Reklama

Reklama

Zmizení

Trailer

VOD (1)

Brendan Frye je spolužáky ze školy označován za podivného samotáře. Jen tak se ničeho nevyleká a má na věci svůj vlastní názor. Je také stále dost zamilován do své přítelkyně Emily, která se s ním před třemi měsíci rozešla a zmizela. Když se mu dívka konečně po telefonu ozve, má vyděšený hlas a žádá jej o pomoc. Brendan ani na okamžik nezaváhá, pomocníkem v pátrání po Emily mu je pouze kamarád Brain, jenž má o dění na škole dokonalý přehled. Oba studenti přitom tuší, že celá věc nejspíše "pořádně smrdí" a že s ní má něco společného některý z členů zločineckého gangu mladistvých ve městě.
Detektivně laděný příběh, odehrávající se v prostředí střední školy v jižní Kalifornii, natočil Rian Johnson, který si k němu napsal také scénář. Film svým dějem plným zvratů, určitým tajemstvím i dalšími prvky připomene tak zvanou americkou "drsnou školu". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (228)

druhaveta 

všechny recenze uživatele

Revitalizace noiru přesazením do atypického prostředí - ve strohých kulisách oproštěných od přebytečných žánrových klišé (žádné matné sklo na dveřích detektivní kanceláře, žádný vnitřní monolog, žádný věčný déšť za okny, žádné pietní oprašování černobílé stylizace) si náhle jasně uvědomíte v čem je vlastně síla a energie archetypů drsné školy. ()

Italiano 

všechny recenze uživatele

Trošku zamotaný film o týpkovi, který hledá svojí zmizelou přítelkyni..Přišlo mi, že i on byl na drogách a že se mu to všechno jenom zdálo, ale i tak zajímavá podívaná. ()

Petulka88 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná SRAČKA!!!! Nejhorší film desetiletí!!!! Tady je špatně úplně všechno. Hlavní ,,hrdina" se prezentuje jako velkej ranař, přitom vypadá jako kříženec zhulenýho Harryho Pottera a moderátora pořadu Záhady Toma Wizarda. Mohutně tady pátrá po své nejprve zmizelé, posléze umřelé, přítelkyni, ikdyž všude na počkání hlásá jak je mu to vlastně buřt. Největších pokroků při pátrání dosahuje tehdy, když se všech okolo vyptává, kam chodí na oběd (!?). Když se asi po půlhodině objeví zničehonic na scéně nějakej ranař s panem Hankeym v kalhotech a bezdůvodně Tomu Wizardovi jednu natankuje, měl jsem upřímnou radost. Když se ale to samé opakovalo asi po deseti minutách, už jsem moc nechápal. Ze začátku to byla aspoň sranda, pak už se dostavilo pouhé utrpení. Neuvěřitelně špatné herecké výkony, stupidní dialogy a k tomu všemu pořád někdo zvoní na kravskej zvonec. 98% filmů dokoukám až do konce, ať je to sebevětší blbost, ale dobrodružství Toma Wizarda mě udolalo. Po 50-ti minutách jsem to prostě vzdal. Tenhle těžkotonážní shit by měli pouštět vězňům ve vězení. Kriminalita by rapidně klesla, za to vám ručím. To je asi tak všechno, teď ještě zavolám do práce, že si na zítřek beru volno. Po téhle megakokotině se musím zrehabilitovat. ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Asi začnu tím, jak mi film ze začátku (lehce, opravdu lehce) připomínal 1. film Death note (poflakující se student v šedivé bundě). Skvělá noirová atmosféra a "prohnilost" středoškolského podsvětí je zachycena opravdu na podtrženou jedničku. Teď ale ta horší část. Přechytralý student, který vyšetřuje záhadné zmizení mi připadalo jako dobrý nápad jakože to byl dobrý nápad. Jenomže celý nápad je ten tam, když dojde k první potyčce, při které se z hrdiny stane rváč, který jde za svým cílem, i kdyby mu zlámali všechny kosti v těle. Kdyby se film zabýval spíše uvažováním a osobností hrdiny, nikoli rvačkami a rubačkami, byl by to pravděpodobně mnohem větší úspěch. Film mě potěšil, ale taky i zklamal. Není to nic převratného nicméně je to lepší, koukatelný průměr. 65%. ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Občas som sa síce na chvíľku strácal v tých všetkých prepojeniach, ale inak veľmi dobré, nápadité, hlavne čo sa týka kamery a príbehu (na konci to rozuzlenie, uff). A, samozrejme, Joseph Gordon-Levitt opäť raz potvrdil, že je fakt skvelý herec. 70% ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Dlhý rozbeh, absentujúca dávka hudby a tempo neprispôsobené gradácii deja. Plus príšerný dabing a máme rôznorodú kašu, ktorá dokáže pri sledovaní filmu rozladiť. Na znesiteľnú úroveň dochucujú túto zmesku zaujímavý nápad, akási atmosféra ,,mimo prúdu" a niektoré momentky (scéna s Drakovou mamkou je mňami), či snaha mladých hercov. Za pozitívne tiež pokladám spoločenský status hlavného hrdinu a jeho vyrovnanie sa s tým. Jednoducho, film o teenageroch v absolútne inej pachuti, než sme zvyknutí a ja hovorím áno, áno a ešte raz áno. ()

