Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to podvodník a lhář, to musí být jasné každému soudnému člověku. A Líza Curryová rozhodně soudná je. Nikdo přece nedokáže přivolat déšť. Nikdo nedokáže zařídit, aby se ničivé tornádo vyhnulo právě našemu městu. A zvlášť ne za pomoci tak směšných a primitivních prostředků, jaké ten blázen lidem prodává - a jaké si ti ještě větší blázni od něj kupují. Jenomže on neprodává jen ty svoje legrační tyčky. On prodává naději. Naději, že se nebe konečně zatáhne mraky a na vyprahlou, rozpukanou půdu se snese déšť, který lidé, pole i dobytek tak zoufale potřebují. Věří mu, protože Starbuck je nejen podvodník a lhář, ale i fantasta a snílek. Snílek, který dokáže lidi přesvědčit o své pravdě, který dokáže vidět krásu tam, kde ji jiní nevidí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Zuzanyje 

všechny recenze uživatele

Neodolatelný lhář a snílek Burta Lancastera, jehož pohádkám o přivolání deště nikdo nevěří, ale jeho pohádce o kráse Katharine Hepburnová podlehne. Co mě na filmu fascinuje je vykreslení charakterů tří sourozenců - nejstarší už vzdal všechny své naděje, nečeká, že se ožení a nevěří, že by se kdy mohla provdat sestra. Nevěří na lásku, prý se sestra má stejně jako on smířit s tím, že zůstane sama. A přestat už s těmi pohádkami o tom, že dokáže být krásná, je přece úplně obyčejná. Prostřední sestra jen ve skrytu duše doufá a stále touží po lásce. Střídavě podléhá tomu, že na ni láska čeká a vzápětí propadá beznaději. A nejmladší ze sourozenců je plný optimismu a důvěřivosti, vidí před sebou svou lásku v červeném čepečku a je ochoten věřit i podivnému obchodníku s deštěm... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Obchodník s dažďom je obchodník s vierou a nádejou. Vierou v príchod dažďa, ale hlavne vierou v seba, svoju silu a je nádejou na lepší život. A niečo z toho obchodník aj prinesie. Film je skôr divadelným predstavením so všetkými neduhmi a záverečným šantením. Ale záver je milý viac, ako som čakal po dlhých dialógoch s veľkými životnými posolstvami, takže lepšie tri hviezdy. –––– Celý život toužím udělat zázrak a nic. Jsem prostě lhář a velký náfuka. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Obchodník s deštěm aneb souboj jak nebýt snílkem ani pesimistou (protože slovo realista bych pro tenhle případ úplně nepoužla).Naoko prostý a jednoduchý film. Pokud se nad tím člověk zamyslí a nenechá se "napálit" humorem a lehkostí může zjistit, že to tak "odlehčený" film úplně není. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami a ještě chci připojit mé osobní zjištění a to že na té Aristotelově trojjednotě pravděpodobně něco vážně bude. ----" I am afraid to think I am beautiful when I know I am not."---- A víceméně souhlasím s tím co napsal joehot. ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

A tak proč ne... Je to pohádka o víře, která hory přenáší. V tomto filmu spíše déšt přináší. Hlavně ze začátku je film vtipný, pak zvážní a konec je tak cukrkandlový, že máte chuť vypláchnout si žaludek lákem od okurek, ale na druhou stranu ten čistý optimismus, trocha životní pravdy a dobří herci mě nakonec přinutili přiznat Obchodníkovi s deštěm čtyři hvězdy. Za mě 75%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Moja, takmer bezvýnimkovitá, strata nadšenia pri opakovanom sledovaní starších, mnou už takmer zabudnutých, filmov by už mala dostať aj latinský názov. Všetci hollywoodskí bohovia sú mi svedkami, že som sa na tento film tešil, ako farmárska rodina na dážď. Pokúsil som sa nevnímať teatrálnosť inak skvelo hrajúcich hercov, prehliadať vekový problém, nepozastavovať sa nad pateticky deklamovanými a napriek tomu prázdnymi dialógmi a nič z toho nepomohlo. Po záverečných titulkoch som vedel, že z pôvodných štyroch hviezdičiek musím jednu ubrať, aj keď s ťažkým srdcom. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama