Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři páry – Matta a Samanthu (Martin Freeman a Jessica Stevenson), Josefa a Isabelle (Stephen Mangan a Meredith MacNeill) a Michaela a Joannu (Robert Webb a Olivia Colman) – začínáme sledovat ve vzrušujícím okamžiku, kdy jsou vybráni, aby se stali účastníky závěrečného klání, a zůstáváme s nimi v průběhu rušných příprav až do velkolepého finále. Matt a Samantha jsou romantici ze staré školy, kteří zbožňují hollywoodské muzikály, Josef a Isabelle jsou hyperaktivní tenisová esa, pro něž neexistuje slovo selhání, a pro děti země Michaela s Joanna zas neexistuje slovo oblečení. Profesionální svatební koordinátoři Heron & Hough (Vincent Franklin a Jason Watkins) jsou připraveni proměnit sny jednotlivých párů ve skutečnost, poskytnout jim odborné rady, sehnat kilometry slavnostních koberců a příležitostně i nastavit rameno, na které se může člověk vyplakat. Zuřivě se probírají celková pojetí, kombinují se barevná schémata a nacvičují se taneční čísla. Cylindry, tenisové míčky a fíkové listy jsou připraveny.

Kterému šťastnému páru se podaří cenu získat? Začnou editorka časopisu Confetti Vivien (Felicity Montagu) a vydavatel Antoni (Jimmy Carr) litovat svého výběru finalistů a pokusí se ovlivnit výsledek soutěže? Přežijí všechny nevěsty a jejich ženichové obrovský tlak a podaří se jim úspěšně se vydat na společnou cestu životem? Pokazí znepřátelení členové rodiny Samantě její taneční číslo? Zničí Isabelle zfušovaná kosmetická procedura její triumfální matchball? A nechá se nudistka Joanna spoutat konvencemi a vymění svoji nahotu za svatební šaty? Velký den se blíží… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Cival 

všechny recenze uživatele

Interesantní forma, pohodový humor, poklidné tempo. Film, který nepotřebujete vidět, ale když si na něj vytěsníte místo v programu, těžko budete výrazně litovat. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh, který jsem si pustil asi ve špatnou dobu, protože mě moc nezaujal. Byl sice zajímavý námět na téma soutěž o nejoriginálnější pojetí svatby, ale mě se stejně líbila jen ten muzikál, takže jsem byl ochuzen o 2/3 filmu, škoda. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

No, moc mě to nebavilo. Film má sice velmi dobrý námět, ale nevyužívá ho směrem ke komediálnosti, nýbrž se z toho stává slepenec scének ze svatebních příprav, které provázejí obvyklé problémy, hádky atd. Vlastně si ani teď nevzpomínám, jestli tam vůbec byly nějaké vtipy (pokud nepovažujete za vtip, že se někdo svlékne do naha). Také mi chvíli trvalo než jsem si zvykla na formu i technické zpracování očividně inspirované různými reality show. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se nechala inspirovat světem nejrůznějších reality show a vytvořila vlastní: o svatbách. Má dobrou zápletku i postavy, ale zábavná mi přijde jen napůl. Je to jak silvestrovské zábavné pořady – nejspíš je vhodné se něčím předem rozjařit. ()

bassator

všechny recenze uživatele

41st KVIFF 2006 - OFFICIAL SELECTION - OUT OF COMPETITION - Hlavní program - Mimo soutěž (Confetti / CONFETTI / Confetti) ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Svatební soutěžní klání muzikál vs tenis vs naturalismus v boji o rodinný domek. Myšlenka dobrá, humor celkem slušný, dokumentární provedení také vydařené. Avšak ne každému tento snímek sedne. Volím zlatou střední cestu, film zkrátka může zpříjemnit nedělní odpoledne. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš pomalá a slepovaná záležitost, která nevhodně využíavá potenciálu jejího námětu, a z které se vytratil téměř všechen humor. Mám pocit, že v dnešní době se točí přehršel filmů, hrajících si na pseudodokumenty. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film byl promítán na slavnostním zakončení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech 2006. Scénář: Debbie Isitt. Kamera : Dewald Aukema. Hudba : Paul Englishby. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady malych anglickych filmom natocenych rucnou kamerou s polo improvizovanymi monolgmi a celkom zaujimavym napadom, akurat bez vacsieho smrncu. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Sympatický pokus o "jinou" svatební komedii, nijak zvlášť vtipný a bohužel bez jakýchkoli hlubších přesahů (i když právě o to si svou "dokumentární" formou říká). Herci buď přehrávají, nebo podhrávají, ani Freeman tady ve výrazu nepřesáhl běžný televizní formát (na rozdíl od televizního sitcomu Office, kde byl, spolu s ostatními, jednoduše skvělý). Na 100 minut filmu tenhle scénář prostě nestačí, nanejvýš tak na polovinu. Jedno zkouknutí možné. ()

lumiros 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie točená ve stylu reality show o nejoriginálnější svatbu, kterou moderovali dva homosexuálové. Docela jsem se zasmál i pobavil, takže to fungovalo. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodová svadobná komédia, ktorej slabinou je predvídateľnosť a dokumentárny spôsob natáčania. Hoci to môže pôsobiť zaujímavo, mne to trochu vadilo. Páriky sú rozkošné a svadby na záver potešia oko aj ucho, teda v prípade naturistov len ucho. ()

Erinye odpad!

všechny recenze uživatele

U tohoto díla jsem záměr tvůrců vážně nepochopila. Komedie s prvky dokumentárního filmu? Nejen, že jsem se nebavila, ale chvílemi mi bylo za samotné protagonisty trapně. Totální nesmyslná blbost (jinak to ani říci nejde). ()

Reklama

Reklama