Whysogreen 

všechny recenze uživatele

Film ktorý sa naplno drží noirových pravidiel, ale v tom istom momente sa im vysmieva absolútne nekonvenčným settingom. Kto s trochou fantázie prijme premisu ktorá Bugsovi Malonemu neostala nič moc dlžná, môže sa tešit na príjemné prekvapenie. Nie pre každého ale určite kvalitný snímok. Na pár momentov sa z plátna ozvalo aj niečo čo mierne pripominálo kultový Twin Peaks v resp. Lyncha. Co je samozrejme (pre mňa) jednoznačné plus. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Tak todle asi měl být Philip Marlowe na střední, jenže se to zvrhlo spíš v reklamu na brejle (tolik přesdršek a brejle furt funkční). Že je hlavní drsňák středoškolák by mi nevadilo, vadilo mi, že i ostatní (klaďasové i záporňáci) jsou ze střední, jen používají hlášky dospělých. To pak vyznělo až příliš uměle a chvílema jsem měl pocit, že jde o parodii. Na což jsem náladu neměl ... ()

West 

všechny recenze uživatele

Ironicky natočený mystoriozní film s prvky thrilleru , který se odehrává na střední škole. Přesto že JGL mám rád, tak tenhle film s ním v hlavní roli jsem nějak nepobral. Až moc překombinované. Nevím jestli to měla být jen parodie na žánr Noir , nebo se to snažilo být tak originální , ale je to místy až trochu moc směšné a nelogické. Ikdyž byl Looper fajn tak tento režisér má točit dva díly nových Star Wars? Nevím jestli bych nechal točit Johnsona novou ságu... 40% ()

burnfly 

všechny recenze uživatele

HODNE zvlastni mix noir detektivky z prostredi stredni skoly, ktery divaka nesetri a napriklad prvni pulhodinu jsem absolutne netusil a nestihal - ovsem nektere psazae hlavniho hrdiny jsou absolutne cool. Pribeh se pak zacina otvirat a vtahovat neuveritelnym zpusobem do deje, nelze si vsak nevsimnout cele rady absolutne zbytecnych scenaristickych chyb, nedodelku a lacineho snimani kamery. Dalsi minus pro me znamena svet radoby mafianskych kapu, kteri jsou obklopeni teenager bodyguardy a spise to pripomina hru na mafii. Po prvnim shlednuti hodnotim horsi ****, ta 4. je spise za to, ze me druha polovina filmu pohltila. ()

Ronee 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka toho, ako dokonale sparodovať staré filmy žánru noir. Zmiznutie vyzeral byť film natočený v krátkom čase za veľmi málo peňazí. Niekedy sa zadarí, tu však nie. Spracovanie teda u mňa úplne minulo svoje ambície. Začiatok ma ešte bavil, pokiaľ sa hlavná postava nezačala správať posadnuto, fanaticky a agresívne. V momente, ako sa na zemi objavila cigareta so šípkou, som prestávala rozumieť. Niekedy som nevedela, čo má znamenať hento a čo toto. Jednoducho som sa v deji pekne stratila a preto nemôžem inak, ako považovať tento film za pre mňa stratený. Niekto mi raz povedal: "Ak film nepochopíš, nebol dobrý." Budem si to teda myslieť. ()

narthasia 

všechny recenze uživatele

Ako low badget film je ok...príbeh plynie bez nejakých vážnejších problém, dokonca sa mi páčila prvá polovica filmu, ktorá bola napínavá ale potom sa to dáko začalo rozpadať hlavne tou neuveriteľnosťou niektorých situácií ale dokonca aj to by sa dalo prepáčiť ale mne najviac vadilo ako bol vystavaní scenár a postavy. Podľa mňa je to celkom slušný námet no charakterovo dosť nevyužitý... ()

BrianStorker odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co tu všichni opěvujete. Nechal jsem se zlákat místním hodnocením a komentáři. Vydržel jsem to však 35 minut, pak jsem to vypnul. Nespatřuji na tom absolutně nic mysteriézního, o thrilleru nemluvě. Zajímavý komentář: LIVINGDEAD, naprostý souhlas. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Celovecerni adaptace jednoho dilu South Parku. Muze se tento vyrok zdat absurdni, ale ani ne z poloviny absurdnosti tohoto stredoskolskeho noir animku. Low cost az na dren a strihac u toho asi snupal z cihly. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Ti teenageři měli být drsné podsvětí a hlavní hrdina drsný a chytrý detektiv. Jenže ti teenageři se do těch rolí, co hráli, vůbec nehodili. To je asi hlavní problém, který jsem s tímto kusem měl. Slabší tři. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Prej středoškolský NOIR detektivka? No možná to detektivka byla, ale žánr "Noir" si představuji trochu jinak. Film není vyloženě špatný, zápletku má slušnou, ale ta forma je horší a pro mě naprosto unavná. Film je zkrátka špatně natočen, zahrán, režie i kamera přímo nijaké. Naprosto ničím mě to nedokázalo udržet u obrazovky, v půlce filmu jsem už dělal něco jiného a jen poslouchal, ke konci mě to dokázalo vrátit zpět k obrazovce, ale i tak celkově a po dlouhém rozmýšlení dávám jednu hvězdu, ikdyž obsahově film byl bohatý, ta forma a styl natočení mě naprsoto odradilo a zhnusilo. ()

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Poslední podfu(c)k

Poslední podfu(c)k

12.10.2006

Nováčik Rian Johnson, autor nízkorozpočtového high school noiru Brick, vymetače nejrůznějších filmových festivalů, se opět chystá vkročit do nezávislých vod, tentokrát však s oscarovým záchranným… (více)

Reklama

Reklama