Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu je zkušený traper Albert Johnson, nespravedlivě obviněný z vraždy, kterou nespáchal. Přesto se okamžitě stává štvaným zvířetem po jehož stopách se vydává nesourodá skupina pronásledovatelů. K oddílu jízdní policie, vedené věčně opilým seržantem Mountiem, se přidávají nejen Johnsonovi sousedé, ale také místní indiáni. Má vůbec osamělý, přestože zkušený lovec proti takové přesile šanci na záchranu? Drsná zasněžená kanadská příroda, v níž mohou přežít jen ti nejsilnější, se mu stává jediným spojencem v boji o život. Současně s jeho zoufalým bojem můžete sledovat osudy pronásledovatelů, ať už je to kontrast činorodosti samozvaných ochránců spravedlnosti s Mountienovým přístupem, poznamenaným zjevnou nechutí, nebo postupné poznávání naprosto rozdílných protivníků a postupně rostoucí vzájemný respekt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

movie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se musí vidět. Dva legendární drsňáci - Charles Bronson a Lee Marvin tu excelují i když mají minimálně šedásatku za krkem. Příběh sám o sobě je variací na RAMBA, ovšem pro jistotu posunutý o pár dvacítek let zpátku a bohužel nedává moc smysl a něco jako logika věci tu v zápletce moc často nevystupuje a to nemluvím o neskutečnýách hláškách, kterými je celý film prošpikovaný odshora dolu. Což je ostatně důvod proč si tohle zaslouží poctivé 4 hvězdičky, i když to ve skutečnosti zas až tak poctivé není. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Strhující dobrodružný příběh o neprávem pronásledovaném muži, jeho poblázněných pronásledovatelích, neshodách mezi nimi a jejich rozumném veliteli. Drsná příroda dotváří kulisu napínavého příběhu ve kterém excelují dva slavní představitelé drsňáků Charles Bronson a Lee Marvin. Jsou zde sice v letech, není to však na nich znát a jde jim to jak za mlada. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

