Reklama

Reklama

Zbraně pro San Sebastian

  • Francie La Bataille de San Sebastian (více)

Obsahy(1)

Anthony Quinn se snaží v roce 1746 v Mexiku ubránit vesnici proti nájezdu indiánského kmene. Jeho úloha zde není jednoduchá, jelikož i přes počáteční neúspěch se divoši vracejí, aby udeřili znovu a důrazněji...
Mexiko 1746. Pistolník Leon Alastray prchá před zákonem, ale nad uprchlíkem se slituje otec Josef a ukryje ho. Když místní zjistí, že kněz chrání kriminálníka, vyženou je z města. Leon cestuje v přestrojení za mnicha. Společně dorazí do vylidněné vesnice, kterou terorizují indiáni. Farář je zabit ostřelovačem a Alastray poznává míšence Tecla, který by ho viděl rád jako nového duchovního vůdce. Přes značné rozpaky se nakonec rozhodne postavit se s ním dalšímu nájezdu indiánského kmene. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvelý Anthony Quinn v nevtieravo nábožensky ladenej, výborne napísanej a hlavne na svoju dobu bravúrne zrežírovanej variácii na Sedem statočných. Na akciu je treba počkať až do záverečnej polhodiny, ale čo sa začne diať potom, je strhujúce a veľkolepé. Mňa tento western nadchol a nemôžem dať nižšie hodnotenie. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem nenáročný-jednoduchý western, kopie (parodie) něčeho co už tu bylo ale v daleko lepší formě a provedení viz. (Sedm statečných vizuální i slovní narážky). Jen průměrné nijak oslnivé herecké výkony, celkově se tak z mého pohledu jedná jen o průměrný westernový snímek. Ta finální scéna s odpálením přehrady však stála zato....Dialogy, muzika (Ennio Moriconne) a za některé akční pasáže 3*. Henrimu Verneuilovi ale i tak šli spíš kriminálky:-) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výtečný evropský western v režii slavného Francouze Henri Verneuila. Velmi napínavý a dobře natočený příběh o záchraně jedné chudé vesnice s Bronsonem a Quinnem v hlavních rolích. Žánrově něco mezi Sedmi statečnými a Řekem Zorbou. Na Anthonny Quinna je pro mne vždy radost se podívat a v roli nevěřícího mnicha dosazeného za faráře místními mexickými vesničany, které se rozhodl ochránit před indiány, je opět skvělý. Trailer: http://www.tcm.com/mediaroom/index.jsp?cid=111344 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý zástupce Evropských spaghetti westernů. Osamělý drsný hrdina je klasickou devizou italowesternu, plus k tomu si můžeme připočíst i variaci na "Sedm statečných" (ochrana chudé vesnice před nájezdy útočníků) a i nějaké ty skryté a církevní motivy. Herecké obsazení a výrobní štáb stojí taktéž za zmínku. Anthony Quinn má v roli "otce" Leona Alastraye charismatu na rozdávání, potěší i u nás nepříliš známá Anjanette Comerová v roli Kinity, do které se náš hrdina zamiluje, ale kvůli svému převleku to nedokáže dát na jevo a v netypicky záporné roli se blýskl Charles Bronson jako míšenec Teclo, který kvůli penězům vypálí i svoji vesnici. V jedné z menších rolí můžeme vidět i Silvii Pinalovou, která hrála o sedm let dříve Buňuelovu "Viridianu". Ennio Moriconne odvedl po hudební stránce dobrou práci (a přitom ve stejném roce vznikl "Tenkrát na Západě"), zkušený režisér kvalitních dobrodružných filmů a kriminálek Henri Verneuil taktéž. Spokojenost. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Beze všech pochybností skvělý film. Pro někoho možná pomalý a vlekoucí se, pro mě velice příjemně koukatelný a jaksi uklidňující snímek. Bombastický Anthony Quinn, vynikající Bronsonův záporák, scénář plný (pozor!) smysluplných dialogů o víře všeho druhu i humoru, Morriconeho božská hudba a ta postupná gradace, díky níž závěr filmu bere dech. Stoprocentní špageťárna, která by, myslím, mohla snadno oslovit i nefanoušky tohoto žánru. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když Řek Zorba začne fušovat do řemesla Sedmi statečným, protože Paul Kersey si přeje zotročení či smrt bandy vidláků z Balíkova, vyklube se z toho celkem obstojný špagetový western. Kupodivu si tenhle flák z dětství vůbec nevybavuju - a to bych za něj tehdy líbala televizi nohy od stolku nebo i zaprášený zadek. Asi v tom pro soudruhy komáry bylo moc víry a prostříháním všech "závadných" plků by z filmu zbylo akorát nesouvislé torzo. Díky otravným blokům reklam jsem propásla finiš (přepnula jsem na Top Gear a musela zjistit, čím je nejrychlejší jezdit po Londýně - na kole!), ale nepředpokládám, že by mě něčím překvapil. Dnes už "Zbraně pro San Sebastian" těžko někoho ohromí, přesto jde o solidní žánrový kousek, místních 67% odpovídá kvalitám. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvostný A.Quinn zase ohromil svými tvrdými rysy i praktikami a Bronson sice trochu zklamal za bezcharakternost postavy, ale co se dá dělat.....Brilantní ústř.melodie Mistra "M".... Jeden z těch světových a povedenějších westernů historie.!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborný western, skvělý Anthony Quinn a Charles Bronson, který se představuje v poněkud netypické podobě. Dobrá zápletka, děj a vynikající závěrečné scény.... ()

