Reklama

Reklama

Elegie

(festivalový název)
Krátkometrážní / Experimentální
Maďarsko, 1965, 19 min

Scénář:

Zoltán Huszárik

Kamera:

János Tóth

Hudba:

Zsolt Durkó

Obsahy(1)

Poetický němý dokument, pouze doplněný hudbou, je skutečnou elegií, věnovanou sociální i fyzické smrti koní. Nicméně nejde v žádném případě o snímek naturalistický, třebaže záběry zabíjení koní v závěru filmu zvyšují účinek předešlých záběrů z prostředí cirkusu, maďarské krajiny či statku, v nichž měli koně dlouho nezastupitelné místo. (raroh)

(více)

Recenze (7)

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Jasně a nesmlouvavě formulovaný názor/umělecké odplivnutí na druh homo sapiens. Samozvaný pán tvorstva panuje a z programu vlády nakonec vždy vyčouhne nejzřetelněji jediný bod: podmanění. V čem je pak náš druh, obdařený hypertrofovaným hřebínkem, nedostižný, je důvtip ve vynalézání forem těchto podmanění. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě k umělecké hodnotě tohoto těžko hodnotitelného snímku nemůžu nenapsat, že se jedná v podstatě jen o nesourodou koláž prapodivných záběrů a obrazů podbarvených šílenou "hudbou" a disharmonickými pazvuky. Nevím sice, co režiséra v jeho životě nakonec dohnalo k sebevraždě, ale po zhlédnutí tohoto jeho dílka k ní nebude mít daleko ani nejeden divák. ()

Reklama

Luciana 

všechny recenze uživatele

Poetika i krutost života, tentokráte z pohledu koní. Působivý krátký film umocněn sugestivní hudbou i kamerou, jehož druhá půle byla pro mne, kvůli drastickým záběrům, poněkud těžko stravitelná. Přesto jeho zhlédnutí mohu jen a jen doporučit, neb takový už život je, krásný i krutý. A někdy obé dohromady. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama