Reklama

Reklama

Bunshinsaba

  • Jižní Korea 분신사바 (více)

Obsahy(1)

Několik dívek se ze Seolu přestěhuje do malé vesničky, kde jsou neustále šikanovány zdejšími spolužačkami. Jednoho dne jim však dojde trpělivost a rozhodnou se na tyto děvčata uvalit kletbu. Následující den je jedna z prokletých dívek nalezena upálená a netrvá dlouho a umírá další z nich. Yu-jin, která kletbu se svými dvěma kamarádkami provedla, se brzy stává podezřelou. Prokletí ovšem vypadá jinak, než dívky předpokládaly. Yu-jin postupně zjišťuje, že kletba sahá 30 let do minulosti, kdy došlo ve vesnici ke strašlivé tragédii. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (14)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Znova dalsi hororik v duchu Nakatovho Kruhu, ktory miestami spolahlivo dokaze postrasit "japan shock systemom", ale pribehovo x-tou variaciou na ducharske bu-bu-bu uz zaujat nedokaze. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vpodstate standardni dlouhovlasa zalezitost z Asie, ale tentokrat se nektere sceny natolik vydarily, ze i pres zjevnou neoriginalitu hodnotim celkem vysoko. Pribeh je pomerne jednoduchy a nicim objevny, ale je vypraven slozitou cestou za pouziti efektnich a opravdu strasidelnych flashbacku. Nejoriginalnejsi tak zustava predevsim zpusob, jakym nektere divky pachaji sebevrazdy. Pokud chrochtate blahem pri premire dlouhych cernych vlasu a bilych obliceju, budou se vam radosti protacet panenky, stejne jako jedne z obeti. V opacnem pripade radeji sahnout po necem jinem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Napudrované dlouhovlasatice tehdy sice byly v kurzu, né všechny se však vyrovnaly Kayako, slavné to holčičce ze studny. Tentokrát si bubák nevybral žádnou kazetu, internet nebo telefon, přes níž dál šíří svou dobrou pověst. Je to prostinká kletba uvalená na nepřátele šikmookých hrdinek, kterým se to samozřejmě vymyká z rukou. A nejvíc to odsere zase divák. Tvůrci se totiž motají v bludném kruhu (dialog holčičky s učitelkou - baf!, dialog holčičky s policistou - baf!, další dialog, další bafnutí), čímž upadá do strašného stereotypu, a z temných vod je už nezachrání ani těch pár povedených flashbacků. A ten závěr je až sprostě předvídatelný. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Napodruhé jsem u tohoto korejského horrůrku chrochtal blahem ještě více a vzhledem k nynější duchařské mizérii nemohu jinak, než mu zvednout o stupeň hodnocení. Nad faktem, že je příběh propraný jak 20 let stará fusekle v klidu zamhouřím oko, jestliže je mi na talíř naservírována patřičná porce zle zírajících děveček s dlouhými havraními vlasy a dostatek nepříjemných scén, ve kterých si ghost ladies nehezky pohrávají se svými oběťmi. A této přísady se mi tu dostalo natolik, že si po konzumaci snímku můžu spokojeně pomlaskávat. Lekačky mají slušnou gradaci, vlasaté dámy budí respekt a srší aktivitou, takže se na další mrtvolu nemusí dlouho čekat... Na duchařskou špičku Bunshinsaba nemá, ale na příjemně strávenou hodinu a půl fanouškovi žánru postačuje. Protočení panenek je jasně the best, při této scéně se mi vybavila nelítostná Kayako a její řádění v japonské sérii Ju-On. 7/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Některé asijské horrory věru neoplývají originalitou, ale přesto jsou působivé. Bunshinsaba se po dobrém rozjezdu, odkazující na tradici korejského školního horroru sice zbytečně moc nimrá v zápletce, ale přesto oblaží uspokojivými scénami (sebevraždy), zajímavými záběry a občas tou funčkní asijskou atmosférou. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tak tady sem se prakticky ani jednou nelekl, natož že bych se bál, a to už je u mě co říct. Tenhle "horor" mi opravdu nesedl, prakticky mi to ani jako horor nepřišlo, spíš takové mysteriozní drama. Dlouhovlasé bubu holky s kulicíma očima sou v Asii zřejmě hodně in, až si říkám jestli tam znaj jinýho bubáka. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Po Sonyeogoedam můj 2. nej horor s Koreje. Nazývat to klonem kruhu je úplně ubohé, už mě štve, že každý hned všude vidí kruh anebo jiné starší horory. Má to s ním společného jen tu černovlasou couru. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Husí kůže by se dala krájet. Korejci se v holkách s dlouhýma černýma vlasama přes obličej pěkně vyžívaj, kam se hrabe Samara v Kruhu. Dokonce i scénář není zase tak přiblblej jak by se dalo čekat. 70% ()

kohut 

všechny recenze uživatele

bieda, ktora sa snazi tazit z uspechu japonskych hororov ale nie je ani strasidelna ani originalna ani zaujimava. film nefunguje po ziadnej stranke. skoda. ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto asijskému hororu mě pro změnu přivedlo nekonečně dlouhé bloumání po čínském letišti, kdy už člověk nevěděl coby a zkoumal kdejakou reklamu. Plakát na Bunshinsabu přinejmenším upoutal mou pozornost, děsivé asijské bledule a mezi nimi paní s hořícím igeliťákem na hlavě. Bohužel to byla taky jediná zajímavost celého filmu. Ostatní už bylo dějově okoukané, ničím neozvláštněné roztahané drama školaček a vlasatých bubáčic, navíc pro evropského diváka značně nepřehledné, neboť mu drtivá většina už tak vizuálně splývajících postav běhala po plátně ve školní uniformě.40% ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Videl som to prakticky až 10 rokov po natočení tohto filmu. Vo svojej kategórii možno trošku lepší nadpriemer ako napr. thajské počiny s vrieskajúcimi teenagermi, je tu vcelku originálny spôsob zabitia - igelitový sáčok na hlavu poliať benzínom a zapáliť - natočený však bez nejakej krvi či brutálných výjavov teda nuda. Celkový film dosť nuda skôr pre 13-14 teensky ()

Reklama

Reklama