5150 

všechny recenze uživatele

Má to příběh, výborného představitele hlavní role Anthony Quinna a to všechno... Radost sledovat. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Western ala 7 statečných. Skvělý Anthony Quinn a zajímavý děj dělají z tohoto filmu velice zábavnou podívanou.. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý western příjemně vonící po špagetách. Skvělý Anthony Quinn v bravurně napsané i zahrané roli - nikdo by to nesvedl zahrát lépe než on. Příběh s pomalejším rozjezdem se hodně povedl a děj filmu mě naprosto pohltil. A ta závěrečná bitka byla skvěle natočená, napínavá a hlavně uvěřitelná - stovky indiánů, dělo, střelný prach - prostě paráda. A Charles Bronson v pro něj netypické záporné roli je též vyborný. Tenhle typ westernů já prostě miluju. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Sedmi statečných, akorát, že statečný byl pouze jeden, Anthony Quinn a bohatě to stačilo. Příjemný western na vytrávení po sobotním obědě :-) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vcelku vydarený ,,western" (film rozhodne nie je presne týmto žánrom), ktorý narozdiel od podobných filmov ovplýva dvomi základnými piliermi - zápletkou (trocha pripomína Sedem statočných. Či Sedem samurajov?) a myšlienkou. Myslím, že Charles Bronson tu predvádza snáď svoju jedinú zápornú úlohu, je však trocha naškodu, že obidvaja záporáci tak jednoducho odídu zo scény. Zaujalo ma obdobie v ktorom sa film odohráva, podľa všetkého to vyzerá na rok 1746, čo však je historicky úplne mimo už len z dôvodu, že vtedy prebiehali vojny o nadvládu nad kontinentom. Skôr teda obdobie vyzerá tak na 30. roky 19. storočia. Hudba Ennia Morriconeho aj keď rozoznateľná už v prvých tónoch veľmi príjemne obohacuje film. Škoda, že táto snímka nie je až tak známa. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Čtu v některých komentářích kolegů, že jim film připomínal "Sedm statečných". Buď jsem u toho spala nebo mám jiný pohled na věc, ale film měl přece revoluční ladění a nikoliv, že by někomu šlo o soukromý majetek a jeho hájení. Ano, CHARLES BRONSON tam nehrál zrovna sympatickou postavu. Proč ? Protože to byla doba, kdy filmu dominovala vynikající hvězda řeckého původu Anthony QUINN. Vše se točilo kolem něho jako ve "Statečných" kolem Chrise neboli YUL BRYNNERA. Tak to ve filmovém světě chodí a co se týče odpálení přehrady.... tak se podívejte na film "Bitva o Navarro" nebo tak nějak se ten film jmenoval. Já to zjistím a pak opravím. Teď si nemohu vzpomenout. Edvard FOX tam odpálí přehradu... to je pokoukaníčko ! Už jsem to zjistila : "10 oddíl z Navarone " se ten film jmenuje. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Celý den jsem dělal v lese, a tak jsem se chtěl večer podívat na něco družného či dobrodružného - a bylo to dobré i družné, i když ze sedmi samurajů zde zbyl jen jeden - ale stál a to: bylo to přece Anthony Quinn. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna su prave spaghetti westerny tie talianske so Spencerom a Hillom a od Sergia Leoneho. Tento francuzsko -taliansky western je nudny a pre mna suchoparny. Strasna sucharina, ktora nestrhne. 50 % ()

Reklama

Reklama