Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Propagandistický snímek (oficiálně akreditovaný Luftwaffe) sleduje osudy tří letek, vyzbrojených slavnými hloubkovými bombardéry Stuka, jak v boji, tak v zázemí. (Všežrout)

Recenze (7)

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Když to přeženu, tak bych film přirovnal k Tmavomodrému světu. Není to film o válce jako takové, ale spíš o přátelství mezi jednotlivými členy, jedné letky Luftwaffe. Jedná se o celkem průměrnou propagandu. Jak již pár uživatelů psalo, tak konec je opravdu nezapomenutelný. Ran an den Feind! Ran an den Feind! Bomben auf Engelland! ()

Reklama

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Jako dodatkovou četbu k filmu doporučuji knihu Navzdory (vydanou u nás v polovině devadesátých let) nejznámnějšího pilota Stuk Hanse-Ulricha Rudela, který byl také jediným nositelem nejvyššího německého vyznamenání (Rytířský kříž se zlatou dubovou ratolestí, meči a brilianty) uděleného za války. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Německá agitka nebo reklama na německé výškové bombardéry ? Druhou volbu bych uvítal, jenže tvůrci evidentně usilovali o první variantu. Výsledkem je spousta tlachání o kamarádství, nutnosti boje za správnou věc a vzájemné poplácávání po ramenou, jelikož se podařilo nepříteli způsobit nadočekávání vysoké (neúměrně nadsazené) ztráty. Poslední propagandistická tendence vrcholí scénou, kdy sestřelený pilot zajme (vzdají se mu) pár desítek demoralizovaných francouzských vojáků. Jo a končí to radostným vzletem proti pobřeží Velké Británie… na tenhle happyend jen tak nezapomenu :-) ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Filmík mě velice překvapil. Na tu dobu velmi zdařile zpracované efekty a není zde ani tolik propagandy, která spousta lidem v podobných filmech vadí. Jediné co tenhle film silně propaguje je přátelství a na tom není dle mého názoru nic špatného =) ()

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru 27. června 1941, pouhých 5 dnů po napadení Sovětského svazu. (Všežrout)
  • V Německu může být film promítán pouze za určitých podmínek pro vzdělávací účely. (Všežrout)

Reklama

Reklama