracula, Pepek námorník, jednoruký šermiar či nadržaná Emanuella. Väčšina týchto posmrtných metaexistencií nemá na onom svete moc čo na práci a tak riešia iba to že toho Bruca by bolo treba vybúchať. Okrem bitiek musí Bruce odháňať aj prefíkané nahé ženštiny ( obnažené kozy sú súčasťou balenia ) ktoré sa ho snažia oblafnúť ( potenciálne aj preblafnúť ), zviesť a otráviť. Nemajú však šancu, lebo Brucova erekcia sú len nunčaky pod plachtou ( bez srandy ) a on ich vyfuckuje len symbolickým "ťahajte do piče"! Zneuznaná Emanuella teda ide trtkať s kráľom podsvetia až kým tam zasa nenapochoduje Bruce a nezačne ich buzerovať. James Bond chce Bruca umlátiť taškou s peniazmi a Dracula na neho povolá zombíkov v elasťákoch s kostliveckou potlačou, ale je trápne zmasakrovaný Brucovým najobskurnejším pornografickým úderom zvaným "Brucova tretia noha" a opäť je to myslené rýdzo doslova. Nakoniec prihopsajú aj tancujúcej múmie omotané toaletným papierom ktoré asi ušli z nejakého podradného Francúzskeho kabaretu a Brucovi helfne Pepek nadopovaný špenátom. Okrem fantasy trapasenia je vo filme aj jedna solídnejšia bojová scéna kde Bruce zmláti Exorcistu a Krstného Otca ( aspoň tak sú predstavený, lebo inak sa to rozlíšiť nedá ) a záverom porazený kráľ posvetia pošle Bruca na šnúrke späť na zem. Keď sa bavíme o podivných filmoch, tento je vskutku ukrutne sfetovaný a uletený tým najlacnejším idiotským spôsobom. P.S. tento komentár je samý Bruce vedľa Bruceho, tak to skrátka vyšlo. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

den co den nemohu uvěřit, že tento film existuje na stejné planetě jako halina pawlowská. jde o extrémně nekoukatelný must-see bizár pro milovníky všech béček. obsahuje obligatorní ujeté kung-fu bitky a nesmyslnou nahotu smyslných žen, pak taky absurdní dialogy a levné kostýmy & rekvizity na úrovni studentského divadla. pokud jste to nevěděli, bruce lee se po smrti dostal do pekla. v nejlepší úvodní scéně všech dob jeho přetrvávající posmrtná erekce šokuje i samotného vládce pekel. hongkongská legenda se probouzí a z lucifera si svým drsňáctvím udělá smrtelného nepřítele. kdo to komu nandá? a na čí stranu se přidá pepa námořník, james bond, drákula anebo třeba clint eastwood? to ví jen ti, co viděli tenhle bruceploitation klenot, neřkuli osmý div světa. ()

Reklama

dennykr 

všechny recenze uživatele

The Dragon Lives Again vytváří jeden z nejvíce exploatačních fikčních světů, jaké jsem měl možnost vidět. Parazituje na tak široké popkulturní základně, že se jen těžko hledá přirovnání. Zdejší svět je zabydlen hrdiny z filmů a knih a absolutně nedbá na jakýkoliv systematický vývoj kauzálních vztahů. Pepek Námořník jásá, když pozná Bruce Lee a Zatoichi na něj bezdůvodně zaútočí. Na pomoc mu přichází Dracula s armádou kostlivců. Požitek pak přichází s prozkoumáváním tohoto značně bizarního fikčního světa, ve kterém se neustále objevují nové popkulturní odkazy a postavy (z nějakého důvodu například hrdinka francouzského soft-porna Emmanuelle). Zajímavá je i definitivní mytizace postavy Bruce Lee, ten je jako „reálná“ osobnost zasazen do kontextu fiktivních hrdinů, stává se tak součástí popkultury v takové šíři jako značky Jamese Bonda nebo Zatoichiho, jež často přesahují jednu hereckou osobnost. Ještě bizarnější je, že Siu-Lung Leung ani trochu jako Bruce Lee nevypadá (to je vysvětleno tím, že když někdo zemře, tak se prostě změní) a ani nedosahuje jeho fyzických schopností. Je to Bruce Lee protože ho tak ostatní postavy oslovují a občas při boji vydá zvuk, který je pro hongkongskou legendu typický. K exploataci osobnosti Bruce Lee tak není vůbec potřeba konstruovat přesnou reprodukci jeho hvězdného obrazu. Podobně jsou upraveny popkulturní ikony, třeba Kmotr a Blondie jsou Asiaty, kteří ovládají kung fu. Dragon Lives Again představuje dokonale umělý (a uvědomělý) konstrukt, který nedbá žánrových konvencí nebo snahy vytvářet funkční narativ. Prostě tvoří brakový a přesycený fikční svět a ten nechá diváka devadesát minut prozkoumávat. // Na mou výchozí otázku (tedy jakým způsobem bruceploitation filmy exploatují obraz Bruce Lee) Dragon Lives Again odpovědět nemohl, protože jde o film dalece odtržený od normy. ()

strougy odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z nejšílenějších věcí, co jsem měl kdy tu čest vidět aneb Bruce Lee, co nevypadá jako Bruce Lee, potkává v pekle Emanuellu, Jamese Bonda či Kmotra a všechny zmlátí do kuličky. Dracula si tu pochoduje za plného sluníčka s partou zombies představovaných herci v kostýmech kostlivců, Pepek Námořník se naučí kung-fu a vše završuje geografie městečka, kde most s papírovýma kulisama představuje tu vchod do paláce, tu cestu na poušť, která se objevila vždy pouze ve chvíli, kdy byla potřeba zmlátit padoucha. Krystalicky čistý odpad. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejkurióznější bruceploitation, který byl kdy natočen a to bez debaty! Zesnulý Bruce skončí v pekle, otevře si posilovnu, odráží legie nahých amazonek, slepého šermíře Zatoichiho, James Bonda, Kmotra, Exorcistu, mrduchtivou Emmanuelle (hrdinka softcore porna), Drákulu dirigujíc na pláži tlupu mumií, kterému nevadí slunce a na pláži, Clinta Eastwooda, jednorukého šermíře, či Kaina ze seriálu Kung-fu. Po mamutí dávce špenátu mu pomáhá dokonce Pepek námořník. Nevím na čem ujížděl v té době režisér Kei Law, ale zřejmě to byl krutý materiál. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama