Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alain DelonCharles Bronson, cizinecká legie z nich udělala skálu, co neustoupí a nezradí... Sloužili oba ve francouzské cizinecké legii v Alžíru a jen náhodně se potkávají při návratu domů. Dino Barran je lékař a s válkou už nechce nic mít. Franz Propp, Američan, je naopak žoldák a láká Dina do Konga, ten ho však nekompromisně odmítá. V Marseille osloví Dina krásná dívka a ptá se, zda se nepotkal s jejím přítelem, o kterém nemá zprávy. Nakonec nabídne Dinovi práci v jedné velké firmě, kde je zaměstnána jako fotografka. Dino má udělat prohlídku všech zaměstnanců ve zkráceném termínu. Dino přijímá a Isabella ho žádá o službu. Chce, aby do sejfu firmy vložil cenné papíry, které ukradla. Bojí se nepříjemností, a navíc by jistě přišla o práci. Znovu se nečekaně objeví Franz, který poznal, že Dino něco chystá. Bývalí vojáci stojí proti sobě a netuší, že se chytili do pasti. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Charles Bronson se se snímkem ve Spojených státech nedočkal kýženého úspěchu. Film koupilo studio Paramount, ale vyhodnotilo ho jako poněkud náročný pro diváky, a tak se v USA promítal pouze v televizi. (Komiks)
  • Francouzští producenti nabídli Charlesovi Bronsonovi 100 000 amerických dolarů, což byl dvojnásobek jeho obvyklého platu. (Komiks)
  • Snímek zaznamenal se čtyřmi sty tisíci prodaných lístků veliky komerční úspěch. (theSaint)
  • Bronson měl pocit, že v některých scénách není dostatečně zviditelněn. (theSaint)
  • Natáčení provázela značná rivalita obou herců. (theSaint)
  • Návrat režiséra a producenta do Paříže byl studenou sprchou, jelikož se na ně Delon obořil: „Přečtěte si znovu naši smlouvu, pánové. Musím hrát s hvězdou mé úrovně, což rozhodně není případ tohoto herce.“ Svolil až po projekci několika Bronsonových filmů. (theSaint)
  • Alain Delon vyslovil žádost, aby jeho kolegu hrál americký herec, který má zkušenosti s boxováním. (theSaint)

Reklama

Reklama