Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film noir sledující policejní pátrání po třech uprchlých vězních, kteří při přepadení benzínové pumpy zastřelili policistu. Před policejním zátahem, který následuje, hledá jeden z lupičů úkryt u známého, propuštěného vězně Steva Laceyho (Gene Nelson). Ten se ale snaží vrátit k poctivému životu a vpád zločineckých kumpánů, kteří jej nutí ke spoluúčasti na plánované velké bankovní loupeži, ohrožuje jak jeho nové životní plány, tak milovanou manželku (Phyllis Kirk). Drsný detektiv Sims (Sterling Hayden) je mezitím lupičům na stopě a chce zmařit jejich úmysly. K tomu mu má posloužit právě Lacey, který se tak dostává do nezáviděníhodné situace. (Bluerider)

(více)

Recenze (12)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Je těžké hledat chyby na zdánlivě bezchybném snímku. Přesto dojem z Crime Wave je přinejlepším průměrný. Hlavní slabinou filmu je podle mě snaha o naprostou uvěřitelnost. Reálné charaktery obsaženy ve filmu jsou dost nudné a vysoce nesympatické a to je pro film-noir docela zásadní rána. Nebýt mladého Charlese Bronsona (který vypadal v tomto věku asi ještě hrozivěji než později) a vcelku zajímavého detektiva, bylo by to s obsazením hodně špatné. Nicméně je možné, že to byl záměr a někomu se relativní uvěřitelnost celé situace bude zdát jako velmi významný klad, který přispívá té klasické film-noir bezvýchodnosti. Mě však nudila. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Krom toho, že skvěle vypadá a dá vyniknout pouliční magii L.A., ta herecká parta je vyloženě pro radost - Hayden jako drsný detektiv, De Corsia zločinecký kápo, dokonce mladý Bronson jako jeden z vyvrhelů. Ani tím pádem nevadí nevýrazný hlavní hrdina. A prostě story o tom, jak vás zločinecká minulost chtě nechtě může (musí) dostihnout a stáhnout do sraček. Dobrá volba. #Noirvember ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než začal nosit pirátskou pásku přez oko, točil tenhle maďar docela dobré noiry. Bez chyby a s Charlesem Bronsonem. ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Vynikající noir, ve kterém není jediné slovo či scéna navíc. A jako bonusy: Sterling Hayden s párátkem, začínající Charles Bronson a dvojník Garyho Oldmana. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemne krátke béčko s na noirovské pomery sympatickým hrdinom, ktorý sa chce držať preč od zločinu, ale bývalí kumpáni ho so sebou ťahajú dole. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, čakal som viac. Noir filmy mám rád, ale tento je akýsi sterilný a nevýrazný. Celkový dojem zachraňuje detektív Sims v podaní Sterlinga Haydena a záverečná scéna. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dobrej noirek s vynikajícím Holdenem coby opravdu hodně drsným detektivem žvýkajícím párátka, protože mu doktor zakázal kouřit (soucítil jsem s ním :-D). ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Čakal som síce viac akcie a menej dialógov, ale beztak slušný noir, ktorému dáva punc Sterling prežúvajúci špáratka! ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Béčkové krimi jako břitva - čtyřiasedmdesát minut dobré zábavy. Roli nejtvrdšího policajta na světě s párátkem namísto retka by sotva někdo zvládl líp než Sterling Hayden. ()

Reklama

Reklama