V úvodní části děje obehraného motivu jsem měl pocit, že všechno tohle už jsem někde viděl, sněžné hory, zachráněný pes a pěstní souboje, ale herci důstojných formátů Charles Bronson a Lee Marvin přeci jenom potěší navzdory romantice rodokapsového stylu podpořenou údajně reálností příběhu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborný dobrodružný film, který se zakládá na skutečných událostech z roku 1931. Skvělí hlavní hrdinové - Bronson a Marvin, oba předvádí nezaměnitelné tvrďáky. Nelze opomenout i herce Carla Weatherse. Lee Marvin tu hraje poměrně férového "strážce zákona" a postupně začíná svůj protějšek respektovat více, než tomu bylo na začátku, byť již tam si dokázal celou zápletku dokonale a správně představit. Film je provázen sympatickou atmosférou a nádhernými záběry přírody, které dodávají příběhu zcela jiný ráz! Jsem rád za závěr jaký je - po celou dobu jsem očekával jiný konec... :) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dobrodružný western ze Severu. Úžasná příroda a mnoho hlavní pušek proti jednomu osamocenému a křivě obviněnému lovci..! ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch klasik, které mě prostě upoutaly k obrazovce po celou dobu filmu. Vždycky jsem měl rád tyhle filmy kombinující divokou přírodu a tvrdé chlapy, kteří si musí všechno vydřít. Do toho nějaká ta akce a násilí a máme vymalováno. Tohle je prostě film, na který se můžu podívat několikrát a a nebude mi to vadit. Přirovnal bych to ke starým westernům. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Docela drsná řežba pokračující honičkou na sněžnicích ve zmrzlé krajině. Scénář není silný, ale co nestačí, dohoní Bronsonovy oči a tvář Lee Marvina. Kdo má rád psy, (ne)Aljašku a Divoký západ v zimě, měl by si tohle sehnat. Už kvůli Zavřelovi na Bronsona, ten je výborný (Rusev na Marvina mi neseděl). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápad sliboval dobrodružnou zábavu, ale zpracování je nepříjemně nevýrazné. V mých očích promarněná příležitost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úžasné kulisy, ale jinak je s logikou tenhle film hodně na štíru. Chlápek při obraně svého pozemku zastřelí chlapa. Což bylo vždy normální zvykové právo. Ale ne zde, tady se policajti (!) spojí s gaunery a jdou po chlápkovi. Když zjistí, že to nebude jen tak jednoduché a chlápek je docela dobrý, vypíšou na něho odměnu. Odměny lační lovci však zapanáčkují, když jim velitel policie řekne, ať jdou domů... Postava starého trappera je taky trochu podivná. Podobných chvil, kdy jsem si říkal, jak účelové to celé je, bylo víc. Hraje se jen na to, že Bronson prchá, Lee Marvin honí, trochu té horské přírody do toho, ale scénář je slátaný horkou jehlou. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a na myšlení diváka nenáročný příběh o právu a bezpráví, o tom, že i když je chlap v divokém drsném prostředí Aljašky v právu, snadno se stane štvancem. Bronson a Marvin zahráli tak, jakoby se v tomto nádherném chlapáckém prostředí narodili rovnou s puškou v ruce. Dva sympatičtí chlápci splnili mé očekávání. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson, napínavý příběh a krásná - zasněžená příroda, to miluju. Navíc potěší řada dalších maličkostí - hudba (Jerrold Immel), "sněžné brýle" Lee Marvina, Bronson střílející na rozvalinách chaty, atd. Viděl jsem to již podruhé a znovu velká spokojenost. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kanada 1931...... Scénář : Michael Grais, Mark Victor. Kamera : James Devis. Hudba : Jerrold Immel. Klasika, někdo někoho zabil a obviněný to neudělal...bla, bla, ale Bronson je velké lákadlo a snímek má spád a nádherné prostředí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda Yuconu a skutečná událost z třicátých let. Hon na člověka a úderné hlášky policisty Lee Marvina, to vše zaručuje dobrou podívanou. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Veľká štvanica na neprávom obvineného lovca,ktorého hraje Charles Bronson.A seržanta Edgara hraje ďalší drsňák Lee Marvin.Film je natočený podľa skutočnej udalosti,ktorá sa ale udiala trochu ináč.Seržant Edgar Millenu bol zastrelený štvaným lovcom Johnsonom,vo filme nie.Johnsonovi sa vo filme podarilo uniknúť,v skutočnosti aj unikol,ale nie na dlho.Podarilo sa mu to,čo nikto neveril,dostal sa cez hory Richardson Mountain.To sa udialo v roku 1931.Ale Johnsona dostali v roku 1932 na rieke Eagle River,a to presne 17.02.1932.Takže prežil len pár týždňov.Ani pilot lietadla,kapitán Tucker-v skutočnosti sa volal Bush,nebol zostrelený Johnsonom,ale zomrel v roku 1952.Ale ak dáme nabok fakty,ide tú o výborný film,krásna zasnežená krajina,výborný herci.Ten film treba vidieť. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerny /Charles Bronson nevie velmi hrat/ film o cloveku, ktory je nepravom obvineny z veci, ktore nespachal. Charles Bronson sa snazi /aj zaporak Lee Marvin - Emperor of the North, Man who shoot Liberty Valance/, ale spracovanie filmu je az prilis televizne. Scenaristicky kvalitny material sprasil reziser Peter R. Hunt svojou vyslovene priemernou reziou. Dejova linia sice v podstate dava zmysel, ale logika dostava na frak na kazdom druhom kroku. Takze vysledok je priemerny, sice slusny a miestami zaujimavy /prestrelky, pastne suboje/, ale hrozne priemerny. A vysledny dojem nezachrani ani spravnacka drsnost Ch. Bronsona. 67 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Drsná příroda v roce 1931 na Aljašce. Albert Johnson je lovec, který zachránil psa před jistou smrtí a za to ho parta lovců chce zabít. Když však v sebeobraně jednoho zabije, stáhnou ocasy a běží za místním mužem zákona. Muž zákona ví, že se bránil, ale podle práva musí být stíhán. Začíná štvanice na jedince, který se postavil proti všem. Zajímavá je morálka na policejní stanici, kde si ženy vyměňují a všechno není tak horké jak se zdá. Sem-tam přimhouří oči nad přestupkem a život jde poklidně dál. ()

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama