Reklama

Reklama

Studený pot

  • Belgie De la part des copains (více)

Obsahy(1)

Joe Martin, představovaný Charlesem Bronsonem, je krutý drogový dealer. Když ale jeho manželka padne do rukou drogového bosse, připravuje Joe krvavou pomstu (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (29)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Když se tak koukám na ty Bronsonovy filmy, mám pocit, že si snad ani tu slávu nezasloužil. Ve filmech, které ho proslavily a jsou opravdu dobré, hrál vedlejší role ( Sedm statečných, Tucet špinavců ) a filmy, kde je hlavní hvězdou opravdu většinou za moc nestojí. Tohle je další důkaz...Nejde ani tak o to, že není moc dobrý herec, spíš si vybírá špatné scénáře a ještě horší režiséry. Od Terence Younga jsem ale čekal něco lepšího...tenhle film je ztráta času ()

sud 

všechny recenze uživatele

Variace na téma muž s drsnou minulostí, nyní poklidný občan, kterého po letech navštíví zlé ozvěny minulosti - to už tady mnohokrát bylo a mnohokrát ještě bude. Ovšem tenhle film si na nic nehraje a Charles Bronson v čele poměrně hvězdného obsazení z toho podívanou udělá. 50%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že nejde o žádný Bronsonův ani Youngův vrchol, ale je to celkem rychlá a přehledná podívaná se vším, co byste od takového poctivého akčňáku bez větších ambicí očekávali. Charles Bronson je drsný a trousí skvělé vtipné hlášky, bývalí parťáci, s nimiž se střetne, jsou také postavičky k pohledání, k tomu si přičtěte pohlednou Liv Ullmann a ještě pohlednější Jill Ireland v nesmírně roztomilé roli, výborné scény (začátek v domě, automobilová honička, "šachová" situace v chajdě)... Já jsem byl spokojený. Zamrzel mě snad jen konec na lodi, bez něhož bych se beze všeho obešel. Vše se přece dalo vyřešit už na silnici.__P.S. DVD je vážně čirý humus a neskonalý hnůj, nechápu, jak si něco s tak nekvalitním obrazem i zvukem (místy posunutým) vůbec mohl dovolit vydat. Prasata. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Souhlasím z názorem, že Bronson si svoji slávu určitě zasloužil, ale spíš za ty filmy co píše vegetol i když Cestující v dešti mě moc nebavili a na Zlé časy se teprve chystám. Ale určitě to nebylo za tenhle film. Ten mi přišel dost o ničem. Tuctový děj spousta hluchých míst a zbytečně natahovaných scén, ani Bronson to nevytrhne. Do průměru to táhne opravdu jenom ta špičkově natočená honička. Ps : Ten dabing je vážně hrůza už jsem slyšel leckoho dabovat Bronsona, ale Brabec je ještě větší fail než Plachý v Nedokončené novele nebo Vondra v Majestykovi. Stejně jediný kdo se kdy na Bronsona hodil byl Jiří Zavřel to mi nikdo nevymluví.50% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že i Pohádky ovčí babičky jsou mnohem akčnější, i když se Bronson celý film snaží tvářit drsně jako ten nejhrubší smirkový papír. Jediné, co za něco trošku stálo, je špatný plagiát Verneuilova nápadu na zfilmování automobilové honičky. Jenže co ve 100 000 dolarech na slunci funguje, zde vypadá jako nepodařený vtip. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava moc dobře ví, co chce. Miluje krutost a peníze, a nestydí se za to, dává tyhle své hodnoty druhým najevo, kdykoli má příležitost; proto ho není možno nemít rád. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tenhle film nemá pořádný dabing. Viděli jsme první verzi z Heletipu (1992), kde si Pomeje, Saic a někteří další střihli každý asi patnáct postav, ale Brabec je imho lepší volbou než Jiří Dvořák ve druhém dabingu, z Primy. Solidní scénář, výborné lokace (moře, jachta, zatáčky, skály), prostě v Côte d'Azur ještě nikdo nic nezkazil. Bronsonovi hrají svaly, mně hrál celý film, takže se nebojte místního hodnocení a prostě to riskněte. I když, tomu dabingu možná lepší se vyhnout. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozvláčněji vyprávěný thriller o chlápkovi, který nemá čistou minulost, ale nyní žije ve Francii v pobřežním městečku s manželkou a dcerkou poklidně a bez problémů. Dokud se neobjeví kamarádi z jeho minulosti. Pak holt musí jít a dceru se ženou zachránit. Přímočará akce s trošičkou vaty a zbytečně rozvláčných dialogových scén. Pokud jde o akci, asi nejvíce utkví v paměti chatka a automobilová honička, možná pak závěr na lodi, ale celkově toho moc k zapamatování není. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Se zdejším hodnocením jsem nic moc nečekal, a přesto se mi to dost líbilo. Zajímavá zápletka, kdy jsem až takřka do konce nevěděl, jak to bude dál, napětí a především výborné výkony zejména Ullmannové a Masona s Bronsonem. Škoda, že Constantin byl jenom na začátku. PS. Sledováno DVD od HCE s výborným obrazem a nabídky mezi českým, anglickým a francouzským zvukem - docela luxus (já koukal na angličtinu). ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

