Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mi-oak (Jeong-a Yeom) je učitelkou na základní škole v místní vesnici. První den nového školního roku přijde do třídy Mi-oak nová žačka Mi-nami a zároveň s ní nastoupí na školu nový učitel výtvarné výchovy pan Kwon. Mi-oak se nový učitel líbí a snaží se s panem Kwonem seznámit, jenže ten tráví více času s Mi-nami, a proto se Mi-oak rozhodne, že si na Mi-nami trochu zasedne, aby neměla čas chodit za panem Kwonem. Jenže to se Mi-nami nelíbí a zesměšní učitelku před celou třídou a inspekcí. O co vlastně Mi-nami jde? (Dragoni)

(více)

Recenze (17)

May 

všechny recenze uživatele

Miluju korejske romanticke komedie a s tim je spojene i nadmerne ocekavani z kazdeho noveho vyhlidnuteho kousku, ktere z 90% neni ani trochu zbytecne. Ovsem k radosti vzdy nutne duvod byt nemusi. Korejska produkce svou praci prizpusobila poptavce a romantika je jednim z 'nejbeznejsich' zanru, na ktere lze narazit. Prave to ma bohuzel cas od casu (nikdy bych si nedovolila rict, ze je to bezne) vliv na originalitu a promitne se v prehnane snaze ohromit divaka a prekonat tak to posledni, co melo nejvetsi uspech, stat se novym NEJ. Kdyz jsem Lovely Rivals (여선생 vs 여제자) videla prvne, mozna jsem byla zklamana, protoze pojeti a pribeh jsou vazne trochu pritazene za vlasy. Pustila jsem si ale film znovu, jeste jednou.. a potreti.. a zmenila nazor. Ono to skutecne sve kouzlo ma - teenkomedie bez teenageru; mala Mi-Nam a jeji trochu sveraznejsi ucitelka, co svadi boj o prizen noveho okouzlujiciho profesora. Komedie, ktera urcite ani zdaleka nenadchne kazdeho. Pro mnoho lidi je asijsky smysl pro humor (a zvlast ten specificky korejsky) neprekousnutelna vec, ktera ma na celkovy dojem natolik negativni vliv, ze i kdyby byl film sebelepsi, nema zadnou sanci. Dikybohu jsou i lide, co to citi jinak.. a prave tem tenhle film nelze nedoporucit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romanticky ladená komédia. Má dosť dobrý príbeh o učiteľke na základnej škole a žiačke, ktorá do jej triedy nastúpi, no keď učiteľský zbor obohatí nový člen, mladý učiteľ výtvarnej výchovy, obe sa do neho zamilujú. A keď si uvedomia, že obe majú radi toho istého, stanú sa z nich úhlavné nepriateľky. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj viac. Po vydarenom úvode, ktorý rýchlo vtiahne do deja film následne zvoľní a paradoxne práve vtedy, keď sa práve odohráva to hlavné, teda boj o učiteľa, čo ma tu trochu sklamalo. Prakticky celá prvá polovica, ktorá sa drží čisto v komediálnom duchu mi väčšinu času prišla len mierne nadpriemerná, bavili ma postavy a občas sa nájde nejaká vydarená scéna, ale chýba tomu väčšia nápaditosť a ten správny náboj, od tejto tématiky som čakal trochu viac. Ale to zmení druhá polovica, ktorá je už o triedu lepšia, ubudne humoru a dej sa začne uberať viac dramatickým smerom, čo už svoj potenciál využilo výrazne lepšie, pribudne niekoľko výborných prvkov, ktoré to celé osviežia a toto ma už skutočne bavilo. Čo sa týka humoru, tak nie je zlý, síce až tak moc vtipné mi to neprišlo, tých skutočne vydarených humorných scén je tu len pár, ale výkon učiteľky ho o triedu povyšuje. A bavili ma aj všetky scény, v ktorých žiačka zhadzovala učiteľkin rešpekt. Herecké obsadenie je výborné, celé to stojí na oboch hlavných hrdinkách, Yum Jung-Ah v úlohe učiteľky je perfektná a s ľahkosťou ťahá film, no o moc nezaostáva ani mladá Lee Se-Young a bavilo ma aj tých pár menších postáv, hlavne Byun Hee-Bong v úlohe riaditeľa. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak som nadmieru spokojný, celé mi to prišlo také príjemne hravé, obzvlášť množstvo výborných kamerových nápadov, v rámci žánru to ani nemohlo byť lepšie. Keby som tento film hodnotil len ako komédiu, tak by som musel z hodnotenia ubrať, v rámci tohto žánru je to podľa mňa len mierny nadpriemer, ale ako celok ma to už zaujalo omnoho viac, či už kvôli skvelým postavám, výbornému vizuálu a hlavne dramatickej druhej polovici. Určite to stojí za pozornosť. 76% ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Umanutá dívenka vs. zmatená paní učitelka s chováním staré panny?! A o co se ty dvě perou? O třídní knihu rozhodně ne, bojují o chlapa. Cože?! Ale ano... O novou posilu v učitelském sboru : šviháckého hezouna (Lee Ji-hun měl téměř identický part ve Wet Dreams 2), z jehož širokého úsměvu se o ženské pokoušejí mdloby. A kupodivu se zdá, že ty dvě mají na startovní čáře stejnou pozici :-) Kapku ztřeštěná komedie ze školního prostředí, plná, jak již bylo řečeno, specificky korejského humoru. Nejdříve jsem měl trochu problém akceptovat představitelku fenomenální macechy z Janghwa, Hongryeon v komediální roli, ale posléze mi už nic nekazilo fajn pocit z dalšího milého korejského snímku. Ani dětské chorály... Snímek je cílen přeci jen malinko níže, ale dospělí si ho užijí také :-) ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Anglický název neklame a opravdu se jedná o rozkošné rivalky :). Roztomile bláznivá učitelka Mi-oak, jež je zastánkyní toho, aby třídní učili ve svých třídách železnou rukou, a trochu tajemná žákyně páté třídy Mi-nami, která vypadá na to, že si z ničeho nic nedělá a neustále je „hrozně v pohodě“. Zprvu si spolu nesednou, ale ukáže se, že spolu mají něco společného a není to jen zájem o mladého učitele. Je to neskutečně pohodová a milá komedie, díky které jsem se docela zasmála, postupně se tam míchá více závažnosti. Je ale pravda, že mi tam zcela nesedělo několik věcí, například známé korejské natahování do extrémů. Ale musím přiznat, že je to asi jedna v věcí, které přispívají tomu, že korejské komedie shledávám svým způsobem geniálními. Takže pokud máte náladu vypnout a pobavit se a zároveň máte rádi korejské komedie, Lovely Rivals je vhodnou volbou. Za mě silnější 4*. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Často si říkám, jak to ti Korejci dělají... V jejich filmem je vždycky vidět aspoň kousek nějaké originality tak nepodobné západním filmům. Podíváme se na Yeoseonsaeng vs yeojeja a hned je nám jasné, že Američané by něco takového sotva natočili. První část filmu je spíše komediální - boj učitelky a žačky o srdce učitele výtvarné výchovy. Učitelka Yeo mi ze začátku svým chováním dost připomněla Yukari sensei z japonské Azumangy :) Vážně vtipné. V druhé části se však už hlásí o slovo trochu vážnější téma. Přesto, obě části sedí k sobě a jako celek bych to zhrnula na milý a úsměvný korejský film, který dokáže zvednout náladu. A písnička I've Told Every Little Star k tomu, ač není korejská, dokonale sedla. ~(4,6)~ ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama