Reklama

Reklama

Čtyři z Texasu

Trailer

Obsahy(1)

Důvod, proč Zack Thomas (Frank Sinatra) nemá rád Joe Jarretta (Dean Martin) je velmi prostý, Joe ho totiž při přepadení dostavníku připravil o tašku se sto tisíci dolary a peníze ihned uložil do banky. Galvestonská banka je přitom v rukou vychytralého bankéře Harvey Burdena, společníka Zacka Thomase. Zack ale neví, že s ním bankéř nehraje čistou hru a musí tak čelit najatému pistolníkovi Matsonovi (Charles Bronson). Mezitím se Joe rozhodne investovat peníze do přestavby staré herny v nový, honosný a především hodně výnosný podnik. Takový plán se ale nelíbí Zackovi ani Herveymu. (dopitak)

(více)

Recenze (16)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"V kolika státech vás pronásledují, pane Jarrette?" "Kolik států vůbec je, pane Thomasi?" Dean Martin a Frank Sinatra se jednoho dne potkají v dostavníku uprostřed americké pustiny a od té doby se handrkují o sto tisíc dolarů. Mlátí se, střílejí po sobě - jak tomu v duchu westernu má být - ale více než kulky nakonec vzduchem létají slova. Občas jsem si říkala, že to vypadá jako kdyby Frankie a Dino hráli sami sebe, ta podoba s jejich Rat Packovskými charaktery je až neuvěřitelná. Kolem obou se točí řada spoře oděných žen (scénárista zde zjevně zobrazil svou vizi dokonalého světa), oba dva k tomu házejí nezapomenutelné ksichtíky, které mám jako fanoušek The Rat Packu tak ráda. Ano, můžete namítat, že řada věcí je silně nedomyšlená (například závěrečné vystřižení některých erotických scén nebylo přímo chytré, když na ně postavy později mezi řečí odkazují), jenže Čtyři z Texasu je přesně jeden z těch filmů, které si jako fanoušek Deana Martina a Franka Sinatry nemůžete neužít. Podobně jako u jiného Rat Packovského filmu Robin and the 7 Hoods, kde se objevil ještě Sammy Davis jr a Bing Crosby, tady totiž nejde o strhující děj nebo vymakanou kameru, ale prostě jen o to, že Deana a Franka diváci milují a že největší ovace budou vždy získávat se svou image bezstarostných, zatraceně dobře vypadajících chlapů s nadhledem. "Mířil přímo do středu vašeho čela." "Ano, ale kdyby mě minul jen o pár centimetrů, byli bychom na vašem pohřbu." "Fajn, tak jsme si rovni." "Ne tak docela. Pořád je tu ta malá záležitost se 100 000 dolary." ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný western. Začíná klasicky přepadením dostavníku a obranou jeho uživatelů. Avšak poté se to změní na značně komediální a odlehčený western. V hlavních rolích se nám představí dva ryzí chlapi Frank Sinatra a Dean Martin a s nimi dvě krásné dámy Anita Ekberg a Ursulla Andress. Western, který před lety uváděla ČT a který prahne po opětovné repríze. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvěle vystavěný a charakterově bohatý western-drama se silným a místy dost trapným prvkem komedie.!!! A konečné zúčtování se záporákem Bronsonem je slušné.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tohle není klasický western jak ho známe, Charles Bronson není na straně zákona a Frank Sinatra nezpívá. Mnou vzpomínaná Ursula Andress si po bondovce s panem Connerym hned za rok střihla další nohy a jiné přednosti odhalující roli, tentokrát se jejím vychutnávačem a ochutnávačem stal Dean "Rat Pack" Martin.__ Jak už jsem zmiňoval, westernových prvků není zase tolik, najdeme je především na začátku a na konci, do toho pár slušnějších pěstních soubojů, trošku komiky, základem všeho jsou pak dialogy (a proto je podle mě škoda, že ve filmu víc prostoru dostává Martin na úkor Sinatry). ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Spíše komedie z prostředí Divokého západu než skutečný western. Jako zajímavost bych mohl uvést snad jen to, že v tomto snímku lze vidět Charlese Bronsona v nezvyklé roli padoucha. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny, plany a odlahceny western, ktory paradoxne zacina dobre - prepadnutim dostavniku. Potom ale nasleduje rad radoby "komickych" situacii, ktore ma vrcholne nebavili. Najhorsi film skuseneho Roberta Aldricha, 30 % ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Vypadá na menší rozpočet, ale příběh zajímavý. Není to vysloveně komedie, ale na vážnost se moc netlačí. Nejvíce se mi líbí ve vedlejší roli Bronson, málokdy se tady objeví, ale když ano, tak je ho vidět. 3,5/5 ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný začátek, scény a hlášky mezi Deanem a Sinatrou jsou milé, ale jakmile se objeví blondýnky něžné, tak film ztrácí na tempu a poněkud se rozbředne. Ad hlášky: "Děti?" "Všech 25." "To jste musel mít nejrychlejšího koně v Texasu." ; "Ten pan Jarrett je prý právník?" "To víte, nikdo nejsme bez chyby." ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Takový trošku načinčaný western. Ještě nikdy jsem v žádném jiném westernu neviděl tolik drahých rób, nóbl obydlí a snobů. Začíná to jako šarvátka o 100 tisíc mezi dvěma postavami hranými Martinem a Sinatrou. Martin má více štěstí, za peníze buduje parník, zatímco Sinatra plánuje jak mu škodit. Je to úsměvné, jsou tu krásné dámy Andressová a Ekbergová, místo stříleček se boxuje a velice mě potěšilo finále SPOILER kdy se oba spojí proti slizkému bankéři a pistolníkovi. KONEC SPOILERU. Přesto ale spíše takový průměr, kde dohromady o nic moc nejde a napětí je na nule. Bronson jako záporák naprosto nevyužitý. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Úsměvný western s super hvězdným obsazením, kde spolu soupeří Sinatra a Martin, ale nejlepší je záporák prahnoucí po pomstě v podání Bronsona, samozřejmě dvě nádherné ozdoby v podání Ekberg a Andress nesmím opomenout. Lehce hravý příběh s kapkou těch potyček působí velice sympaticky, na to, že je velmi předvídatelný a dlouhý. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Nerad to říkám, ale jde asi o nejslabší Sinatrův kousek, co jsem doposud viděl. Není to vyloženě špatný film, takový by snad ani nemohl se Sinatrou a Martinem vůbec vzniknout, ale film po scénáristické stránce značně pokulhává. Jednotlivé obrazy (přepadení dostavníku, krádež peněz, plovoucí kasino) dokáží zaujmout, ale vždy, když se zdá, že film nabírá jasný směr, je děj přerušen a znovu se rozjíždí nové seznamování s dalšími postavami a novými okolnostmi. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Nevím zda je to western , či komedie? Nejspíš něco dohromady!! Docela pohodová podívaná s drobnou zápletkou , se zlým Čárlím B. , a nezapomenutelná Anita Egberg přes celé plátno (obrazovku) zkrátka roztomilá zábavička!! ()

Winster 

všechny recenze uživatele

western je to jen na začátku. Pak je to jížanskej film o ničem sice s kvalitním obsazením, ale s tak podivným příběhem... ()

Reklama

Reklama