Reklama

Reklama

Zmizení

Trailer

VOD (1)

Brendan Frye je spolužáky ze školy označován za podivného samotáře. Jen tak se ničeho nevyleká a má na věci svůj vlastní názor. Je také stále dost zamilován do své přítelkyně Emily, která se s ním před třemi měsíci rozešla a zmizela. Když se mu dívka konečně po telefonu ozve, má vyděšený hlas a žádá jej o pomoc. Brendan ani na okamžik nezaváhá, pomocníkem v pátrání po Emily mu je pouze kamarád Brain, jenž má o dění na škole dokonalý přehled. Oba studenti přitom tuší, že celá věc nejspíše "pořádně smrdí" a že s ní má něco společného některý z členů zločineckého gangu mladistvých ve městě.
Detektivně laděný příběh, odehrávající se v prostředí střední školy v jižní Kalifornii, natočil Rian Johnson, který si k němu napsal také scénář. Film svým dějem plným zvratů, určitým tajemstvím i dalšími prvky připomene tak zvanou americkou "drsnou školu". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Něco jako detektivka,ale z prostředí školy kde sám vyšetřovatel je student Brendan Frye snažící se přijít na kloub zmizení jeho nedávné přítelkyně Emily.Cesty ho zavedou mezi různé lidi ,ale nečekejte kdovíjak velké záhady a ta mysterióznost vězí nejspíš hlavně v tom,že dlouho nebudete vědět jak to nakonec celé dopadne.Pro mě Žánrově průměrnější snímek,ale výkon Josepha Gordona-Levitta je dobrý a chlapec zraje jak víno.Za mě celkově 65% a tři hvězdy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V podstate keby som si neprečítal obsah k filmu tak ani neviem o čom to vlastne je. Takmer dvojhodinové vrcholne nudné pátranie po stratenom dievčati a k tomu halda prázdnych a nezáživných rečí, ktoré by unudili k smrti aj čerstvo odbehnutého maratónca s tepom srdca 300 na 150. 20/100 ()

Reklama

ambron 

všechny recenze uživatele

Niekde som čítal, že Rian Johnson v tomto filme oživil noir štýl. Musím iba súhlasiť. Každý záber, každý detail dýchal typickým noirovským žánrom, len bol prevedený do modernosti. Prínosom bolo, že režisér neskĺzol do úplného kopírovania klasického noir žánru a príbeh zasadil do stredoškolského prostredia. Tu už nie je hrdina skúsený, starý "borec", ale mladý stredoškolák. Z môjho pohľadu to príbehu vôbec neuškodilo, pretože si zachováva svoju vážnosť v noirovskej atmosfére zobrazenou bravúrnou technikou. Vytkol by som iba občasnú prekombinovanosť dialógov, niekedy som sa v nich strácal. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Brick je film, který má všechny předpoklady pro to, aby vás zaujal. Disponuje neokoukanými mladými herci (nikdo starší nad 20 let se snad ve filmu ani neobjeví), kteří i solidně hrají, dále neutuchajícími jazzovými motivy, které jako by vypadly z filmů božského Davida Lynche, z kterých si rovněž bere i hustou a postupně budovanou atmosféru něčeho tajemného (zjevnou inspirací je pak rozhodně Mullholland Drive). Všechny dialogy jsou plné slangu a dost těžko se překládají, přičemž skrývají i skryté motivy. To vše dohromady vytváří dosti specifický noir feeling přeplněný dusným vzduchem, tajemnem a mysticismem, který má rozhodně potenciál zaujmout. Ale přesto se u mne nedostavilo pražádné nadšení, neboť mi přišlo prostředí vcelku nehodnověrné (některé figurky jsou až příliš pitoreskní a sklouzávají do oblasti parodie), příliš nekonvenční a závěr byl už jenom klišovitou kaší, kterou jsme se přecpali už v jiných filmech… ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Možná po druhém shlédnutí změním počet hvězdiček směrem nahoru... Kdo ví.. Ale jedno je jisté. Brick je pro mne překvapením letošního roku, které sice není určené pro konzumní typ diváka, ale tím víc potěší filmové labužníky. A říkat vám stručný obsah snímku? Ehmm, radši si ho pustím ještě jednou a budu si dělat detailní poznámky (což radím i vám).. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Signál kterým Brendan instruuje Lauru (dlouze, krátce, dlouze, krátce) je stejný jako ten, který říká Humphrey Bogart v klasickém noir filmu Maltézský sokol. (montana_cz)
  • Film byl celý stříhán na domácím počítači. (montana_cz)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Poslední podfu(c)k

Poslední podfu(c)k

12.10.2006

Nováčik Rian Johnson, autor nízkorozpočtového high school noiru Brick, vymetače nejrůznějších filmových festivalů, se opět chystá vkročit do nezávislých vod, tentokrát však s oscarovým záchranným… (více)

Reklama

Reklama