DVD, které vydalo IFA movie (www.ifamovie.cz) a které bylo možno zakoupit v trafikách zásadně nedoporučuji. Tak mizernou kvalitu obrazu vydat oficiálně do prodeje, to už vyžaduje notnou dávku drzosti. Navíc, když k tomu připočítám obsahově slabou hodnotu filmu, za těch 49,- Kč to tedy vážně nestálo. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který stavěl režisér TERENCE YOUNG na osobě CHARLESE BRONSONA. Nevím, zda scénář mohl být lepší, každopádně vždy se vše nepovede a v této úloze jakoby nevěděl, co má hrát. Nepřipouštím "kecy", že nebyl dobrým hercem. Vždyť si na jeho jménu chtěl vylepšit svou image tento režisér. Jako hvězda zde BRONSON nebyl sám. Do filmu byla pozvána Liv ULLMANNová, Jill IRELANDová a bývalá superhvězda JAMES MASON. To ovšem mladší generaci nic neříká, protože neviděla jeho úchvatné filmy z let 1940-1960. Takže: myslíte si, že zde vyjmenované hvězdy byli všichni blbí a neumí si vybrat scénář ? Ale zase taková hrůza to nebyla, abych zde "nevěřícím" nemusela připomenout film "Tenkrát na západě ". kde jistě BRONSON nehrál vedlejší roli ! ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller, který má slušné tempo, hezké exteriéry, rutinní zápletku a jako vždy charismatického Bronsona. Nepatří to sice k jeho nejlepším filmů, ale je to tak nějak celkově sympatické a příjemně nekomplikované. Čas u toho uteče jako voda a závěrečná automobilová honička je povedená a pořádně dlouhá. Je to spíš na tři hvězdičky, ale fakt mi to sedlo a nostalgie taky dělá svoje, tak dám čtyři. Na to, že je to staré 40 let, je to pořád koukatelné. PS: Za filmy jako Mechanik zabiják, Zlé časy, Cestující v dešti nebo Přání smrti, si Bronson svojí slávu rozhodně zasloužil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson /Death Wish/ v roli drsnaka a sekunduje mu Liv Ullmann /Vargtimmen, Podzimni Sonata/. Terence Young mal radsej ostat u bondoviek, toto bol len priemer : 48 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak scenar a hlavne reseni situaci tech mafianu bylo krute dementni. Nechapu, jak za takovym pocinem muze stat Terence Young. Bronson se vsak sve role ujal skvele, myslim, ze to byl vazne dobry a charismaticky herec, Ullman klasicky take vyborna. Ac mysleni gangsteru nebylo nejlepsi, jednotlive ztvarneni postav se celkem povedlo. Velkou ozdobou filmu je take jizda autem s doktorem. Bohuzel ani ta nezachrani film od prumerneho hodnoceni. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Rodinné akční béčko, ve kterém dobří herci bojují s hloupými dialogy a nelogičností děje, což ovšem spadá na vrub knihy a nikoliv Younga a Bronsona. Není tu moc násilí, spíše se hraje na ženu a dítě v ohrožení, a automobilová honička je velmi dobrá. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemne prekvapenie z Belgicka. Síce sa nejedná o žiadny svetoborný triler, ale s hviezdnym obsadením a s kopou akcie sa nudiť divák nebude. Bronson je v roli drsnokožca správnym ťahúňom, dokonca premelie aj pár dobrých hlášok. Nejednoznačná rola Masona zasa podčiarkuje, že film nie je len o jednej postave. Páči sa mi, že príbeh ide od začiatku rovno na vec, akurát ten záver s dlhou autonaháňačkou a prepletaním sa matky s dcérou medzi skalami trebalo skrátiť či inak ozvláštniť. Celkovo ale spokojnosť, na eurotriler obzvlášť. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je jeden z mých absolutně nejoblíbenějších Bronsonovek. Krimi-thriller na lodi, ve městě, jízda, příroda, Bronson drsný. Pro mě vynikající film, proto hodnocení změním na pět, jinak tento film určitě by si zasloužil průměr kolem 65 % 5/5 ()

Reklama

Reklama