Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemné příběhy z pera královny detektivek.
Královna detektivek Agatha Christie přichází s unikátní sérií deseti dobrodružných povídek. Pojďme nahlédnout do krásného prostředí Anglie první poloviny dvacátého století a nechme se vtáhnout do případů nejen plných napětí a nadpřirozena, ale i lásky... (oficiální text distributora)

Recenze (9)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen jeden díl z tohoto cyklu povídek božské Agathy. A ten jeden díl byl s Parkerem Pynem v hlavní úloze. Oni jsou všechny díly s parkerem Pynem průměrné, naštěstí je tady jen jeden. Pokud tedy chcete znát můj názor po zatím jediné epizodě, tak ten vám neřeknu. Ale názor právě na epizodu Případ ženy stř. věku jako samostatný film, je takový, že je to velmi průměrné. takže uvidíme dál, co se z toho vyklube. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé časti sú kvalitatívne rozdielne, niektoré na 2*, niektoré na 3*. Páčia sa mi najmä časti s agentúrou, ktorá diagnostikuje nešťastlivcov a dramaticky mení ich osudy (vystupuje v nich "predchodkyňa" slečny Lemonovej ;) Pre mňa je zaujímavé sledovať aj niektoré vychádzajúce herecké hviezdy, ako napr. Cherie Lunghi. Celkom by som brala, keby sa týchto poviedok ujala súčasná BBC a spravila remake. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím jen první tři díly a sice: 1. díl výborný, 2. díl katastrofálně nudný a 3. ucházející. Kdyby Agatha psala tak, jako je tohle natočené, tak by se určitě nestala nejprodávanější autorkou na světě. Potencioální čtenáři královny zločinu - hlavně se nenechte tímhle odradit! Je to pojmuté spíše konverzačně, v 1. dílu to sice díky hercům funguje, ale 2. díl byl vážně otřesný! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

10/10 Případ ženy středního věku (1932) jest velmi příjemným setkáním s Parkerem Pynem a slečnou Lemonovou mimo kancelář Hercula Poirota. Temný osud v zrcadle (1934) dává nahlédnout do méně známé tvorby Agathy, melancholické, mysteriózní a ovlivněné válečným traumatem. Dívka ve vlaku (1924) je milá zábava s tajemstvím, vlakem a mládežnickým humorem. Čtvrtý muž (1925) vypráví dosti zajímavou záhadu z minulosti o krutosti. Případ nespokojeného vojáka (1932) je dalším výtečným případem, který řeší agentura Parkera Pynea a jeho skvělé sekretářky slečny Lemonové. Vysloveně rozkošný nápad s tou jejich agenturou. Tajemství modré vázy (1924) má hezkou golfovou atmosféru. Jane hledá práci (1924) překvapí dívčí dvojnickou pikantérií, přesně dle mého vkusu. Červené světlo (1924) je slabší mysteriózní záležitostí. Květ magnólie (1926) milostnou romancí s krimi zápletkou. Proměna Edwarda Robinsona (1924) patří mezi nejroztomilejší nápady Agathy na téma, jak získat k upjaté snoubence protějšek, který nebude pod pantoflem. Stačí se inspirovat v kinu, vyhrát v loterii a prožít ukázkové dobrodružství a chmury z neustálého šetření a nudy jsou ty tam. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Povídky, které sloužily jako předlohy, můžeme najít ve sbornících: Parker Pyne zasahuje (1934), Záhadné zmizení lorda Listerdalea (1934), Smrtonoš (1933), Potíže v zálivu Pollensa (2011) a Poslední případy slečny Marplové (1979). (NinadeL)

Reklama

Reklama